Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Nevasta vicelui Fulga s-a încârduit în afaceri cu un puşcăriaş

 

         Ziarul nostru a dezvăluit în urmă cu o lună, în ancheta „Ferma animalelor politice de la Buzoieşti”, că banu’ bate doctrina şi că doi demnitari şi politicieni din PNL şi PRM, partide la fel de prietene ca Israelul cu Iranul, şi-au asociat fiul, respectiv nevasta, într-o afacere care tinde să se transforme în cea mai mare escrocherie agricolă văzută vreodată pe meleagurile Argeşului. Şi asta nu-i nimic, fiindcă am descoperit că familiile celor doi demnitari s-au încârduit în afacere şi cu un infractor notoriu, originar din Arad, pe care l-au pus, nici mai mult, nici mai puţin, decât director general al cooperativei de tras ţepe.

         Aşadar, Lulu Vasilescu, directorul liberal al Direcţiei Agricole Argeş, şi-a metamorfozat băiatul în fermier, iar Marian Fulga, nr. 2 în PRM Argeş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi-a băgat nevasta în patul germinativ al Agrophoenix Buzoieşti. Această asociaţie agricolă a pornit la drum cu un capital social modic, de doar 5 milioane lei, şi un acţionariat foarte pestriţ, după cum urmează: Iulian Lupescu din Bucureşti (membru în conducerea Partidului Socialist Român, în urmă cu câţiva ani) are 32% din acţiuni, Florica Tudorache din Piteşti (concubina directorului general Jiduc Sidor) are 22%, Cristian Bogdan Miu din Bucureşti - 22%, Marin Dumitru din Piteşti - 10%, Horaţiu Costinel Vasilescu ( fiul directorului Direcţiei Agricole) - 6%, Sanda Cristina Fulga (nevasta vicelui de la Consiliul Judeţean) - 6% şi Maria Necşuleu - 4%.

         Directorul ales de familiile Vasilescu şi Fulga a făcut puşcărie pentru înşelăciune

         Dacă nevasta lui Fulga s-a rezumat doar la calitatea de acţionar, băiatul lui Vasilescu a dobândit şi calitatea de administrator, că doar de la Direcţia Agricolă condusă de tăticu’ urmau să vină miliardele de lei sub formă de subvenţii agricole. E foarte clar acum că rolul lui mister Lulu a fost şi este să pompeze bani de la stat în fundu’ unei firme administrate de fiu’său. Aşa cum cel al lui Fulga a fost să dea din partea Consiliului Judeţean, al cărui vicepreşedinte este, un sediu (unde funcţionase mai demult o secţie de drumuri din Buzoieşti) pentru firma unde acţionară este nevastă-sa. În plus, madam Fulga, ca avocat, este responsabilă de problemele juridice ale firmei. Lor li s-a adăugat primarul independent (de orice lege, subl. noastră) Gheorghe Toma, care a pus cu voioşie la dispoziţia Asociaţiei Agrophoenix registrele agricole conţinând sute de hectare de teren ale ţăranilor din Buzoieşti. Şi uite aşa, asociaţia familiilor Vasilescu şi Fulga a arendat peste noapte circa 1500 de hectare în sudul judeţului. Surse foarte credibile care au dorit să-şi păstreze anonimatul ne-au informat că există contracte de arendă în regulă doar pentru vreo 800 de hectare, restul până la 1500 urmând să fie arendate cât mai curând de către DNA, pe motiv că sunt fictive.

