Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

Omul de afaceri Gheorghe Boncea este anchetat pentru şantaj

 

         La dosar există o înregistrare audio, din care rezultă că omul de afaceri, consilier local PSD în Curtea de Argeş, şi-a ameninţat o salariată că îi pune poza pe toate zidurile din Curtea de Argeş, dacă nu-i trece apartamentul pe numele lui în contul unui prejudiciu de un miliard de lei, reţinut în sarcina femeii
         Omul de afaceri Gheorghe Boncea, în acelaşi timp, unul dintre consilierii locali ai PSD, este anchetat de Poliţia şi Parchetul din Curtea de Argeş, pentru şantajarea unei foste salariate din cadrul lanţului de magazine care-i poartă numele. Boncea nu se află, de altfel, la prima abatere penală de acest gen, acesta fiind implicat şi într-un alt scandal public pentru distrugere din culpă.
         Acuzaţii de furt în gestiunea „Boncea“
         În vara anului trecut, unul dintre cei mai cunoscuţi business-meni din Curtea de Argeş a fost implicat într-un scandal de amploare, care este posibil, după cum decurg lucrurile, să se lase cu emiterea unui cazier judiciar. Pesedistul a fost acuzat de una dintre fostele sale angajate, Mariana Cărămidaru, că a ameninţat-o şi şantajat-o pe fondul unei lipse de din gestiunea magazinului „Boncea“. Conform poliţiştilor din Curtea de Argeş, Mariana Cărămidaru a fost iniţial acuzată de şeful ei, consilierul Boncea, că ar fi furat din gestiune sume în valoare de câteva sute de milioane de lei vechi şi că, în loc să se sesizeze organele de control, acesta a ameninţat-o că-i pune poza pe toate imobilele din Curtea de Argeş dacă nu-i vinde, pe numele său o maşină şi un apartament, pentru recuperarea presupusului prejudiciu. Conform unor date certe de la dosar, femeia s-a înarmat cu un reportofon şi l-a înregistrat pe omul de afaceri în timp ce acesta o ameninţa şi şantaja că o va face de ruşinea unui oraş întreg, dacă nu-i vinde bunurile pe care le are în posesie.
         Reportofon pentru probe
         După ce şi-a înregistrat şeful, Mariana Cărămidaru s-a înfiinţat la sediul Poliţiei, semnând o plângere penală împotriva consilierul local PSD, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, sesizare în care aceasta a recunoscut, printre altele, şi faptul că i-au „dispărut“ bani din gestiune, dar punând accent pe faptul că fostul ei patron a recurs la metode umilitoare şi mişeleşti în ceea ce o priveşte atât pe ea, cât şi familia ei. Fosta salariată de la „Boncea“ s-a văzut nevoită să-i dea ex-patronului ei maşina pe care o conducea când ea, când soţul, în contul respectivului prejudiciu de care a fost acuzată, la care s-a mai adăugat 100 de milioane de lei vechi, bani obţinuţi, spun ofiţeri ai Poliţiei, prin metoda şantajului. „Dacă nu-mi treci maşina pe numele meu şi nu-mi dai banii, mă duc la Poliţie şi spun tot şi te mai pun şi pe toate zidurile să afle tot oraşul că eşti o hoaţă!“ Iată doar una dintre declaraţiile pesedistului Gheorghe Boncea interceptate pe reportofon şi reproduse la dosar.  
         Parchetul a început urmărirea penală a lui Boncea
         Anchetatorii spun că sunt serioase motive de şantaj, dar dosarul este departe de a fi finalizat, pentru că mai trebuie audiate mai multe persoane, în calitate de martori. Cert este faptul că Poliţia a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş începerea urmării penale asupra omului de afaceri Gheorghe Boncea, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, propunere pe care procurorii au confirmat-o. Scandalul a explodat şi la Consiliul Local Curtea de Argeş, diverşi consilieri afirmând că Boncea nu se află la prima abatere penală. Lucrurile stau chiar aşa. Recent, politicianul care controlează lanţul de magazine „Boncea“ mai este implicat într-un dosar penal, pentru distrugere din culpă. Acesta a vrut să-şi contruiască un imobil în centrul oraşului şi, din cauza lucrărilor pe care personal le-a dirijat, a intrat cu utilajele în pereţii caselor din vecinătate. Legat de scandalul de şantaj, consilierul local s-a arătat destul de deranjat vizavi de modul în care a fost şi este anchetat. Dar, în ciuda realităţii de la dosar şi contrar declaraţiilor date de anchetatori, acesta s-a văitat că lucrurile stau total invers şi că tămbălăul a plecat de la fosta sa angajată, Mariana Cărămidaru, faţă de care a pus la cale un... flagrant.
         Gheorghe Boncea: „I-am spus că trebuie să acopere prejudiciul“
         „Mariana nu mai lucrează la mine, la magazin. Vă daţi seama că am dat-o afară. A furat din gestiune, iar prejudiciul depăşeşte un miliard de lei vechi. Eu nu am şantajat-o, i-am spus doar că trebuie să acopere banii ăştia. Mi-a dat până acum doar o sută de milioane de lei vechi şi mi-a vândut o maşină. Restul nu ştiu cum îl va achita. I-am făcut şi dosar. Eu am chemat poliţia să-i facă un flagrant.“ Cea mai spinoasă dintre problemele care se ivesc odată cu aceste declaraţii este aceea că omul de afaceri nu are prea multe şanse să dovedească tunul de peste un miliard de lei de care spune că-şi suspectează fosta angajată. Mai mult decât asta, Poliţia certifică faptul că Gheorghe Boncea nu şi-a mai inventariat aface­rea, prin întocmirea bilanţurilor fiscale, de cel puţin trei ani încoace.

Curtea de Arges, ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Când s-ar putea deschide restaurantele? Reprezentanții HORECA s-au întâlnit cu guvernanții pentru a stabili ultimele detalii
De aproape patru luni restaurantele stau închise, acest lucru ar pute...
 
Românii au restricție de călătorie în 10 state europene
Din cauza numărului mare de infectări de la noi din țară, mai mult...
 
S-a actualizat lista țărilor din zona verde
Țările pentru care nu mai este necesară măsura carantinei sau izol...
 
Wizz Air introduce 8 noi rute din București cu prețuri sub 150 de lei
Operatorul aerian Wizz Air a anunțat introducerea a noi rute din Bucu...
 
Rafila: Zonele turistice, posibile surse de infectare cu noul coronavirus
Medicul Alexandru Rafila oferă câteva sfaturi românilor care pleac...
 
Un medic avertizează: A revenit pandemia. Sunt spitale care nu mai fac față
Medicul Virgil Musta a declarat că situația din România este mai mu...
 
Sfaturile unui medic pe timp de caniculă. „Atenție, e alertă de caniculă!”
Medicul Tudor Ciuhodaru dat câteva sfaturi pentru a depăși cu bine ...
 
Putin spune că modificările constituționale, ce îi permit să rămână președinte până în 2036, sunt „ce trebuie pentru Rusia”
Președintele Rusiei a declarat că modificările constituționale ado...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Medic: Numărul de infectări prezentat de autorități nu este relevant/ Testările se fac în grupuri țintă

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Simona Halep, declarații surprinzătoare: „Trei luni am fost în depresie”

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Biserica armeano-gregoriană Sfânta Maria din Botoșani, cea mai veche biserică armeană din Europa
BOTOSANI
» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu: Este pentru prima dată când în Poiana Câmpina se atribuie denumiri fiecărei străzi

» 11 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu: Ne-am preocupat și de modernizarea comunei/ Accesul gratuit la internet, un pas înainte

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0