Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 30 Iulie 2013

SECRETELE cele mai ASCUNSE ale companiilor de medicamente: TACTICI de VÂNZĂRI ce implică doctorii. CAMPANIA "MEDICUL DE GARDĂ".
 


         Deşi doctorii dau asigurări că „atenţiile” primite de la firmele de medicamente nu le influenţează tratamentele prescrise, datele arată că producătorii care oferă sponsorizări înregistrează vânzări spectaculoase.
         Teoretic, sponsorizarea doctorilor nu implică nicio obligaţie din partea acestora. Practic, însă, prin aceste recompense, giganţii farmaceutici nu urmăresc decât să-şi consolideze poziţia pe piaţă. EVZ continuă să publice o serie de documente care arată că, în final, tot ce contează pentru firmele de medicamente este ca doctoriile lor să fie prima opţiune şi să fie prescrise/vândute în număr cât mai mare. Aşa-zisa investiţie în educaţia medicilor, pentru care statul nu alocă bani, este partea a doua.
         Concurenţa săracă, avantaj major
         În targetul companiilor farmaceutice- producători sau distribuitori (stimulaţi prin bonusuri consistente) - se află în special diabetologii, cardiologii, psihiatrii sau oncologii. Ei prescriu, în general, medicamente scumpe şi căutate, decontate prin programe naţionale. Nu e de mirare că în aceste domenii se organizează cel mai des congrese şi alte sindrofii medicale, al căror scop e promovarea produselor sponsorilor.
         Medicii fac parte din prima linie de marketing a firmelor de medicamente. Nu e zi în care pacienţii să nu dea nas în nas cu reprezentanţi medicali ai diferitor companii farmaceutice pe holurile de aşteptare. Îmbrăcaţi „office” şi purtând o servietă, aceştia sunt interfaţa dintre companii şi doctori: îi scot la restaurant, le prezintă produsele şi tot ei „contorizează” volumul prescripţiilor. Un reprezentant medical vizitează şi 20 de medici şi farmacişti într- o zi.
         Un document intern al unui distribuitor farma, care datează din 2012, arată că pentru a atinge un volum de vânzări de 700.000 de euro pentru un medicament pentru tratarea diabetului, medicii trebuie „momiţi” şi cu „congrese interne şi externe”.
         La secţiunea „target” se află diabetologii care prescriu propriul produs şi pe cel al concurenţei, scopul fiind „poziţionarea ca primă alegere terapeutică”, în detrimentul concurenţei. Important e şi mesajul prin care e promovat medicamentul: trebuie subliniat avantajul compensării 100% (pacientul nu trebuie să plătească nimic în plus) şi pe cel al administrării simple (o dată pe zi), se arată în prezentarea medicală. Producătorii monitorizează şi modul de promovare al concurenţei (în acest caz, avantajul promovării inexistente din partea competitorilor).
         Pretenţii la cazare centrală
         Medicii care prescriu satisfăcător sunt invitaţi ulterior la congrese sau solicită ei înşişi acest lucru. Un tabel cu situaţia cazărilor pentru Congresul de Cardiologie de anul trecut, de la Sinaia, arată că dacă unii doctori s-au mulţumit doar cu plata taxei de participare sau au dormit câte doi în cameră, alţii au preferat să-şi ia şi copiii, pe cheltuiala sponsorilor (deşi codurile de etică interzic acest lucru), sau au au avut pretenţia la cazare centrală.
         Aceste mişcări de marketing funcţionează din plin, arată un studiu de caz pe un medicament anti-hipertensiv. Un document intrat în posesia EVZ arată că distribuitorul nu doar că şi-a atins targetul de vânzări pentru produs, ci în unele judeţe chiar a depăşit numărul de cutii vândute.
         Reforma, negociată cu FMI
         În acest weekend, ministrul Sănătăţii a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Finanaţelor şi ai Fondului Monetar Internaţional, privind angajamentele ce vor fi prevăzute în scrisoarea de intenţie pentru un nou acord. La ieşirea de la negocieri, ministrul a declarat că FMI sprijină reforma în sănătate. Eugen Nicolăescu va cere mai mulţi bani, la rectificare, pentru serie de programe naţionale, care au ajuns la fundul sacului: transplant, HIV/SIDA şi imunzări.
         De asemenea, până la mijlocul lunii august, spitalele trebuie să vină cu un plan de măsuri privind gestionarea fondurilor necesare funcţionării până la sfârşitul anului. Măsurile vor fi discutate cu preşedinţii consiliilor judeţene, care vor decide şi sub ce formă vor acorda sprijin unităţilor medicale, care îşi epuizează fondurile, din toamnă.

 

Sursa foto: http://www.ghimpele.ro/wp-content/uploads/2013/06/medicamente-rare-600x450.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Polițiștii care au torturat și sechestrat doi tineri pentru că le-au atras atenția că nu poartă mască, au fost reținuți de procurori
8 polițiști de la Secția 16 a Capitalei au fost reținuți în anch...
 
Barna, acuzat că a modificat bugetul „noaptea ca hoții”, ca să ia bani de la săraci și să dea la bogați
Dan Barna, acuzat că ia bani „noaptea ca hoții” de la sectoarele...
 
Bode, despre faptul că polițiștilor li se induce în subconștient că numărul de amenzi aplicate este un `indicator` de performanță
Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre faptul că polițiștii t...
 
Carburanții se scumpesc de la o zi la alta
Scumpirea carburanților se va reflecta în costurile de transport pen...
 
USR mai rău decât PCR. Acuzații grave aduse partidului lui Barna de către un fost membru
Un jurnalist exclus din USR a spus că practicile partidului le între...
 
Gheorghiță: Se estimează că vaccinurile au 1 an nivel de protecție. A treia doză ar putea fi administrată
Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a vorbit de...
 
Adrian Severin: Justiția din România, o putreziciune
În contextul dosarului în care sunt implicate Elena Udrea și Ioana ...
 
O nouă escrocherie circulă în mediul online! Sunt vizați clienții unei mari companii
Clienții operatorului Digi sunt avertizați de o escrocherie care cir...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Marius Oprea: Cioloș ar avea curajul să-și publice livretul militar?

» 06 Martie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Adrian Severin: Justiția din România, o putreziciune

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
În ce ordine să aplici produsele de îngrijire a tenului

» 06 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Complexul geologic Racoșul de Jos, aspirant la titlul de geoparc UNESCO
BRASOV
» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Lucrări în plină desfășurare în comuna Constantin Daicoviciu

» 05 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Orașul Rupea pune la dispoziția CJ Brașov două terenuri pentru amenajarea unei stații de transfer deșeuri și a unui centru de aport voluntar

» 04 Martie 2021 | Comentarii 0