Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 28 Ianuarie 2020    Actualizat: 28 Ianuarie 2020

        Se tot scrie în media despre scandalurile din USR, apar numeroase mesaje de pe grupul Poiana lui Iocan, tot mai mulți membri ai partidului sunt nemulțumiți de modul în care Dan Barna acționează în privința celor care nu-i împărtășesc în totalitate opiniile, dar nu se aude nimic despre vreo măsură a liderului de partid. USR este la un pas să se scindeze, iar Dan Barna în loc să unească, dezbină. 

 

        Ultima dată au crescut tensiunile în interiorul USR-ului în urma unei ședințe a Biroului Național ce a avut ca subiect principal tema candidaturii lui Antonio Andrusceac la funcția de primar al Sectorului 4. Spiritele s-au încins după ce Andrusceac a fost ales de Filiala de sector să candideze, dar conducerea USR a vrut să invalideze mandatarea acestuia. În acest context, mai mulți membri ai partidului, printre care și Mihai Goțiu, au atacat decizia oamenilor lui Barna. Pe grupul `Poiana lui Iocan`, Goțiu afirmă că Dan Barna, liderul USR, pune pumnul în gură oricărui membru care nu este de acord cu el, porivit b1.ro. Iată o serie din mesajele postate de membri USR:

 

        „Dăm dreptul BN-ului să invalideze orice candidatură la nivel județean când și cum are el chef, fără niciun fel de criterii, regulament sau procedură predictibilă să anuleze oricând cu 13 voturi voința democratică a unei întregi filiale județene?” a scris Tudor Benga.

 

       „În Biroul Național am discutat despre respingerea candidaturii lui Antonio Andrusceac, candidat USR la Primăria Sector 4, ales de către Filiala USR Sector 4. Eu am votat împotriva respingerii candidatului USR Andrusceac. Principalul motiv este acela că Biroul Național trebuie să respecte autonomia filialelor și votul acestora. A crea un precedent periculos prin care oricând noi, Biroul Național, venim `de la centru` și schimbăm alegerile unei Adunări Generale a oricărei filiale pe candidații la primărie sau orice funcție electivă înseamnă a renunța la ADN-ul nostru de partid altfel. 

        Dreptul `de a fi ales` este un drept esențial al oricărui membru USR conform statutului. Cea mai grea sancțiune, echivalentă chiar cu excluderea este invalidarea unei candidaturi. 

        Am rugămintea să luați în considerare faptul că acest candidat a fost ales în luna august de Filiala USR Sector 4. Filiala a conumicat alegerea acestui candidat către cetățenii Sectorului 4, care știu că acesta este candidatul nostru. A-l respinge cu 4 luni înainte de alegerile locale ar fi fost o problemă de imagine pentru noi, arată nehotărâre, ridică suspiciunea alegătorilor că noi avem altceva de ascuns de fapt.

        Pe fond comentariile lui Andrusceac sunt condamnabile, fără dubiu, dar sunt suficiente să respingă o candidatură a unui coleg care a demonstrat că știe administrație publică? Ne sancționăm la nesfârșit oamenii pentru aceleași lucruri? Atunci înseamnă că adversarii noștri politici vor specula la nesfârșit orice am zis vreodată. Câți dintre noi cred că nu au făcut niciodată un comentariu nepotrivit?” a scris Mihai Goțiu. 

 

        „``USR ARE UN PREȘEDINTE CARE A FRAUDAT FONDURI EUROPENE``. Cum a ajuns să se discute despre asta în Biroul Național de aseară? (...) 

        Din punct de vedere statutar, Biroul Național nu are treabă să se pronunțe pe oportunitatea candidaților, ci pe respectarea criteriilor de integritate și a procedurilor de desemnare. Oportunitatea e treaba filialelor (căci de-asta au atutonomie).

        Cât timp Biroul Național a refuzat, așa cum am propus, să se pronunțe pe sesizări (că ar avea, în mod repetat, comportament agresiv și discriminator față de femei, că ar colabora cu PSD, etc.), invalidarea pe baza `percepțiilor negative` (argumentul lui Dan Barna), e aberantă. Pe principiul ăsta, orice persoană care e PERCEPUTĂ că ar fi fraudat fonduri europene nu ar putea fi candidatul USR (și e doar unul din exemple; avem colegi care sunt `percepuți` și acuzați ca fiind `Avocatul lui Mazăre`, `Bețivul din Vamă`, `Blasfemiatorul de Crăciun`, etc.)” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe grupul Poiana lui Iocan. 

 

 

Sursa foto: ://salvamromania.org/2019/08/30/dan-barna-acuzat-de-schimbarea-declaratiilor-privind-intrarea-usr-la-guvernare-nu-m-am-razgandit/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Măsuri drastice adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență
Pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire, CNSU a ado...
 
În ce condiții se va institui carantina zonală
Ministrul Sănătății a dat ordinul care prevede modalitatea de apli...
 
INSP, avertisment după numărul mare de cazuri: Rugăm populația să respecte cu strictețe măsurile de protecție
Institutul Național de Sănătate Publică avertizează că singurul ...
 
Școala va începe, cel mai probabil, după „scenariul hibrid”
Având în vedere situația epidemiologică actuală, ministrul Educa...
 
Șoferi, de astăzi se dau amenzi mai mari pentru o anumită abatere!
Poliția Română transmite că de astăzi intră în vigoare legea po...
 
Șase agenți de la Rutieră, reținuți pentru mai multe infracțiuni
Șase polițiști de la Rutieră au fost reținuți și acuzați de lu...
 
În toate județele au fost raportate cazuri noi. Unde sunt cele mai multe infectări în 24 de ore
Toate județele țării au raportat cazuri noi de infectare cu noul co...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
E oficial! Iată cum va începe școala din 14 septembrie

» 06 August 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Posibilitatea obligativității purtării măștii în casă și mașină, criticată dur de un cunoscut avocat: Un minunat prilej de a te transforma într-un pericol public!

» 05 August 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile ceaiului din petale de trandafiri

» 06 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Undercloud - Festivalul de Teatru Independent de Orice va avea loc în perioada 11-18 august

» 06 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SUCEAVA
 
Primarul Sucevei are Consilier Onorific pe problema Diasporei

» 06 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre a făcut o prioritate și din sistemul de învățământ din municipiu

» 04 August 2020 | Comentarii 0