Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 12 Iulie 2013    Actualizat: 12 Iulie 2013

Scandal de pomina la Casa de Asigurari de Sanatate

 

         Scandal ca la usa cortului la sedinta de CA de la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi • Totul a izbucnit in momentul in care directorul Iulian Serban a afirmat ca asistentii medicali sunt puturosi si medicii nu merg la serviciu • Directorul CAS i-a spus presedintelui Sindicatului Sanitas ca este un nesimtit, pentru ca a indraznit sa-l contrazica • "Serban doreste sa fie stapan si toti sa-i stie de frica. Noi nu avem nevoie de un politician la CAS si acest Serban trebuie sa plece in cel mai scurt timp de la conducerea Casei de Asigurari • Ne-a jignit si a denigrat tot timpul sistemul sanitar iesean • S-a infuriat ca managerii au plecat la comisia de mediere si au obtinut sumele de bani pe care el le-a taiat din bugetul spitalelor • Daca este cel mai harnic om, asa cum sustine, sa se duca manager la un spital si sa demonstreze acest lucru • Daca doreste sa fie stapan, sa-si faca propria casa de asigurari, CAS Iasi este casa asiguratilor", a spus presedintele Sindicatului Sanitas
         Sedinta de Consiliu de Administratie de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi s-a transformat intr-un scandal ca la usa cortului, dupa ce directorul Iulian Serban a spus ca asistentii medicali sunt niste puturosi, iar medicii nu merg la serviciu. Presedintele Sindicatului Sanitas Iasi, sindicat care apara drepturile si interesele asistentilor medicali, infirmierilor si brancardierilor, a fost facut nesimtit de catre directorul Serban pentru ca a indraznit sa-l contrazica. Mai mult, directorul CAS Iasi a precizat ca doar in sistemul medical privat se munceste. "Eu am avut discutii mari cu Serban in sedinta de Consiliu de Administratie. A indraznit sa spuna ca asistentii medicali sunt puturosi si doctorii nu vin la serviciu. In opinia lui, numai cei din spitalele private muncesc. O sa dea socoteala in fata colegilor din spitale pentru ca i-a facut puturosi si i-a jignit. Mi-a spus ca sunt nesimtit, m-a jignit pentru ca i-am spus ca asistentii medicali muncesc. Sunt si asistenti medicali care mai trebuie pusi la punct, dar asta nu inseamna ca toti sunt puturosi. A inceput sa tipe la mine, dar i-am atras atentia ca lucreaza la o casa de sanatate a asiguratilor. Daca doreste sa fie stapan, sa-si faca propria casa de asigurari. Tot timpul a cautat sa faca dezordine in sistemul sanitar iesean. Aceasta persoana trebuie sa plece in cel mai scurt timp de la CAS Iasi. Noi nu avem nevoie de un politician la CAS. Nu pot sa accept ca suntem niste puturosi", a declarat Viorel Tanase, presedintele Sanitas Iasi, membru in CA la Casa de Asigurari.
         Serban vrea sa puna stapanire pe sistem si toti sa-i stie de frica
         Membrii CA au precizat ca directorul Serban doreste sa stapaneasca absolut tot, iar cine nu i se supune este denigrat. "De cand este director la CAS a denigrat intotdeauna oamenii din sistemul sanitar public si sistemul in general. De ce nu spune directorul Serban ca un asistent medical lucreaza pentru cinci, iar Guvernul care l-a pus sef a stabilit un normativ de personal prin care ne-ar mai trebui inca 2.000 de asistenti medicali in spitale? Dar stapanul Serban spune ca asistentii sunt puturosi. Daca el este cel mai harnic, de ce nu solicita un post de manager in spital, sa ne demonstreze cat este de harnic? Vrea sa puna stapanire pe sistem si sa stie toti de frica lui. Mie nu poate sa-mi ia boii de la bicicleta", a precizat presedintele Sanitas Iasi.
         Serban imparte banii din condei
         Un alt aspect care l-a infuriat pe directorul Iulian Serban a fost cel legat de refuzul unor manageri de spital de a semna contractul si plecarea acestora la comisia de mediere de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, unde au obtinut castig de cauza. Chiar inainte de a fi programati la comisia de mediere, managerii au fost amenintati ca va fi mai rau daca merg la comisie. Vineri, 15 iulie, managerii spitalelor Sf. Spiridon, de Recuperare, C. I. Parhon, de Psihiatrie Socola si Institutul de Boli Cardiovasculare au obtinut la comisie suma de bani pe care directorul Serban le-a taiat-o dupa negocierea contractelor. Este vorba de un procent de 30 la suta fata de sumele negociate. "Vreau sa felicit managerii spitalelor care au decis sa mearga la comisia de mediere. Serban i-a amenintat ca de ce s-au dus la mediere. Adica cum si-au permis sa treaca peste ce spune el? Atata timp cat s-a negociat un buget, directorul CAS trebuia sa-l respecte. La negociere a fost de acord si dupa aceea le-a taiat 30 la suta din bani. Serban doreste sa imparta banii din condei. El nu respecta legea. Conform clasificarii spitalelor si legilor in vigoare, managerii aveau dreptul sa primeasca banii de la negociere. Daca CAS are bani in plus dupa ce acopera bugetele spitalelor, sa angajeze si spitalele private. Eu nu spun ca privatul nu trebuie sa fie in aceasta concurenta. Serban trebuie sa dea banii spitalelor. La comisia de mediere de la Casa Nationala, managerii spitalelor si-au asigurat bugetul pana la inceputul lunii decembrie. In zilele urmatoare, managerii vor semna bugetul cu CAS Iasi asa cum s-a stabilit la comisia de mediere, si nu cum a dorit directorul Serban, fara 30 la suta din suma negociata", a spus Viorel Tanase.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0