Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 26 Septembrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Federația Operatorilor Români de Transport reacționează la propunerea ministrului Finanțelor cu privire la modificările la Legea RCA, printre care eliminarea prevederilor referitoare la prețul maxim al polițelor și eliminarea atribuțiilor Autorității de Supraveghere Financiară de a stabili modul de calcul al acestora, și anunță că va recurge la ample proteste, informează „Adevărul”.

 

        Transportatorii amintesc de faptul că, după ultimele proteste organizate de Federația Operatorilor Români de Transport împotriva tarifelor RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost cea care a menținut echilibrul în piață prin implmentarea tarifului de referință.

 

        Din păcate, „în ultimele luni ASF (condusă în prezent de LeonARDO Badea – n. r.) a procedat la angajarea unor oportunişti printre care se se regăsesc rude ale unui controversat preşedinte de patronat, în contrară opoziţie cu ceea ce în urmă cu doi ani reprezenta o prioritate şi anume profesionalizarea sistemelor şi a oamenilor din autoritate” spune FORT.

 

        Surse avizate au declarat pentru „Adevărul” că prețul polițelor obligatorii de răspundere civilă auto va crește treptat începând de anul viitor, după cum vor asiguratorii, și va ajunge să se majoreze chiar și cu 300%. 

 

        „România va fi obligată până la sfârşitul anului sub ameninţarea sancțiunilor să adopte acele măsuri. Preţul RCA va putea creşte după bunul plac al asiguratorilor. Vom asista cu siguranţă la creşterea tarifului RCA începând de anul viitor, dar nu foarte mult. Această creştere va avea loc treptat. Sunt convins că vor găsi metode mai sigure pentru a crește prețul în toată piața. Prețul RCA este preconizat să crească în cursul anului următor cu aproximativ 15%. Ideea este că prețul va crește în fiecare an începând cu 2020. Când va ajunge la nivelul mediu al UE se va stabiliza. E vorba de câțiva ani, timp în care creșterea va fi de 300%. Estimez că, în vreo 5 ani, prețul mediu al polițelor va fi de 350 de euro” potrivit surselor.

 

        Sursa citată a mai spus că ASF nu se va opune acestor modificări pentru că se va bucura să nu mai răspundă de prețul RCA și, în același timp, va avea încasări mult mai mari dacă prețul polițelor cresc, ținând cont că primește aproximativ 1% din valoarea fiecărei asigurări. FORT amintește de sfârșitul anului trecut când Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii de asigurare și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România pentru că și-au coordonat comportamentul „pe piață în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA) însă ASF nu a luat nicio măsură împotriva administratorilor acestor societăți”.

 

        „În raport cu toate aceste probleme şi împotriva modificărilor legislative astfel justificate, în condiţiile în care ASF demonstrează că se află din nou pe direcţia greşită, FORT se pregăteşte să organizeze la jumătatea lunii octombrie în Piaţa Victoriei un nou protest cu participarea transportatorilor din toată ţara” a atras atenția Federația Operatorilor Români de Transport.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.realitatea.net/proteste-de-amploare-ale-transportatorilor-sute-de-camioane-vor-bloca-pia-a-victoriei_1981994.html

 

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
Magistrații se atacă între ei. Inspecția Judiciară, scrisoare dură pentru Lia Savonea
Inspecția Judiciară critică dur magistrații cercetați disciplinar...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
S-au împăcat! Ce zice Adriana Bahmuțeanu despre Prigoană

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Medic: Orice persoană care se știe că are o boală de fond este bine să se vaccineze

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Florin Roman: Viorica Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii minim garantate

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Atenționări și recomandări pentru Black Friday

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONAL
 
Procurorii americani acuză Rusia că a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0