Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 06 Decembrie 2013

     La presiunile opiniei publice, dar și a mai-marilor din Sănătate care au rămas îngroziți de ceea ce au descoperit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în controlul care este încă în desfășurare, managerul Adrian Strâmbeanu și-a dat, în sfârșit, demisia.
     Acest fapt nu va alina nici durerea fizică a pacienților care s-au dus la Județean cu o boală și s-au întors cu multe altele, dar nici pe cea sufletească a rudelor care și-au văzut neputincioase cum le pier, cu zile, persoanele dragi. Însă vine pentru prahoveni ca un semn al unui nou început, prin care să nu mai meargă cu teama la cel mai mare spital din județ. Și vorbim fie de teama “cotizațiilor” de la portar până la director, fie de teama unor diagnostic și intervenții greșite, fie de teama indiferenței cadrelor medicale față de suferința lor sau față de mizeria care a pus stăpânire, în ultima vreme, pe această unitate sanitară.
     “Am fost la Bucureşti pentru a discuta despre modul în care contractul dintre Consiliul Judeţean Prahova şi Adrian Strâmbeanu să înceteze. Am fost sfătuit să vorbesc cu dumnealui, iar contractul să înceteze de comun acord, ceea ce s-a întâmplat în această dimineaţă când fostul director a venit la mine cu cererea de demisie. Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va fi susţinut în termen de maxim 90 de zile. Îl vom anunţa după încheierea controlului lui Raed Arafat. Rezultatul anchetei, după cum mi-a promis secretarul de stat, îl vom avea cel târziu marţi. În viitorul contract de management voi mai introduce nişte clauze privind rolul şi rostul CJ în coordonarea şi conducerea activităţii din spitale şi aştteptăm descentralizarea” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, potrivit phon.ro.
     În prezent, interimatul este asigurat de doctorul Florin Pușcariu, directorul medical al SJUP.
     Dacă nu ar fi izbucnit acest scandal care a generat și demisia managerului, Strâmbeanu ar fi rămas neclintit încă jumatate de an pe postul său. Și asta pentru că deși mandatul îi expiră pe 13 decembrie, CJ nu a anunțat desfășurarea unui concurs pentru conducerea SJUP, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă în urmă cu aproape o lună. În astfel de situații interimatul ar fi putut fi asigurat două mandate a câte 90 de zile.

     Sursa foto: bestfm.ro

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0