Ne-am făcut de tot...cârnatul, în Italia! Aditivi interziși, descoperiți în alimente românești
România, implicată într-un nou scandal alimentar! Un lot de cârnați fabricați în țara noastră a fost oprit de la comercializare din cauză că produsele aveau în conținut aditivi interziși. Este vorba despre coloranții artificiali E 124 şi E 129, a căror folosire nu mai este autorizată nici în România de aproape zece ani.
Potrivit unei notificări transmise pe Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente şi Furaje (SARAF), cârnaţii româneşti nu fuseseră puși încă la vânzare.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au precizat pentru MEDIAFAX că cei doi aditivi sunt autorizaţi în UE, dar nu în produsul respectiv, ci numai în anumite tipuri de cârnaţi, precum chorizo şi altele.
Cât privește furnizorul, autoritățile încă fac cercetări pentru a-l indentifica și pentru a-l sancționa pentru abaterea constatată.
Autor: Ana-Maria Gheorghe