         Şi acum vine duba, doamnelor şi domnilor, pentru că o să vă deconspirăm şi pe cine au ales „famigliile” Vasilescu şi Fulga drept administrator al superţepei agricole cu nume de pasăre mitologică. Pe un anume Jiduc Sidor, plecat în bejenie tocmai de la Arad, unde şi-a lăsat soţia şi copiii, ca să facă agricultură în sudul Argeşului. Ne-am interesat la Arad şi am descoperit că acest individ este cunoscut ca un cal breaz, atât de poliţia, cât şi de presa din zonă. Bunăoară, în ziarul de limbă maghiară  „Jelen”, care apare în Arad, am descoperit un articol (vezi facsimil) în care Jiduc este client de nădejde al organelor de cercetare penală pentru înşelăciune şi trafic de influenţă. În cursul anului 2000, afaceristul a fost reclamat de cetăţeanul Kastar Istvannaka, din Deva, că a pretins şi primit 1500 euro în schimbul angajării ca vameş la Nădlac. Jiduc a luat banii şi i-a mai aranjat „lulu” cetăţenului maghiar postul de vameş. Profilul de infractor al falsului magnat aterizat la Buzoieşti ne-a fost confirmat şi de comisarul Nicolae Bătrân, şeful Serviciului Economic din cadrul IJP Arad. Acesta ne-a declarat că Jiduc Sidor este un client cunoscut al poliţiei arădene şi că a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru înşelăciune şi trafic de influenţă. Acum e foarte limpede şi de ce n-a avut curaj să se treacă Jiduc în acte în calitate de asociat şi a preferat s-o bage în faţă pe Florica Tudorache, concubina sa din Piteşti. Ei bine, cu această persoană extrem de „credibilă” s-au asociat familiile unor demnitari ai judeţului, ca Lulu Vasilescu şi Marian Fulga, iar primarul Gheorghe Toma s-a făcut de-a dreptul preş în faţa ei. Acum să vedem şi de ce pe terenurile arendate de Jiduc, în numele familiilor Vasilescu, Fulga &comp nu miroase a dezvoltare rurală, ci a dezvoltare penală. Din cele circa 1500 de hectare de teren agricol arendate, au fost cultivate cu porumb şi floarea soarelui doar vreo 800, iar plantaţiile, dacă s-au ridicat până la genunchiul broaştei. Concluzia e că începe să cam miroase a tămâie în ceea ce priveşte recolta. Dacă mai vine şi vreo inundaţie sau grindină, adio ş-un praz verde. Toată lumea fericită şi cu lacrimi pe obraz. În realitate, Jiduc nici n-ar fi avut cum să rupă gura comunei cu recoltele promise, câtă vreme „ convoiul de ultilaje agricole” aduse de la Piatra Neamţ şi care trebuia ghidonat de şeful poliţiei rutiere pe ţară, după cum s-a lăudat la un moment dat, constă în doar 4 tractoare, deloc noi, cu numere de Vrancea, pe care le-am găsit făcând „plajă” în curtea sediului cooperativei. Cam greu să faci agricultură performantă pe 1500 hectare cu doar vreo patru tractoare la mâna doua şi cu alte câteva tocmite cu chirie de prin zonă. De terenurile luate în arendă doar cu pixul am vorbit deja şi e clar că miroase a fals, uz de fals, înţelăciune şi alte minuni cuprinse în Codul Penal.

         Lulu a dat deja subvenţii de un miliard pentru firma lui fiu’său

         De fapt, ştiţi ce bănuie oamenii de prin zonă şi care ne-au vorbit despre afacere? Că adevăratul scop al lui Jiduc şi al asociaţilor lui într-ale infracţiunilor este să încaseze toate subvenţiile posibile pentru terenurile arendate, eventual să acceseze şi vreun program cu finanţare europeană pentru dezvoltare agricolă şi, dacă dă Domnul şi vreo viitură, poate semnează şi direcţia lui Lulu vreo aprobare bănoasă pentru despăgubiri. Scopul lui Jiduc este să reziste cât se poate în zonă şi să adune cât de mulţi bani este posibil, după care să se facă nevăzut. Aceştia-s oamenii, acesta-i scenariul, iar escrocheria va costa statul român câteva miliarde bune de lei acordate sub formă de subvenţii. De fapt, a început deja să-l coste, având în vedere că într-o declaraţie acordată ziarului nostru, directorul executiv Jiduc Sidor a recunoscut că Agrophoenix a primit deja subvenţii pentru motorină:

         „Da, am luat subvenţii pentru motorină, iar în viitor urmează să primesc şi utilaje agricole prin Programul Sapard”. Din investigaţiile noastre, s-a primit mai mult de un miliard reprezentând contravaloarea a 34.000 litri de motorină, iar subvenţia a fost girată prin semnătura directorului Lulu Vasilescu şi a primarului Gheorghe Toma, din Buzoieşti, deşi acesta din urmă susţine acum că nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miroase. În ceea ce-i priveşte pe Lulu Vasilescu şi Marian Fulga, amândoi bat câmpii pe ideea că membrii familiilor lor n-au decât rol decorativ în afacere, chiar dacă juniorul e ditamai administratorul, iar cucoana Sanda ţine actele firmei. Mai mult, se fac că nu pricep nici care-i prejudiciul de imagine contabilizat în contul partidelor pe care le reprezintă, fiindcă şi-au asociat fiul, respectiv soţia cu numele unui ţepar de profesie. Ca să-i luminăm, le punem noi o întrebare ajutătoare. Cum ar reacţiona electoratul PRM  şi cel al PNL, dacă ar descoperi, de exemplu, că soţia tribunului Vadim e asociată cu fraţii Cămătaru, iar cea a lui Tăriceanu cu Omar Hayssam? Probabil că foarte bine, la cât de proşti ne cred Lulu şi cu Fulgarinul, prea grăbiţi să-şi facă plinul.

Pitesti, ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0