Organizația World Wide Fund for Nature a publicat un studiu care arată că, dacă toată lumea ar renunța la consumul de carne, emisiile de CO2 ar scădea la jumătate. În studiu a fost analizat consumul mediu de alimente al germanilor în perioada 2015-2018, iar din rezultate reiese că, deși dietele vegană și vegetariană au cel mai bun impact asupra mediului, un consum redus de carne micșorează semnificativ emisiile de dioxid de carbon.
Potrivit studiului, dieta flexitariană (consumul în medie a 470 grame carne pe săptămână) ar reduce emisiile de carbon ale Germaniei (un german consumă în medie 817 grame de carne pe săptămână) cu 27%. Prepararea cărnii, împeună cu produsele lactate, reprezintă 70% din emisiile de carbon provenite din producția de carne.
World Wide Fund for Nature a transmis că, dacă toată lumea ar adopta o dietă complet vegetariană sau vegană, emisiile de carbon s-a reduce chiar cu jumătate sau cu o cantitate cuprinsă între 98 și 102 milioane de tone. Studiul a arătat că Germania, spre exemplu, produce 210 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon din producția anuală de alimente. Organizația a făcut un apel către guvernul german să ia în calcul introducerea unei taxe pe produsele de origine animală.
Citește și: Precizări despre administrarea vaccinului AstraZeneca: Anumite persoane nu vor mai face rapelul!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.bbc.com/news/world-47444297