Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ECONOMIE
Adaugat: 22 Mai 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Schimbările legislative care au fost introduse pe piața serviciilor de transport alternativ au creat o criză în industria de ridesharing și e-hailing, o criză care se mărește pe zi ce trece, atrag atenția reprezentanții ridesharing. Prin urmare, Asociația Coaliția pentru Economia Digitală cere premierului Dăncilă și liderului PSD, Liviu Dragnea, să se implice pentru a reglementa cât mai repede aceste servicii disponibile pe piața din România. 

 

       Asociația Coaliția pentru Economia Digitală a transmis în acest sens două scrisori cu scopul de a preveni o criză „care poate avea efecte extrem de grave atât asupra cetățenilor, cât și asupra economiei românești”. Modificările aduse legii 38/2003, care au intrat în vigoare săptămâna trecută fără niște reglementări clare cu privire la industria de ridesharing și e-hailing, afectează pe zi ce trece, tot mai grav, domeniul serviciului de transport alternativ, afirmă Asociația. Mai mult decât atât, în scrisori se transmite că schimbările legislative au dus la foarte multe abuzuri, numeroși șoferi Uber, Bolt și Clever au fost amendați de poliție, luându-se împotriva lor măsura confiscării plăcuțelor de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni.

 

       De asemenea, în scrisori se arată că incertitudinea situației actuale a redus numărul șoferilor activi pe aplicațiile companiilor de ridesharing cu 25% față de media zilnică astfel, timpul de așteptare a crescut la peste 10 minute. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de așteptare, de aproape patru ori față de o zi obișnuită, dar și în costuri considerabil mai mari pentru utilizatori. 

 

       „Un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria și experții au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcționarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor și a economiei românești. De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci și veniturile celor peste 20.000 de șoferi, precum și beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii” conchid cele două scrisori.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://medium.com/@vindulajayawardana/towards-seamless-urban-mobility-integrating-ride-sharing-and-public-transit-1d03c09f1419


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Primarul Ploieștiului cere parlamentarilor din Prahova să voteze învestirea Guvernului Orban: PSD `a furat` Ploieștiul
Primarul Ploieștiului, liberalul Adrian Dobre, cere parlamentarilor d...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Veste bună pentru angajați! Ce spune premierul despre cuantumul majorării salariului

» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cum a fost cerută în căsătorie Bianca Drăgușanu. Totul s-a petrecut foarte repede

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Au început înscrierile pentru „DiscoverEu”. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii de 18 ani pentru a călători gratuit în Europa

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Deputat: „Guvernul PNL nu va lăsa fără bani localitățile cu probleme financiare”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Criminalist amendat pentru postările de pe Facebook. „Tâlharii și infractorii periculoși au dispărut cu desăvârșire din județ”

» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0