Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 04 Septembrie 2022

        Un epidemiolog susține că, odată cu începerea noului an școlar ar trebui reintroduse o serie de măsuri de prevenire a infecției anti-Covid. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, spune că instituirea măsurilor este necesară pentru ca pandemia să nu ne ia prin surprindere.

 

        „În evoluția acestei pandemii vom constata că sunt multe asemănări cu evoluția înregistrată de la 1 septembrie 2020, respectiv 1 septembrie 2021, astfel încât să putem formula o evoluția care va fi valabilă pentru 2022. În acești ani, numărul cazurilor a crescut progresiv odată cu începerea activităților profesionale și educative (…). În acest context, e posibil ca, odată cu începerea anului școlar să existe o creștere a numărului de cazuri, atât printre copiii de vârstă școlară, cât și printre adulți, bineînțeles, pentru că măsurile pe care trebuie să le luăm vizavi de unitățile acestea școlare au efecte în limitarea riscului îmbolnăvirii la copii, dar și limitarea riscului îmbolnăvirilor la adulții din anturajul copiilor sau adulților care lucrează în sistemul de învățământ” a spus epidemiologul pentru Agerpres.

 

        Printre măsurile sugerate de medicul Doina Azoicăi se află introducerea culoarelor pentru reducerea aglomerării, introducerea unui orar special, iar numărul elevilor să nu fie prea mare, atât în ciclul preuniversitar sau universitar.

 

        „Ca măsuri care trebuie luate sunt cele de pregătire a unităților școlare, iar aceste măsuri de pregătire sunt multiple, sunt ample, începând cu măsurile de reconsiderare sau de restabilire a circuitelor în aceste unități școlare, responsabilizarea persoanelor care trebuie să monitorizeze buna desfășurare a activităților în unitățile de învățământ. (…) Unitățile școlare, ca și în anul anterior, or să stabilească un orar corespunzător al activităților astfel încât să se evite aglomerările cu un număr mare de elevi într-un interval de timp, astfel încât procesul educațional să se desfășoare normal, dar să se evite aceste contacte multiple ale elevilor din diverse cicluri de învățământ. (…) Încă de anul trecut recomandarea a fost ca numărul efectivului elevilor dintr-o clasă să nu fie foarte crescut, pentru că acest fapt poate să favorizeze contacte strânse în cazul mai multor elevi și transmiterea mai facilă a virusului care crește în intensitate acest fenomen epidemiologic” a explicat medicul epidemiolog, potrivit sursei citate.

 

 

Te-ar putea interesa: Arafat, despre centrala de la Zaporojie: Lumea să rămână calmă!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/covid-19-si-redeschiderea-scolilor-siguranta


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0