Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI JUDETENI
Adaugat: 26 Iunie 2013

Paul Stănescu a minţit prin omisiune în declaraţia de interese

 

         Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu, încalcă legislaţia privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, precum şi pe cea care reglementează prevenirea şi sancţionarea corupţiei în România, ascunzând faptul că este asociat într-o societate comercială alături de alte persoane din România şi Israel. Deşi deţine 25% din acţiunile societăţii, acest lucru nu se regăseşte în declaraţia de interese. Contactat de Eveniment de Olt, Stănescu a declarat luni că a uitat să-şi declare calitatea de asociat în această firmă. Amnezia şefului CJ ar putea atrage o sancţiune penală.
         Administrator al uneia dintre cele puternice societăţi comerciale în domeniul agricol din Olt, SC Agromec Vişina SA, Paul Stănescu s-a retras din firmă în 2008, atunci când a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, pentru a ieşi din starea de incompatibilitate adusă de statutul de ales. A „uitat“ însă că mai este asociat în SC Olt Lacta Prod SRL, cu sediul în localitatea Vişina, unde deţine 25 de părţi sociale. Firma a fost înfiinţată în data de 16 iunie 2006, alături de Stănescu figurând ca asociaţi Nachshon Kivity, cetăţean israelian, domiciliat în Tel Aviv, preşedinte al Consiliului BSR Europe Ltd, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est şi Corina – Brânduşa Ilie din Slatina. Ca administratori au fost desemnaţi doi cetăţeni israelieni, Haviv Ben Tolila, născut în Algeria, Moshe Agavi, născut în România şi Alexandru Ilie, nimeni altul decât fostul preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt. Firma are drept obiect principal de activitate creşterea animalelor – activitatea firmelor pentru obţinerea laptelui.
         Stănescu: „Legea să mă pedepsească“
         Contactat luni de EdO, Paul Stănescu a declarat că a uitat că este asociat în această firmă şi că, dacă a încălcat legea, este de acord să plătească. „Am uitat de firma asta, am înfiinţat-o în urmă cu câţiva ani împreună cu nişte israelieni pe care i-a adus atunci Alexandru Ilie. Firma nu a funcţionat, că israelienii au dispărut şi n-au mai dat pe aici. Au venit ca investitori străini cu propunerea să facem o fermă de vaci pentru lapte, dar n-au mai venit de-atunci. Din câte ştiu eu, există o hotărâre de guvern care spune că astfel de societăţi nefuncţionabile se dizolvă de drept şi aştept să se întâmple acest lucru. Acum, ştiu că trebuia să pun în declaraţia de interese faptul că sunt asociat în firmă, dar dacă am uitat, am uitat! Dacă spuneţi că am încălcat legea, asta e, legea să mă pedepsească“, afirmă şeful CJ Olt.
         Potrivit Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, „fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal”. Infracţiunea la care legea face referire se pedepseşte, conform Codului de Procedură Penală, cu închisoare de la trei luni la doi ani s-au cu amendă.
         Trei firme într-o zi
         Familia Stănescu este bogată în firme. La data la care preşedintele CJ Olt înfiinţa alături de israelieni SC Olt Lacta Prod SRL, tatăl său, Constantin Stănescu, înfiinţa, împreună cu israelianul Haviv Ben Tolila şi cu un anume Constantin Duican, născut în Dolj şi unul dintre acţionarii muribundei Concis SA Slatina, o firmă similară ca activitate economică, SC Holstein SRL, cu sediul social în comuna Bucinişu. Unul dintre administratori era acelaşi Alexandru Ilie. Şi, tot la acea dată, fratele preşedintelui CJ Olt, Alexandru Stănescu, intra şi el în ecuaţie înfiinţând SC Danubius Lacta Prod SRL, cu sediul tot în Bucinişu, unde îi avea drept asociaţi pe israelianul Kalman Sufrin, născut în România, cu domiciul în Tel Aviv, Israel şi pe fiica lui Alexandru Ilie, Mădălina Ilie. În toate cele trei firme partenerii români deţin câte 25% din acţiuni, iar partenerii străini – câte 50%. A fost o reţea de firme cu acelaşi obiect de activitate, cu fondatori şi administratori aflaţi în relaţii de prietenie sau de  rudenie ce puseseră la cale afaceri de zile mari, spun apropiaţi ai familiei Stănescu. „A fost ceva la mijloc, ceva n-a mers, nu ştiu ce, dar n-au mai dat înainte“, spune unul dintre apropiaţi.
         Potrivit informaţiilor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului (ORC) Olt, pentru fiecare dintre cele trei firme sunt menţionate hotărâri de dizolvare judiciară conform articolului 237 din Legea 31/1990, fără ca pe flux să existe înregistrări în curs de soluţionare. Surse din apropierea lui Paul Stănescu spun însă că firmele înfiinţate de membrii familiei Stănescu împreună cu israelienii nu ar fi chiar atât de „nevinovate“. În plus, surse din anturajul preşedintelui CJ Olt susţin că israelienii nu au venit de capul lor la Vişina, ci ei au fost contactaţi cu un an sau doi înainte de partenerii români cu ocazia unor excursii în Israel şi SUA organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, la iniţiativa fostului preşedinte al acesteia, Alexandru Ilie, care s-a şi vârât, de astfel, cu familia în afacerile „descântate“ la Vişina şi Bucinişu. Dintre cei care au călcat pământ străin atunci nu a lipsit nici Paul Stănescu.
         Firme pe profit
         De cea de-a patra firmă de familie, SC Agromec Vişina SA, la care a renunţat temporar şeful judeţului, se ocupă fratele acestuia, Alexandru Stănescu. Anul trecut societatea a înregistrat un profit de peste 63.000 de lei. Alexandru Stănescu mai deţine SC Agromec Bucinişu SA, care în 2010 a înregistrat un câştig de peste 100.000 de lei. De asemenea, un alt membru al familiei, Alex-Florin Stănescu, este unic asociat al SC To-Mak Grup SRL, care din 2009 derulează un proiect cu fonduri europene pentru înfiinţarea unei ferme de creştere a porcilor. Familia Stănescu mai controlează la Vişina şi o discotecă modernă.

 

Sursa foto: alaturidevoi.net

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0