Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 18 Iulie 2013

Raport PDL despre guvernarea USL: Au distrus imaginea României

 

         PDL a lansat, miercuri, "Cartea neagra a guvernării USL", document în care acuză Uniunea că a distrus imaginea României în străinătate, a amânat intrarea în Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro, adăugând că partidele de la guvernare nu au "un obiectiv" de dezvoltare pentru România.

         PDL aminteşte, în raportul intitulat "Mai 2012-Mai 2013 – Anul declinului!", evenimente care au avut loc în vara anului trecut: "Avocatul Poporului a fost schimbat în mod abuziv, Monitorul Oficial a fost trecut în subordinea Guvernului, preşedintele Băsescu a fost suspendat în ciuda avizului Curţii Constituţionale".

         "Deşi Curtea Constituţională a decis participarea Preşedintelui Traian Băsescu la Summit-ul Consiliului European de la finalul lunii iunie 2012, Ministerul de Externe a blocat trimiterea de documente legate de participarea Preşedintelui Băsescu la întâlnirea de la Bruxelles, facilitând astfel participarea Premierului Ponta", afirmă PDL

         PDL aminteşte că preşedinţii Camerelor Parlamentului au fost revocaţi într-o sesiune extraordinară, în scopul suspendării preşedintelui Băsescu, iar noul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, a devenit în doar 2 zile de la numire preşedintele interimar al României.

         PDL menţionează, printre aspectele negative ale guvernării, "încercarea USL de a schimba rezultatul referendumului pentru demiterea Preşedintelui României, prin contestarea cifrelor privind numărul cetăţenilor români cu drept de vot".

         "Circul premierului plagiator a fost muşamalizat repede", mai afirmă autorii raportului, precizând că "plagiatul lui Victor Ponta a fost confirmat de Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti, universitatea care a acordat doctoratul în urmă cu 9 ani" şi că "deşi a promis că va demisiona dacă se va dovedi că a plagiat, Ponta este în continuare în funcţie".

         PDL susţine că USL a declanşat, cum s-a văzut majoritar în Parlament, "un atac furibund împotriva instituţiilor statului".

         Potrivit PDL, în decembrie 2012 a fost ales "cel mai penal" Parlament din întreaga istorie a României, cu 24 de parlamentari acuzaţi penal: 2 condamnaţi definitiv, 15 trimişi în judecată, 7 cercetaţi penal.

         "Cei mai mulţi dintre parlamentarii certaţi cu legea aparţin USL. Condamnaţi definitiv: Verginel Gireadă (USL – PNL), Nicolae Bădălău (USL – PSD). Trimişi în judecată: Relu Fenechiu (USL – PNL), Marian Ghivechiu (USL – PSD), Dan Voiculescu (USL – PC), Olosz Gergely (UDMR), Marko Attila (UDMR), Tudor Chiuariu (USL – PNL), Monica Iacob Ridzi (PP-DD), Sebastian Ghiţă (USL – PSD), Nicolae Vasilescu (USL – PSD), Gigi Becali (USL – PNL), Mircea Banias (USL – PC), Antonie Solomon (PP-DD), Gigi Neţoiu (PP-DD), Sorin Roşca Stănescu (USL – PNL), Thuma Hubert Petru Ştefan (USL – PNL); Cercetaţi penal: Miron Mitrea (USL – PSD), Teodor Atanasiu (USL – PNL), Liviu Dragnea (USL – PSD), Dian Popescu (USL – PNL), Ion Stan (USL – PSD), Victor Paul Dobre (USL – PNL), Laszlo Borbely (UDMR)", se arată în raportul PDL.

         Potrivit democrat-liberalilor, USL a continuat să protejeze corupţii şi suspecţii de corupţie din propriile rânduri şi i-a adăpostit în Parlament, unde au imunitate.

         Guvernul Ponta este "guvernul miniştrilor penali", susţine PDL, menţionând, de asemenea, că USL nu a respectat independenţa sistemului judiciar şi nici hotărârile în materie de integritate.

         "Cabinetul guvernului Ponta numără 28 de miniştri, faţă de 18 în guvernarea PDL. Bătălia USL pe funcţii a fost atât de cruntă, încât Cabinetul a fost mărit, unele ministere au fost împărţite chiar în trei şi au apărut miniştri delegaţi cu atribuţii incerte", scrie PDL în raport, adăugând: "Ce trebuie să aibă în vedere USL şi să aplice? Recomandările CE din raportul MCV".

         PDL acuză USL că "a distrus imaginea României în străinătate".

         Autorii raportului amintesc şi faptul că au avut loc multe proteste la adresa Guvernului: cercetătorii, instructorii auto independenţi, lucrătorii poştali, angajaţii Mechel Câmpia Turzii, angajaţii Oltchim.

         "USL a amânat intrarea în Spaţiul Schengen", scrie PDL, precizând că "România nu a intrat în Spaţiul Schengen la data stabilită ca urmare a derapajelor de la democraţie ale guvernului Ponta, deşi toate condiţiile tehnice erau deja îndeplinite de către Guvernul PDL".

