Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 09 August 2013    Actualizat: 12 August 2013

Scandal cu plângeri penale la Oficiul de Cadastru

 

         Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj stă pe un butoi de pulbere. După ce GdS a dezvăluit afacerea imobiliară prin care statul a cumpărat cu peste un milion de euro un sediu în Faţa Luncii din Craiova, sindicaliştii şi actuala conducere a Oficiului au început războiul, care a ajuns şi pe masa procurorilor.
         GdS a scris acum câteva săptămâni despre afacerea prin care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) s-a înţeles cu o persoană fizică să-i plătească 1,2 milioane de euro pentru o clădire care trebuia să devină noul sediu al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, instituţie aflată în subordinea Agenţiei. După ce desemnase câştigătorul licitaţiei în 2008, ANCPI s-a răzgândit şi i-a comunicat acestuia că a anulat procedura. A urmat un şir de procese în justiţie, iar la sfârşitul anului trecut, Agenţia a decis să cadă la pace şi să plătească milionul de euro, în ciuda faptului că angajaţii OCPI se opun mutării în noua clădire, pe care o consideră improprie activităţii. După apariţia în GdS a întregii poveşti, liderul de sindicat al OCPI Dolj, Florin Bălănescu, a ieşit pe un post de televiziune şi a făcut declaraţii dure legate de jocurile de interese din cadrul Oficiului Judeţean, spunând că se face trafic de influenţă şi că în interior există chiar reţele infracţionale. Supărat pe reacţia liderului de sindicat, actualul director al OCPI Dolj, Remulus Chiţu, a sesizat Comisia de Disciplină a instituţiei, motivând că acesta a adus atingere prestigiului instituţiei. Printr-o adresă din 24 ianuarie, adresată Comisiei de Disciplină a OCPI Dolj, Chiţu spune următoarele: „Domnul Bălănescu a participat la o emisiune televizată, în care a lezat imaginea salariaţilor şi a instituţiei, aducând injurii grave (...), susţinând că în cadrul instituţiei există anumite grupuri de interese care obstrucţionează legea, se face trafic de influenţă, ba chiar că există reţele infracţionale (...). Nu este prima acţiune de acest gen a domnului Florin Bălănescu, care perseverează în acest sens“. Chiţu mai spune că liderul de sindicat a încălcat un articol din regulamentul de ordine interioară al OCPI Dolj, articol care spune că, printre abaterile disciplinare, se numără şi manifestările care aduc atingere prestigiului Agenţiei. Într-un răspuns trimis OCPI Dolj, directorul Direcţiei de Publicitate Imobiliară, Iancu Nicolae, din cadrul ANCPI, recomandă analizarea cu maximă atenţie a tuturor aspectelor prezentate în sesizare şi precizează că verificarea trebuie făcută doar pentru acest lucru şi nu pentru activitatea profesională a lui Florin Bălănescu.
         Bălănescu le-a făcut plângere penală
         În replică, liderul de sindicat le-a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova atât lui Remulus Chiţu, cât şi directorului Iancu. „Solicit tragerea la răspundere penală a acestora pentru infracţiunea de constrângere, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei de preşedinte al sindicatului (...), în loc să ceară un drept la replică şi să combată public ceea ce eu am susţinut, a ales varianta sesizării Comisiei de Disciplină, având ca scop intimidarea mea“, se arată în plângerea depusă de Florin Bălănescu. Acesta consideră că i se îngrădeşte libertatea de exprimare ca lider de sindicat şi aduce în apărare mai multe articole din Constituţia României, din Codul Muncii şi din Legea dialogului social, aceasta din urmă stipulând la un articol următoarele: condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Bălănescu a precizat în plângere că se va constitui parte civilă cu suma de 25.000 de lei, pe care o cere fiecăruia dintre cei doi ca daune morale.
         Prefectul Deca: Să-şi spargă capetele
         Contactat telefonic, directorul OCPI Dolj, Remulus Chiţu, a declarat că cercetarea Comisiei de Disciplină este în desfăşurare. „Să facă plângere, a făcut peste tot. Nu se simte bine dacă nu face. Comisia de Disciplină cercetează“, a spus Chiţu.
         Prefectul de Dolj, Marius Deca, s-a declarat surprins de scandalul din cadrul OCPI, cu atât mai mult cu cât, zilnic, spune el, un reprezentant al instituţiei vine la prefectură pentru discuţii legate de terenurile din Dolj. „Eu nu mă bag în povestea asta. Sindicatul nu a venit la mine, directorul nu mi-a spus nimic. Să mă autosesizez eu? Păi, ce, sunt Parchet? Să-şi spargă capetele dacă sunt nebuni!“, a spus prefectul, care tocmai ce ieşise dintr-o întâlnire legată de pierderea a peste 200 de locuri de muncă în Dolj.


Sursa foto: http://expresul.ro/wp-content/uploads/2012/09/FLO_9857-1024x680.jpg

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0