Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 29 Iulie 2019    Actualizat: 29 Iulie 2019

       Tragedia din Caracal care a stupefiat o țară întreagă și continuă să producă indignare din perspectiva modului în care organele de cercetare penală și-au `făcut` treaba nu trebuie să rămână nepedepsită. Este imperios necesar ca fiecare actor implicat, direct sau indirect, în moartea prematură a Alexandrei să dea explicații referitoare la modul în care și-a pus în aplicare îndatoririle și atribuțiile. 

 

       Este îngrijorător faptul că, prin această tragedie, se încearcă manipularea opiniei publice lansând ideea că modificarea unor legi penale a condus la acest eveniment nefericit. Și nu o spunem noi, ci chiar Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii: „Evenimentul dramatic despre care opinia publică din România a luat cunoștință (...) a relevat încă o dată faptul că, pe fondul unei situații de criză majoră, deși cadrul legislativ actual are toate mecanismele care să garanteze o eficiență deplină a procedurilor, acesta a reprezentat pretextul escaladării unei stări de dezbinare, un mediu pentru dezvoltatea dezinfomărilor, manipulărilor, dar și a unei evidente lipse de asumare. (...) 

 

       Folosirea drept pretext a situației de față pentru invocarea unor consecințe presupus negative ale modificărilor aduse legislației penale și procesual penale nu poate reprezenta decât o distorsiune manipulatorie a faptelor și o încercare indecentă de a profita de o situație absolut critică pentru adâncirea stării de conflict din sânul societății românești. Și aceasta este cu atât mai mult de neacceptat cu cât asemenea manipulări provin de la anumite asociații de magistrați, al căror scop central ar trebui să fie protejarea drepturilor cetățenilor, iar nu perpetuarea unor stări conflictuale și tensionate” transmite Secția pentru judecători a CSM, potrivit Lumea Justiției.

 

       Tulburător este și faptul că, probabil magistrații #rezistenți, vor să implementeze oribila idee că justiția din țara noastră nu se poate face fără implicarea Serviciului Român de Informații, aceasta fiind o încercare monstruoasă de a arunca vina de la o instituție la alta, fără să se urmărească, așa cum ar fi normal, desfășurarea unei anchete amănunțite care să scoată la lumină greșelile sau neputința, ori lipsa de interes a organelor implicate în cazul de la Caracal.

 

       „Tot astfel, este de neconceput cum magistrații organizați în anumite forme asociative înțeleg să susțină că justiția din România nu se poate înfăptui fără sprijinul și implicarea Serviciului Român de Informații, sens în care dezavuăm categoric asemenea afirmații fără niciun fel de suport și care nu fac decât să decredibilizeze sistemul de justiție din țara noastră și să pună sub semnul întrebării Constituția, legile țării și deciziile Curții Constituționale. Alegațiile privind presupusa frică în a acționa conform legii, generată de modificările legislative și de potențialele verificări ale Inspecției Judiciare și Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, nu pot fi acceptate și sunt incalificabile în contextul în care nu se poate susține că, în lipsa acestor organisme, magistrații ar putea fi la adăpost de orice răspundere” mai spun judecătorii CSM, potrivit aceleiași surse.

 

       Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să existe și să-și îndeplinească rolul. Orice încercare de tergiversare a realității, scrisă negru pe alb în lege, mai exact în art. 159 alin. (3) Cod de procedură penală (percheziția domiciliară se poate face indiferent de oră atunci când este vorba de o infracțiune flagrantă), este josnică și lipsită de bun simț. 

 

       1. Oare procurorul Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în casa nenorocirilor, nu a cunoscut legea sau a aplicat-o după bunul plac?

       2. În cazul Sorinei, fetița de la Baia de Aramă târâtă pe jos de oamenii legii, cum a putut intra atât de prompt procurorul Maria Pițurcă împreună cu mascații?

       3. Nu este corect ca magistrații să fie și ei trași la răspundere, țintând cont că sunt tot cetățeni ai României?

       4. Dacă ar fi fost vorba despre un infractor sau politician ori om de afaceri sau orice altă persoană cu funcție importantă, cum ar fi acționat organele de cercetare? Oare nu s-ar fi intrat în forță pentru a se demonstra `puterea` oamenilor legii?