         De asemenea, PDL susţine că USL a amânat adoptarea monedei euro, a amânat bugetul pe anul 2013 pentru acoperirea minciunilor de campanie, iar "baronii USL amână construcţia autostrăzilor începute de PDL".

         "Guvernarea USL este caracterizată de incoerenţă, inconsecvenţă şi haos în toată gestiunea economiei naţionale", se mai arată în documentul PDL, precizându-se că "USL nu are niciun obiectiv de dezvoltare pentru România".

         Democrat-liberalii îi acuză pe cei din USL în legătură cu scăderea veniturilor românilor: "Recuperarea salariilor bugetarilor s-a dovedit a fi un miraj marca USL. Iată şi de ce. Aprilie 2012 a fost practic ultima lună a guvernului PDL la Palatul Victoria. La vremea respectivă, un român câştiga în medie 1.553 lei pe lună, în mână. După 10 luni de guvernare USL, după recuperarea salariilor bugetarilor cu 8% şi reîntregirea finală din luna decembrie, în februarie 2013, un român câştiga în medie tot 1.553 lei. Verdictul: nicio îmbunătăţire a salariului mediu net sub guvernarea Ponta".

         PDL mai acuză USL că "a scumpit viaţa românilor": "A trăi în România devine pe zi ce trece un act de crudă supravieţuire. Guvernarea USL o simţim cel mai repede la buzunar: facturile la utilităţi s-au majorat şi plătim mai mult la cumpărături. Preţurile au crescut accelerat".

         Potrivit PDL, USL face din leu o monedă instabilă: "Cursul de schimb s-a depreciat drastic imediat cu venirea la putere a guvernului Ponta. Dacă până la sfârşitul lunii aprilie 2012, leul a cunoscut o perioadă de stabilitate, la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august a înregistrat deprecieri de până la 6,3%".

         PDL subliniază că investitorii străini ocolesc România: "Producţia industrială stagnează şi exporturile scad în 2012. Datoria externă, serviciul datoriei externe şi deficitul de cont curent au crescut semnificativ, iar rezervele internaţionale au scăzut".

         USL duce în colaps sistemul energetic, industria, agricultura, educaţia şi sănătatea şi este "principalul dăunător din agricultură", mai afirmă PDL.

         "USL a promis reducerea cotei de TVA la 9% pentru produsele alimentare începând cu anul 2013. Nu a reuşit să îşi ţină promisiunea. Produsele alimentare s-au scumpit în medie cu 8,5% în primele trei luni ale anului 2013", se arată în raportul PDL.

         Democrat-liberalii mai afirmă că educaţia românească "se întoarce în timp sub guvernarea USL".

         "Renunţarea la standardele de etică şi profesionalism a început de la vârful sistemului. USL a propus pentru Educaţie cinci miniştri (Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu şi Remus Pricopie), toţi implicaţi în diverse scandaluri de incompatibilitate, fals în declaraţii (CV-uri pline de greşeli şi pregătiri fictive) şi plagiat", se arată în raportul PDL.

         Democrat-liberalii afirmă, de asemenea, că "USL îmbolnăveşte sănătatea românească": "USL a promis în programul de guvernare un sistem de sănătate care sprijină şi oferă posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare de sănătate cât mai bună. În schimbul acestei promisiuni neîndeplinite au redus accesul cetăţenilor la serviciile de sănătate şi au pus taxe noi pentru internare".

 

Sursa foto: http://www.finantistii.ro/uploads/modules/news/2013/01/76686/erste-riscurile-politice-pot-veni-mai-degraba-din-interiorul-usl.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Prețurile la RCA ar putea fi plafonate „pentru câteva luni”
Premierul României a declarat că prețurile la RCA ar putea fi plafo...
 
Se simplifică facturile la energie electrică pentru clienții casnici
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a decis ...
 
Alertă cu privire la miere! Cea din supermarket este falsă și nu conține nici măcar sirop de zahăr
O anchetă a Comisiei Europene a dezvăluit că mierea din toată Euro...
 
Ministrul Finanțelor: Prețurile la RCA sunt extraordinar de mari, trebuie să venim cu soluții
Adrian Câciu a afirmat că Guvernul trebuie să găsească soluții l...
 
Se fac pași spre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani: Este prevăzută în PNRR
Ministrul Proiectelor Europene a vorbit despre creșterea vârstei de ...
 
Atenție! Românii de la bloc vor primi amenzi dacă încalcă această lege
Amendă de până la 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la bl...
 
Politician: Pensia nu poate fi mai mare decât salariul! Nu se poate accepta să ieși la pensie la 50 de ani și să iei toată pensia!
Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre pensiile speciale și desp...
 
ASF, detalii despre modul în care va stabili tarifele RCA
Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat cum va stabili pre...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Noul proiect de plafonare a prețurilor RCA, pus în dezbatere publică

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Alertă cu privire la miere! Cea din supermarket este falsă și nu conține nici măcar sirop de zahăr

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Leacuri băbești ca să te lași de fumat

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
AirConnect și-a început activitatea. Ce zboruri va opera în România

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Străzile din municipiul Câmpina se asfaltează rând pe rând

» 28 Martie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Primăria Piatra Neamț vrea majorarea tarifului de taxi la 3,5 lei/km

» 27 Martie 2023 | Comentarii 0