Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013
Curtea de Arges, ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Omul de afaceri Gheorghe Boncea este anchetat pentru şantaj

 

         La dosar există o înregistrare audio, din care rezultă că omul de afaceri, consilier local PSD în Curtea de Argeş, şi-a ameninţat o salariată că îi pune poza pe toate zidurile din Curtea de Argeş, dacă nu-i trece apartamentul pe numele lui în contul unui prejudiciu de un miliard de lei, reţinut în sarcina femeii
         Omul de afaceri Gheorghe Boncea, în acelaşi timp, unul dintre consilierii locali ai PSD, este anchetat de Poliţia şi Parchetul din Curtea de Argeş, pentru şantajarea unei foste salariate din cadrul lanţului de magazine care-i poartă numele. Boncea nu se află, de altfel, la prima abatere penală de acest gen, acesta fiind implicat şi într-un alt scandal public pentru distrugere din culpă.
         Acuzaţii de furt în gestiunea „Boncea“
         În vara anului trecut, unul dintre cei mai cunoscuţi business-meni din Curtea de Argeş a fost implicat într-un scandal de amploare, care este posibil, după cum decurg lucrurile, să se lase cu emiterea unui cazier judiciar. Pesedistul a fost acuzat de una dintre fostele sale angajate, Mariana Cărămidaru, că a ameninţat-o şi şantajat-o pe fondul unei lipse de din gestiunea magazinului „Boncea“. Conform poliţiştilor din Curtea de Argeş, Mariana Cărămidaru a fost iniţial acuzată de şeful ei, consilierul Boncea, că ar fi furat din gestiune sume în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi şi că, în loc să se sesizeze organele de control, acesta a ameninţat-o că-i pune poza pe toate imobilele din Curtea de Argeş dacă nu-i vinde, pe numele său o maşină şi un apartament, pentru recuperarea presupusului prejudiciu. Conform unor date certe de la dosar, femeia s-a înarmat cu un reportofon şi l-a înregistrat pe omul de afaceri în timp ce acesta o ameninţa şi şantaja că o va face de ruşinea unui oraş întreg, dacă nu-i vinde bunurile pe care le are în posesie.
         Reportofon pentru probe
         După ce şi-a înregistrat şeful, Mariana Cărămidaru s-a înfiinţat la sediul Poliţiei, semnând o plângere penală împotriva consilierul local PSD, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, sesizare în care aceasta a recunoscut, printre altele, şi faptul că i-au „dispărut“ bani din gestiune, dar punând accent pe faptul că fostul ei patron a recurs la metode umilitoare şi mişeleşti în ceea ce o priveşte atât pe ea, cât şi familia ei. Fosta salariată de la „Boncea“ s-a văzut nevoită să-i dea ex-patronului ei maşina pe care o conducea când ea, când soţul, în contul respectivului prejudiciu de care a fost acuzată, la care s-a mai adăugat 100 de milioane de lei vechi, bani obţinuţi, spun ofiţeri ai Poliţiei, prin metoda şantajului. „Dacă nu-mi treci maşina pe numele meu şi nu-mi dai banii, mă duc la Poliţie şi spun tot şi te mai pun şi pe toate zidurile să afle tot oraşul că eşti o hoaţă!“ Iată doar una dintre declaraţiile pesedistului Gheorghe Boncea interceptate pe reportofon şi reproduse la dosar.  
         Parchetul a început urmărirea penală a lui Boncea
         Anchetatorii spun că sunt serioase motive de şantaj, dar dosarul este departe de a fi finalizat, pentru că mai trebuie audiate mai multe persoane, în calitate de martori. Cert este faptul că Poliţia a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş începerea urmării penale asupra omului de afaceri Gheorghe Boncea, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, propunere pe care procurorii au confirmat-o. Scandalul a explodat şi la Consiliul Local Curtea de Argeş, diverşi consilieri afirmând că Boncea nu se află la prima abatere penală. Lucrurile stau chiar aşa. Recent, politicianul care controlează lanţul de magazine „Boncea“ mai este implicat într-un dosar penal, pentru distrugere din culpă. Acesta a vrut să-şi contruiască un imobil în centrul oraşului şi, din cauza lucrărilor pe care personal le-a dirijat, a intrat cu utilajele în pereţii caselor din vecinătate. Legat de scandalul de şantaj, consilierul local s-a arătat destul de deranjat vizavi de modul în care a fost şi este anchetat. Dar, în ciuda realităţii de la dosar şi contrar declaraţiilor date de anchetatori, acesta s-a văitat că lucrurile stau total invers şi că tămbălăul a plecat de la fosta sa angajată, Mariana Cărămidaru, faţă de care a pus la cale un... flagrant.
         Gheorghe Boncea: „I-am spus că trebuie să acopere prejudiciul“
         „Mariana nu mai lucrează la mine, la magazin. Vă daţi seama că am dat-o afară. A furat din gestiune, iar prejudiciul depăşeşte un miliard de lei vechi. Eu nu am şantajat-o, i-am spus doar că trebuie să acopere banii ăştia. Mi-a dat până acum doar o sută de milioane de lei vechi şi mi-a vândut o maşină. Restul nu ştiu cum îl va achita. I-am făcut şi dosar. Eu am chemat poliţia să-i facă un flagrant.“ Cea mai spinoasă dintre problemele care se ivesc odată cu aceste declaraţii este aceea că omul de afaceri nu are prea multe şanse să dovedească tunul de peste un miliard de lei de care spune că-şi suspectează fosta angajată. Mai mult decât asta, Poliţia certifică faptul că Gheorghe Boncea nu şi-a mai inventariat aface­rea, prin întocmirea bilanţurilor fiscale, de cel puţin trei ani încoace.


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un medic explică de ce se moare de gripă și oferă sfaturi pentru perioada epidemiei
„Reținem: prudență, vaccinare, calm, prevenție, educație medica...
 
S-a stabilit structura anului școlar 2020-2021
Când începe școala și cum sunt programate vacanțele pentru anul ...
 
Tania Budi, poze sexy la 52 de ani
Tania Budi se menține extraordinar la vârsta pe care o are, aparent....
 
Procedură de evaluare în cazul șefului Poliției Sector 4 – nu poate justifica 60.000 de euro
Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că șeful Poliției...
 
Băsescu, atac dur la adresa unui proaspăt membru USR: „E o panaramă”
Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe Moise Guran, proa...
 
Gîrbovan: A fost nevoie de înființarea SIIJ pentru că existau „abuzuri ale procurorilor DNA”
Judectoarea Dana Gîrbovan explică de ce a fost nevoie de înființar...
 
Alexandra Stan, declarații despre viața personală: „Nu-mi place să fiu îmblânzită”
Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan a făcut o serie de mărturisi...
 
 
 
 
SPORT
 
Ce spune Ion Țiriac despre viitorul Simonei Halep în tenis. „E femeie și își dorește copii”

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Noi doze de vaccin antigripal vor fi disponibile în farmacii

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Statutul de autoritate publică al profesorilor, atacat la Curtea Constituțională a României

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Rusia interzice chinezilor să pătrundă pe teritoriul său

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Jandarmeria, obligată să plătească daune de peste 150.000 de lei din cauza unui fost angajat

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0