Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 10 August 2013

Comentarii 0 Comentarii

NABAB pe BANI PUBLICI. Deputatul "15 CASE" a făcut 29 de milioane de euro din AFACERI CU STATUL
 


        Parlamentarul PC Ion Diniţă, cel care are două locuinţe în Bucureşti şi a cerut 4.000 de lei pentru cazare în Capitală, a prosperat din contracte cu bani publici, multe fiind obţinute prin încredinţare directă.
        Averea deputatului PC Ion Diniţă l-ar face invidios pe orice "rege" al imobiliarelor. Dacă nu ar fi ajuns în Parlamentul României, acesta ar fi rămas un anonim om de afaceri din Braşov. Până acum, în calitate de ales s-a remarcat doar prin numărul mare de case şi de terenuri pe care le deţine. Mergând pe urmele averii lui, EVZ a descoperit că Diniţă este acţionar la opt firme. Pe una singură, SC Gotic SA din Braşov, a obţinut, în ultimii cinci ani, 73 de contracte cu diverse instituţii de stat.
        55% din bani provin din fonduri publice
        Valoarea totală a acestor contracte cu bani publici este de 113.538.117 de lei, adică în jur de 29 de milioane de euro, la un curs mediu al monedei europene din această perioadă. EVZ a vrut să vadă cât la sută din afacerile lui Diniţă se bazează pe contractele cu bani publici.
        Prin urmare, am obţinut de la Ministerul Finanţelor Publice cifrele de afaceri pe ultimii cinci ani ale firmei Gotic şi le-am comparat cu cuantumul total al contractelor cu statul încheiate de această societate.
        Aşadar, în perioada 2007 – 2012, firma deputatului PC de Braşov a avut cifre de afaceri în valoare totală de 204 milioane de lei, adică peste 51 de milioane de euro. Din aceşti bani, 113,5 milioane de lei au fost obţinuţi din contractele cu instituţii de stat. Aceasta înseamnă că aproape 55% din banii obţinuţi de firma deputatului PC Ion Diniţă au fost din fonduri publice.
        Contracte cu primăriile din judeţul Braşov
        Firma Gotic este controlată de Ion Diniţă - 99,84% din acţiuni îi aparţin - şi are ca obiect de activitate lucrările de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Majoritatea contractelor obţinute de firma deputatului cu 15 case au fost obţinute de la primăriile diverselor localităţi din judeţul Braşov, acolo unde-şi are fieful Ion Diniţă.
        Consiliul Judeţean Braşov, Consiliul local Râşnov şi primăriile localităţilor Făgăraş, Halchiu, Zărneşti, Victoria, Hoghiz, Codlea, Cristian, Rupea etc. se numără printre clienţii firmei Gotic. Electrica Transilvania Sud şi Electrica Muntenia Nord i-au acordat deputatului "15 case" şase contracte prin încredinţare directă. Toate acestea sunt menţionate de către deputatul Ion Diniţă în declaraţia lui de interese. 
        Nababul vrea pomană de la Parlament
        Ion Diniţă este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români. El se află la primul mandat şi a câştigat un scaun de deputat pe listele PC. Potrivit declaraţiei sale de avere, parlamentarul braşovean are 40 de terenuri. Majoritatea acestora sunt situate în cele mai căutate zone ale Braşovului. Un alt teren e la mare, iar altul e situat chiar în Marea Britanie.
        La capitolul case, Diniţă enumeră 15 locuinţe: 14 în ţară (şase în Braşov, trei în Sighişoara, una în Gugeşti, una în Săcele, una în Năvodari şi două în Bucureşti) şi una în străinătate, în Marea Britanie. EVZ a dezvăluit în ediţia din 3 august despre faptul că deputatul Diniţă are două locuinţe în Bucureşti, dar a cerut şi bani de chirie de la Parlament.
        Averea de nabab a lui Diniţă mai e completată de obiecte de artă în valoare de 40.000 de euro, bijuterii şi ceasuri estimate la 50.000 de euro, depozite de sute de mii de lei şi acţiuni la firme în valoare de câteva milioane de euro.


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un medic explică de ce se moare de gripă și oferă sfaturi pentru perioada epidemiei
„Reținem: prudență, vaccinare, calm, prevenție, educație medica...
 
S-a stabilit structura anului școlar 2020-2021
Când începe școala și cum sunt programate vacanțele pentru anul ...
 
Tania Budi, poze sexy la 52 de ani
Tania Budi se menține extraordinar la vârsta pe care o are, aparent....
 
Procedură de evaluare în cazul șefului Poliției Sector 4 – nu poate justifica 60.000 de euro
Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că șeful Poliției...
 
Băsescu, atac dur la adresa unui proaspăt membru USR: „E o panaramă”
Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe Moise Guran, proa...
 
Gîrbovan: A fost nevoie de înființarea SIIJ pentru că existau „abuzuri ale procurorilor DNA”
Judectoarea Dana Gîrbovan explică de ce a fost nevoie de înființar...
 
Alexandra Stan, declarații despre viața personală: „Nu-mi place să fiu îmblânzită”
Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan a făcut o serie de mărturisi...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Se desparte Andreea Bălan de George Burcea? Ce spune actorul despre relația lor: „Noi de dorim de foarte mult timp să separăm...”

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Ce spune Ion Țiriac despre viitorul Simonei Halep în tenis. „E femeie și își dorește copii”

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Noi doze de vaccin antigripal vor fi disponibile în farmacii

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Statutul de autoritate publică al profesorilor, atacat la Curtea Constituțională a României

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Rusia interzice chinezilor să pătrundă pe teritoriul său

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0