       5. #rezist, USR, PLUS, nu ieșiți acum în stradă să apărați procurori de acest fel, care deși au legea în față, nu o aplică? Nu pentru astfel de magistrați ați ieșit în stradă și ați creat o stare groaznică de agitație?

       6. #rezist, USR, PLUS, nu ieșiți acum să spuneți că justiția nu-și face treaba, având în vedere că doamna judecător Dana Gîrbovan, președinta UNJR, a explicat clar că legea există, dar se pare că nu a fost aplicată corect?

       7. În ce societate normală se urmărește manipularea cetățenilor folosind un caz de neglijență extremă a legiuitorului care a dus la pierderea vieții unei adolescente de 15 ani?

       8. USR, #rezist, Dan Barna, Dacian Cioloș, PLUS, de ce atâta liniște acum? Vă simțiti cumva vinovați că ați susținut astfel de procurori? 

       9. Dacă în locul lui Gheorghe Dincă era un politician ori un personaj important din România, nu ar fi intrat procurorul cu mascații în forță, indiferent de oră?

       10. Ar fi lăsat procurorul Ovidiu Popescu la o parte `frica` de Inspecția Judiciară și de SIIJ dacă un nume mare, care i-ar fi putut aduce multă faimă, ar fi fost în locul monstrului de la Caracal?

       11. În aceste condiții, nu putem să ne gândim că așa-zisele cazuri de corupție din rândul mai marilor sunt mai importante decât viața unei fete de 15 ani pentru astfel de procurori?

       12. Cum e posibil ca o copilă de 15 ani să sune din casa celui care o ține fără voința ei, să sune la 112 cu toată încrederea, să aibă speranța că momentele grozanice prin care trece sunt doar un coșmar și că, în curând, oamenii în uniforme vor intra să o salveze? 

       13. Ovidiu Popescu, USR, PLUS, Barna, Cioloș, domnilor polițiști și voi toți care ați susținut o justiție bolnavă și care acum încercați să manipulați din nou românii, cum vă simțiți când știți că ați distrus ultima speranță a unei copile care avea toată viața înainte, dar a sfârșit atât de tragic?

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Măsuri drastice adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență
Pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire, CNSU a ado...
 
Șase agenți de la Rutieră, reținuți pentru mai multe infracțiuni
Șase polițiști de la Rutieră au fost reținuți și acuzați de lu...
 
Clotilde Armand, criticată dur: Are un tupeu fantastic să se viseze, din nou, primar la Sectorul 1!
Medicul Adina Alberts o critică dur pe candidata USR-ului la Primări...
 
Iran a bombardat o machetă a unui portavion american până când două baze SUA au intrat în alertă
Iran a făcut o serie de exerciții militare care au presupus bombarda...
 
Bani de la stat pentru preșcolari și elevi. Ce condiții trebuie îndeplinite
Ministerul Educației va emite tichete pentru preșcolari și elevi de...
 
Rafila: Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitive!
Reprezentantul României la OMS avertizează că situația pandemiei e...
 
Specialiștii avertizează: „Școala online nu a fost școală”. Cum se vor susține cursurile din septembrie
Specialiștii de la Salvați Copiii avertizează că predarea online n...
 
Posibilitatea obligativității purtării măștii în casă și mașină, criticată dur de un cunoscut avocat: Un minunat prilej de a te transforma într-un pericol public!
Avocatul Gheorghe Piperea critica recomandarea premierului Orban refer...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministrul Agriculturii - Când și cu cât vor fi despăgubiți fermierii afectați de secetă

» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Nereguli la unitățile de alimentație publică de pe Litoral. Iată pentru ce s-au dat amenzi de sute de mii de lei

» 09 August 2020 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Metode simple prin care poți încuraja dezvoltarea limbajului copilului

» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Legenda mănăstirii Dervent
CONSTANTA
» 09 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DAMBOVITA
 
Modernizarea Pieței Tricolorului din Târgoviște, aproape de final

» 09 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BIHOR
 
Ilie Bolojan nu va mai candida la Primăria Oradea

» 08 August 2020 | Comentarii 0