Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 04 Noiembrie 2019

        Nela Secară, o femeie de afaceri din Bihor, a fost invitată recent în platoul emisiunii „Descoperiți”, unde a vorbit despre nenorocirea prin care a trecut, și încă mai trece, datorită unor procurori care se cred mai presus de lege. În lupta cu sistemul, femeia și-a pierdut nu doar agoniseala de o viață, ci și sănătatea, iar în cei șapte ani de când este târâtă prin tribunale Nela Secară a încercat chiar să-și ia viața în penitenciar.

 

        În tot acest timp în care s-a luptat să-și demonstreze nevinovăția, Nela Secară a ajuns să creadă că făcăturile Direcției Naționale Anticorupție sunt un plan de distrugere a micului întreprinzător român, potrivit Antena 3. Femeia protestează la Consiliul Superior al Magistraturii și la Cotroceni în speranța că Secția Specială nu va fi desființată, deoarece este singura „luminiță” pentru a se face dreptate în România.

 

        „Am avut dosare făcute la Parchetul Tribunalului Bihor și procurorul care mi-a făcut aceste dosare a fost propulsat la DNA Oradea, iar de acolo urmărea toate dosarele mele în instanță. Urmărea aceste dosare și făcea presiuni asupra judecătorilor care intrau în dosarele mele ca instanța să mă declare vinovată. Deși știa că toate acele dosare erau însăilate de către dumnealui, cu denunțători mincinoși, cu probe falsificate și așa mai departe. Totul pentru că aveam mai multe prietene judecătoare și prieteni în posturi importante din județ, cu care doar aveam o relație de prietenie, nu făceam afaceri, nu aveam nimic de câștigat din aceste relații. M-au arestat, m-au pus în libertate pe cauțiune, o cauține care până la acea dată în județul Bihor nu mai existase. Mi-au luat tot” a povestit Nela Secară.

 

        Târâtă șapte ani prin tribunale, femeia s-a luptat cu toate puterile să demonstreze că este nevinovată, drept dovadă, din cele nouă dosare fabricate, șapte dintre ele s-au soluționat cu încasări și achitare definitivă. Toate aceste momente teribile prin care a trecut - încătușată, rearestată, acuzată de absurdități - și-au pus amprenta atât pe familia dumneaei (mama sa a decedat), cât și pe ea, Nela Secară fiind diagnosticată cu cancer: „Sunt operată de trei ori. Sunt în remisie acum, dar cancerul este o boală perfidă care poate izbucni din nou. În august am făcut o pancreatită pe bază de stres. Deci eu nu sunt scutită de bolile mele să se întoarcă înapoi, dar el (n.r. procurorul de la Oradea care i-a fabricat dosarele) încă funcționează, este la Parchetul Tribunalului Bihor unde în continuare face dosare anumitor persoane”.

 

        Nela Secară a fost întrebată de Andreea Sava, moderatoarea emisiunii „Descoperiți”, ce a simțit atunci când a auzit că se dorește ca Secția Specială să fie desființată, și a răspuns: „O furie imensă. Pentru că era singura luminiță pe care eu o văd ca să se facă o justiție corectă în țara asta. Să fie o justiție nepolitizată, judecătorii să aibă puterea să dea decizia corectă, să judece după probe, nu după ceea ce li se ordonă sau după presiunea care se face asupra lor și a familiei lor. Eu asta doresc de la domnul președinte. (...) Eu am fost fugită pe timpul lui Ceaușescu și m-am întors în țară ca să fac aici în țărișoara mea ceva. Eu doresc o justiție corectă și dreaptă în țara mea, ca un om când merge în fața instanței, judecătorul ăla să se uite în dosar și după ce probe vede, după aia să judece. Nu după plicurile galbene și nici din presiunile care vin asupra lor. Asta doresc de la președinte, indiferent care va fi el”.

 

 

Sursa foto: ://www.antena3.ro/actualitate/nela-secara-victima-unui-procuror-din-oradea-femeia-hartuita-dupa-acuzare-protesteaza-la-cotroceni-544138.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A fost promulgată legea care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor. Amenzi pentru operatorii economici care nu vor respecta prevederile
Președintele Iohannis a promulgat luni legea care interzice vânzarea...
 
Un senator PNL solicită ANRE să ia măsuri față de „atitudinea batjocoritoare a Electrica”
Senatorul Vlad Pufu solicită ANRE să facă verificări la compania d...
 
Adelina Pestrițu spune ce părere are soțul ei că și-a scos silicoanele: Rezultatul o să fie cel la care visez
Adelina Pestrițu și-a scos, în urmă cu 3 săptămâni, implanturil...
 
Este oficial! Examenul teoretic pentru permisul de conducere se va putea susține oriunde în țară
Examenul teoretic pentru permis se va putea da în orice localitate, n...
 
ANPC, recomandare pentru clienții unei bănci: Să meargă și să-și recupereze banii
„Le recomandăm să se prezinte la bancă pentru a intra în posesia...
 
Ministrul Sănătății, despre procesul cu Pfizer: N-am mai vrut să luăm un vaccin la care eficiența era total diferită
Alexandru Rafila a vorbit despre procesul pe care compania Pfizer l-a ...
 
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
CNAIR atrage atenția asupra unui fake news: „Lista aceea este a camerelor pentru rovinietă”

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Alimente și băuturi care usucă pielea

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cinci lucruri interesante despre singura cetate din România construită pe un con vulcanic

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina

» 15 Martie 2024 | Comentarii 0