Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 23 Iulie 2013

Primarul din Sighişoara, doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu



         Primarul din Sighişoara, Dorin Ioan Dăneşan (PSD), a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş majorând, la recurs, pedeapsa iniţială, însă edilul spune că va cere revizuirea deciziei.
         Potrivit unei informări de presă transmise, miercuri, de Curtea de Apel Târgu Mureş, primarul din Sighişoara, Dorin Ioan Dăneşan, a pierdut recursul împotriva sentinţei penale pronunţate în 22 noiembrie 2011 de Judecătoria Sighişoara, prin care era condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, informează MEDIAFAX.
         Atunci, decizia Judecătoriei Sighişoara a fost atacată cu recurs atât de Dăneşan, cât şi de DNA, iar Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, în 7 martie, să caseze parţial hotărârea atacată şi, rejudecând cauza, a majorat pedeapsa la doi ani de închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani.
         Sentinţa instanţei este definitivă.
         Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac, sentinţa ar putea fi atacată doar cu revizuire, o cale extraordinară de atac, de care se poate uza, conform Codului de Procedură Penală, doar în anumite condiţii.
         "Condiţiile pentru reviziure sunt: dacă s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute de instanţă la soluţionarea cauzei, un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauză, un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals, un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza sau când două sau mai multe hotărâri judecătoreşti definitive nu se pot concilia", a arătat Liliac.
         Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş, Cosmin Blaga, a declarat, la rândul său, că a aflat de existenţa sentinţei, iar instituţia aşteaptă decizia şi motivarea.
         "Deocamdată, sentinţa nu ne-a fost comunicată, aşteptăm sentinţa şi motivarea, după care, analizându-le, Prefectura Mureş va acţiona conform legii. În caz de suspendare din funcţie a primarului, în termen de 90 de zile trebuie organizate noi alegeri", a afirmat Blaga.
         Primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a declarat că intenţionează să depună cerere de revizuire a sentinţei, dar nu a putut preciza care dintre condiţiile de revizuire ar urma să fie invocate.
         "Urmează să mă întâlnesc cu avocaţii pentru cererea de revizuire, contest soluţia dată de instanţă. Din câte am înţeles, am 30 de zile la dispoziţie în acest sens", a spus el.
         În noiembrie 2011, primarul din Sighişoara, Dorin Dăneşan, a fost condamnat de Judecătoria Sighişoara la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, în legătură cu concesionarea unui teren către SC Brain Plus SRL Târgu Mureş, în 2006.
         Potrivit sentinţei Judecătoriei Sighişoara, primarul Dorin Dăneşan a fost acuzat, în 2008, de DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş de infracţiuni de corupţie prevăzute de Legea 78/2000, fiind condamnat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea unei infracţiuni. Instanţa a contopit pedepsele şi a decis că Dăneşan urma să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni de închisoare, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani şi şase luni.
         Sentinţa a fost atacată cu recurs de apărătorii primarului, acesta fiind judecat de Curtea de Apel Târgu Mureş.
         La vremea respectivă, primarul spunea că acea concesiune - a unui teren pe care urma să se ridice o clădire - a avut girul secretarului, juristului şi şefului Direcţiei de patrimoniu din Primăria Sighişoara, iar el a semnat, fiind singurul acuzat în acest dosar.
         "E vorba de o concesiune făcută către Banca Agricolă, care după câţiva ani a vândut concesiunea la Poştă, care a încercat să facă proiect pentru construirea unui sediu. N-au reuşit ceva timp, eu i-am rugat să urgenteze proiectul, că terenul era părăsit, era un loc viran, în centru. Au făcut un proiect, dar a venit altă conducere şi au constatat că n-au bani să facă construcţia singuri. Au spus că pot să se asocieze cu Brain, s-a făcut asocierea, urma ca în spaţiul care s-ar fi construit să funcţioneze Poşta în 50 metri pătraţi şi să se construiască patru săli de protocol, plus sală conferinţe, pe care să le folosească împreună. În campania din 2008 m-au acuzat contracandidaţii că îmi fac hotel cu fratele meu, a venit Corpul de Control de la Prefectură, nu a găsit nimic, apoi m-am trezit cu DNA, dar nu există nicio păgubire a bugetului local, niciun prejudiciu", spunea Dăneşan.


​Sursa foto: http://www.nasul.tv/wp-content/uploads/2013/03/primarul-din-Sighisoara-Dorin-Ioan-Danesan-condamnat-la-2-ani-de-inchisoare.jpg

Sighisoara, MURES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0