Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 09 Decembrie 2013

     Nereguli pe bandă rulantă, un manager care a plecat de bună voie, dar, totuși, cine plătește în cazul proastei funcționări a Spitalului Județean de Urgență Ploiești? Este întrebarea pe care o adresează mulți dintre pacienții care au fost oripilați de ceea ce-au văzut acolo, dar și rudele celor care au murit cu zile în “spitalul groazei”.
     Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, printre altele, că spitalul a avut bani, dar nu i-a solicitat.
     „Problema majoră este că fondurile nu au fost solicitate şi utilizate. Există trei surse de finanţate - Casa de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătăţii, aşa că nu putem pune pe seama finanţării lipsurile din spital. A treia sursă ar fi Consiliul Judeţean, iar Consiliul Judeţean se înregistrează cu finanţare de 6 milioane de ei. Alte spitale comparate de noi nu beneficiază de o astfel de finanţare. (...) Spitalul funcţionează în 4 sedii principale. Există o problemă majoră de organizare a spitalului. Există secţii care au păstrat mai multe paturi decât sunt prevăzute în plan. Normal, tendinţa de a interna pe aceste paturi este foarte mare şi asta creşte costurile pentru spital, costuri care nu sunt contractate de la Casă", a declarat secretarul de stat Raed Arafat, citat de B1 TV.
     Pe lângă aceste nereguli, comisia de anchetă a constatat şi o rată de operabilitate scăzută, comparativ cu alte spitale.
În plus, secţiile de chirurgie sunt dispersate, iar anesteziştii sunt prea puţini, comparativ cu necesităţile unităţii medicale.
Raed Arafat spune că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) deja a amendat spitalul pentru nereguli la achiziţii, iar spitalul a plătit din bugetul propriu.
     „Starea clădirilor din punct de vedere igienic este precară, într-o clădire este foarte precară şi am recomandat închiderea ei şi mutarea secţiilor în celelalte clădiri. Este vorba de secţia din Buna Vestire(...) Am găsit şi nereguli semnalate de Curtea de Conturi. De exemplu, închirierea unor spaţii la un preţ sub cel al pieţei", a adăugat Raed Arafat.
     În plus, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, luni, că va dispune controale, prin direcţiile de Sănătăte Publică, în toate spitalele din ţară.

     Sursa foto: bestfm.ro

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0