Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 15 Decembrie 2018

      Recent, socrul lui Sebastian Ghiță, Dumitru Cârstea, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în legătură cu denunțul depus de ginerele său. Sebastian Ghiță a făcut o plângere penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, reclamnând-o pe aceasta la Secția Specială pentru anchetarea magistraților. Ghiță susține că Laura Kovesi i-a cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director FNI Nicolae Popa din Indonezia și are dovezi în acest sens, atât el cât și Poliția Română. 

 

      Cu ceva timp în urmă, fosta șefă DNA susținea vehement că nu îl cunoaște pe Sebastian Ghiță, că nu a participat la petreceri private cu el, că nu stă de vorbă cu inculpații și nu răspunde acuzațiilor acestora. ``(...) Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu Ghiță Sebastian. Nu doresc să intru în dialog cu un inculpat fugar. (...) Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiță, nu am vorbit niciodată la telefon cu Sebastian Ghiță, nu i-am dat mailuri și nu am participat decât la evenimente organizate de șefi de instituții sau de instituții publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitați. (...) Nu am fost în vacanțe cu Sebastian Ghiță, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghiță. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate.`` spunea Kovesi într-un interviu acordat ziare.com.

 

      La ieșirea din PICCJ, Dumitru Cârstea a afirmat cu totul și cu totul altceva, mărturii care dovedesc că declarațiile lui Kovesi sunt total lipsite de adevăr. Socrul fostului deputat a afirmat că ``se întâlneau, se vizitau, a venit la el acasă, contrar celor afirmate cum că nu-l cunoaște și că n-a stat niciodată la masă cu el. A venit la el acasă, a mâncat, a petrecut, a stat în atmosfera de familie.`` Domnul Cârstea spune că afirmațiile lui Sebastian Ghiță trebuie să fie ascultate cu atenție deoarece ``el spune chiar ce s-a întâmplat. Nu s-a dovedit nimic din ce a spus el că ar fi neadevărat``. Despre plata avionului pentru Nicolae Popa, Dumitru Cârstea a precizat: ``Da, îmi spusese (n.r. Ghiță). Mi-a spus că a dat curs unei rugăminți pe care a adresat-o Codruța Kovesi de a-l aduce pe Popa în țară ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziționare pentru a accede într-un post de procuror șef.``

 

      Dumitru Cârstea, spunea în luna martie a acestui an: ``M-a apăsat pe suflet această minciună a lui Kovesi. Eu sunt cel cu părul cărunt din acea poză. Sebastian Ghiță are o singură casă. Laura Codruța Kovesi e cea care minte. Eu am fost invitat o singură dată când era și Kovesi acolo. Era o petrecere privată, prietenească, de familie. A stat 6-7 ore acolo. Nu a venit legată sau în cătușe. Era o relație evidentă de prietenie între ei, se tutuiau.``

 

      Socrul lui Sebastian Ghiță a spus câteva cuvinte și despre întorsătura pe care a luat-o viața sa după toate cele petrecute cu ginerele său. Întrebat despre cum este viața lui în acest moment, Cârstea a răspuns: ``Cumplită e un termen bun? Niște copii pe care-i ferești de televizor și încerci să le explici faptul că nu e adevărat când o doamnă precum Kovesi spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se că, de fapt, cea care minte e doamna în cauză.`` Oare câte persoane au suferit, și încă mai suferă, în acest fel datorită acțiunilor celor care aveau datoria de a căuta adevrăul? Câți copii mai sunt traumatizați pentru că părinții lor sunt ponegriți prin toate mijloacele posibile?

 

      Kovesi, până la umră vrei să spui adevărul? Stăteai sau nu la masă cu infractorii? Kovesi, nu vrei să răspunzi corect în fața poporului român pe care zici că l-ai slujit, ai mințit sau nu ai mințit? Dacă ai mințit, și de fapt ai stat la masă cu inculpații, așa cum îi numești tu, ar fi deplasat să ne gândim că ai mințit și în dosarele pe care le-ai instrumentat? Socrul lui Ghiță nu este infractor, nu are dosar penal, nu ar fi corect să răspunzi la ceea ce afirmă domnul Cârstea? Kovesi, nu te-ai gândit niciodată prin ce trec familiile celor despre care spui minciuni? Tu cum te-ai simți să fi târâtă în cătușe, să te plimbe procurorii prin fața televiziunii și să te vadă o țară întreagă? Ai merita?

 

      ``Nu cred că vă e străină informația că doamna Kovesi a mințit când a spus că nu se cunoaște cu mine, că nu a fost la mine acasă și că nu a avut o relație cu mine. Ce cred eu că este mai grav este cum a acționat ulterior. Cum, după aceea, a încercat zi de zi, lună de lună, să își construiască acest grup de lucru cu care să își permită aproape orice în societate. Să facă dosare oricui și să domine societatea într-un mod nepermis, nelegal. (...) A venit momentul ca procurorii de la Parchetul General să ancheteze și activitatea acestei doamne. (...)`` a declarat Sebastian Ghiță, prin telefon, pentru România TV.

 

 

Sursa foto: ://evz.ro/sefa-dna-sustine-ca-modificarile-aduse-legilor-justitiei.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
Directorul ANM spune când scăpăm de vremea rea
Până când va fi în vigoare informarea de ploi abundente în toată...
 
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0