Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Octombrie 2021

        Potrivit presei internaționale, miliardarul George Soros a cerut statelor Uniunii Europene să emită obligațiuni perpetue ca metodă de plată a costurilor de combatere a pandemiei de Covid-19. Într-un articol numit „This is the time to emit perpetual bond”, Soros spune că țări precum Marea Britanie, Austria, Danemarca, Olanda, Suedia și Finlanda ar fi primii candidați pentru a strânge bani în acest fel. Măsura ar face ca un milionar precum George Soros să se transforme în creditorul perpetuu al țărilor UE, potrivit stiripesurse.ro.

        Acest tip de obligațiuni, folosite și la finanțarea războaielor napoleoniene din Marea Britanie, sunt obligațiuni ce nu trebuie rambursate niciodată, ci doar dobânda trebuie plătită anual. Soros susține că „răspunsul Europei (n.r. la pandemia de Covid), din păcate, lasă de dorit”, iar acest „eșec” se datorează „relației complicate” dintre instituțiile centrale ale Uniunii și statele membre.

        Chiar dacă în Europa au avut loc importante progrese politice, odată cu începerea pandemiei, susține Soros, Uniunea „nu a fost înzestrată cu o putere fiscală suficientă pentru a finanța tipul de stimul fiscal care ar fi necesar pentru a face față pandemiei. În această situație, guvernele europene trebuie să își extindă propria capacitate de răspuns fiscal la pandemie”.

        Soros este de părere că țările UE au „obligația față de cetățenii lor de a face față acestei situații de urgență prin orice mijloace necesare”, iar emiterea de obligațiuni perpetue ar fi un instrument eficient în lupta anti-Covid. Soros recunoaște că există reticență în privința obligațiunilor perpetue, dar le promovează în Europa încă din secolul XVIII, iar acum crede că ar trebui introduse în strategia Băncii Centrale Europene (BCE).

        Potrivit lui Soros, BCE a achiziționat „cantități masive” de obligațiuni în programul de relaxare cantitativă, iar acestea reprezintă datorii deținute în „perpetuitate” de instituție, pentru că „vânzarea obligațiunilor acumulate pe piață ar putea provoca prea multe tulburări pe piață și obligarea guvernelor să le răscumpere ar provoca austeritate de neconceput”. Soros spune că, atunci când obligațiunile devin scadente, BCE ar putea, foarte simplu, să le înlocuiască cu obligațiuni de stat nou emise și, la rândul lor, să le transforme din obligațiuni cu scadență fixă în datorii perpetue.

        Totuși, explică miliardarul, există o „mare diferență” între obligațiunile perpetue emise direct de guverne și datoria perpetuă apărută pe o cale circuitată. În cazul în care autoritățile unui stat european emit astfel de obligațiuni, „vor bloca pentru totdeauna ratele scăzute ale dobânzii”. În schimb, dacă autoritățile emit noi obligațiuni ordinare pentru a umple stocul de obligațiuni al BCE, „este posibil să fie nevoite să plătească ratele dobânzii”. Soros spune că obligațiunile emise de autoritățile unui stat ar avea beneficii „democratice”. Actualmente, „datoriile perpetue” sunt create de BCE, „o instituție care nu răspunde direct electoratului” și este condusă de „mandatul restrâns de a menține stabilitatea pe termen lung în întreaga zonă euro”. Statele UE pot ignora acest mandat și „își îndeplinesc obligația față de cetățenii lor de a face față acestei urgențe prin toate mijloacele necesare”, chiar și emiterea de obligațiuni perpetue.

 

Citește și: Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe din nou în perioada următoare!

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

Sursa foto: https://stirileprotv.ro/stiri/international/george-soros-ii-cere-lui-zuckerberg-sa-se-retraga-de-la-sefia-facebook-care-este-motivul.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Gheorghiță, despre sfârșitul pandemiei în țara noastră: Sperăm ca din a doua jumătate a anului…
Medicul militar spune că pandemia de la noi din țară ar putea să s...
 
Arafat, despre restricțiile care vor fi în vigoare de Sărbători
Autoritățile vor evalua situația epidemiologică din țara noastră...
 
Rafila: Certificatul verde trebuie introdus doar când situația se agravează/ Trebuie să conțină și testare/ Nu trebuie să oprime lumea
Ministrul propus la Sănătate este de părere că certificatul verde ...
 
Ministrul Sănătății, detalii despre a treia doză de vaccin: Prioritatea este de a vaccina cât mai mult din populație
Alexandru Rafila a vorbit despre necesitatea administrării dozei a tr...
 
Programul supermarket-urilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României
Marile magazine vor fi deschise cu ocazia Sfântului Andrei și de Ziu...
 
Creșterea alocațiilor pentru copii și acordarea tichetelor de vacanță salariaților, măsuri prevăzute în Programul de Guvernare PSD-PNL-UDMR
Printre măsurile prevăzute în programul de guvernare al PSD-PNL-UDM...
 
ANSVSA: Controale șoc peste tot unde se comercializează carne de porc
ANSVSA anunță controale în toate județele în perioada în care î...
 
Urmează o serie de schimbări în ceea ce privește certificatul verde. Anunțul ministrului Sănătății
Alexandru Rafila a anunțat că certificatul verde în România va fi ...
 
 
 
 
SANATATE
 
Ce spune ministrul Sănătății despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui să fim puțin mai rezervați

» 02 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
1 Decembrie 2021. La mulți ani, dragi români!

» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
6 vitamine bune pentru ten

» 02 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Catedrala Ortodoxă Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
ARAD
» 02 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Vicepreședintele CJ Constanța, despre stadiul în care se află viitorul Teatru pentru Copii și Tineret

» 02 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Primăria Buzău va excepta de la plata taxelor speciale autovehiculele care sunt folosite la lucrările din municipiu

» 01 Decembrie 2021 | Comentarii 0