Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 16 Iulie 2013

Paul Onişa implicat într-un nou scandal

 

         Conflictul stârnit la Vlădeni, o dată cu demisia preşedintelui Organizaţiei locale a Partidului Conservator, Gheorghiţă Acasandrei, este departe de a se stinge, cu toate că a trecut mai bine de o lună de zile. În iulie a.c., preşedintele PC Botoşani, Paul Onişa, a pus în discuţie în cadrul Biroului Executiv prestaţia liderului de Vlădeni, consilier local la acea vreme. Pus la zid de către membrii structurii menţionate, Gheorghiţă Acasandrei şi-a înaintat demisia din toate funcţiile posibile.
         Acesta nu se poate împăca însă cu gândul că a ieşit „pe făraş” dintr-o structură în care, spune el, a investit timp, bani şi mult suflet.
         „Onişa face militărie , nu politică”
         Potrivit variantei lui Ghiorghiţă Acasandrei, totul a început de la venirea la conducerea Partidului Conservator din Botoşani a lui Paul Onişa, care are o manieră mai pragmatică de a pune lucrurile în ordine şi de a face căruţa PC să înainteze.
         „Conduce pe picior de forţă. Ori faci militărie, ori faci politică. Nu aşa era înainte. Te înţelegea fosta conducere. Nu era acţiune pe care să o facem să nu ne înţeleagă” este de părere fostul lider al PC de Vlădeni, Ghiorghiţă Acasandrei. Unul dintre motivele, de altfel rezonabile, care au stat la baza scandalului din organizaţia menţionată a stat neplata cotizaţiei către biroul judeţean, potrivit statutului.
         Ghiorghiţă Acasandrei aduce însă argumente că banii intrau de fapt în repararea sediului actual al PC din comună, care este într-o stare avansată de uzură şi necesită în permanenţă reparaţii. Pe de altă parte, din 76 de membri câţi număra organizaţia luna trecută, mai mult de trei sferturi nu achita nici măcar acel 1 leu lunar.
         „ S-a spus că nu am plătit cotizaţia. Eu nu am plătit-o niciodată către partid. Asta pentru că am plătit chiria la sediu, care funcţionează într-o fostă cooperativă. Ulterior legile s-au mai schimbat şi nu s-a putut face o prelungire a contractului de închiriere, dar ni s-a permis să rămânem în spaţiu, cu condiţia să plătim utilităţile şi să mai facem reparaţii, dar fără să primim chitanţe doveditoare. Cotizaţia mea şi a câtorva oameni importanţi, printre care poştaşul, un om de afaceri, profesori, acolo pleca. De unde să le dau bani? Şi de la oamenii membri simpli şi acel leuţ dacă îl luam era mult şi se lăsau păgubaşi de politică” s-a explicat Ghiorghiţă Acasandrei.
         Pe 7 iulie, Biroul executiv judeţean al PC Botoşani l-a chemat la ordin. „Parcă eram în faţa unui complet de judecată. M-au umilit şi mi-am dat demisia” a povestit acesta. Conducerea partidului şi-a frecat mâinile a bucurie, dar situaţia nu a rămas fără urmări. Decapitarea organizaţiei locale a atras după sine şi plecarea a încă douăzeci de membri, loiali lui Ghiorghiţă Acasandrei. Inclusiv cei de pe lista de rezervă, astfel încât acum structura de la Vlădeni a rămas în aer.
         Afacere proprie cu Partidul Conservator
         Preşedintele Paul Onişa are cu totul altă versiune şi se declară foarte fericit că a plecat fostul lider care, în opinia sa, nu a adus decât grave prejudicii Partidului Conservator. Liderul judeţean consideră că ani de zile, Ghiorghiţă Acasandrei a făcut din acest partid o afacere de familie, argumentând că numai aşa şi-a putut băga soţia în Consiliul Local. De altfel, Elena Acasandrei, secretară la şcoala din Vlădeni, nu este departe de debarcarea din partid.
         „ Soţia dumnealui va avea aceeaşi soartă, pentru că acum umblă să strângă demisii. Îmi pare rău, pentru că l-am crezut un om înţelept. Dar a făcut din acest partid un fief al familiei sale. Când şi-a dat demisia, s-a consemnat în procesul verbal al şedinţei, a declarat că a făcut declaraţii împotriva partidului în nişte întâlniri anterioare din cauza unui tratament medicamentos neadecvat care i-a dat tulburări de comportament. Ne bucurăm să îl ia orice partid” a declarat liderul PC, Paul Onişa.
         Acesta a mai adăugat că fost lider de Vlădeni nu a schimbat însemnele partidului în noua variantă de pe sediul din comună din 2008. Ghiorghiţă Acasandrei se apără că nu a venit pictorul.

 

Sursa foto: http://ziarebotosani.ro/wp-content/uploads/2011/05/Paul_Onisa-PC-Botosani.jpg

Botosani, BOTOSANI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0