Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 28 Februarie 2020

        Fostul președinte al Colegiului Medicilor ,Vasile Astarastoae, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare în care atrage atenția asupra efectelor pe care le are epidemia de coronavirus în ceea ce privește drepturile omului. Medicul a subliniat faptul că, speriați de virusul ucigaș, oamenii au început să nu mai reacționeze la intruziunea brutală a autorităților în viața lor și devin, treptat, victimele unui sistem diabolic de supraveghere și control, pe care Organizația Mondială a Sănătății îl aprobă, potrivit Lumea Justiției.

 

        „(...) Într-o postare anterioară afirmam, legat de epidemia cu coronavirus, că există o isterie globalizată. Scriam: `această panică isterică se explică prin faptul că nu avem studii legate de noul virus (oamenii se tem de necunoscut), de viteza de propagare a epidemiei și de faptul că nu există vaccin`. Astăzi, adaug un al patrulea motiv: atitudinea OMS. 

 

        Pe 11 februarie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că focarul de coronavirus din China reprezintă `o amenințare foarte gravă pentru restul lumii. Ca să fiu sincer, un virus este mai eficient în a genera tulburări politice, economice și sociale decât orice atatc terorist... Un virus poate avea concecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă`.

 

        Mai mult, OMS a lăudat China, care s-a remarcat, în opinia organizației, pozitiv. Pentru birocrații de la OMS, luarea unor măsuri, care afectează zeci de milioane de oameni (pentru că sunt bolnave câteva mii) pare un lucru nu doar necesar, ci și binevenit, de aplaudat. OMS-ul o spune cu un ton admirativ-apreciativ, fără niciun semn că, totuși, un asemenea comportament autoritar (ca să nu spun dictatorial) ar comporta niște riscuri. Riscuri legate de o încălcare fără limite a drepturilor cetățenești.

 

        În realitate, ce nu observă birocrații de la OMS, e că liderii Partidului Comunist Chinez au folosit combaterea epidemiei ca pe o ocazie de a demonstra superioritatea sistemului lor social și politic. Ce s-a întâmplat și se întâmplă acum în China șochează prin proporțiile acestei desfășurări incredibile de măsuri discreționare (luate sub pretextul controlului epidemiei) și aplaudate de regimurile democratice.

 

        Wuhan, cu peste 11 milioane locuitori, a devenit un oraș fantomă, supermarketurile au fost luate cu asalt, spitalele sunt și ele asaltate de oameni bolnavi sau speriați, iar autoritățile și-au propus să răspundă spectaculos, construind în câteva zile un nou spital și lagăre/ tabere de carantină. S-a apelat la veșnica și ineficienta carantină. A încerca să ieși din oraș se poate solda cu o execuție pe loc. `Autoritățile chineze au lansat o campanie continuă de verificare, din casă în casă, pentru a lua temperatura tuturor celor care se aflau în Wuhan și reține prin forță orice persoană găsită bolnavă sau suspectă de a fi bolnavă și apoi a hotărî izolarea acestora în centre de carantină, de fapt în lagărele de carantină improvizate, cu îngrijiri medicale minime` (The New York Times, 6 februarie 2020).

 

        Un înalt oficial chinez a anunțat că atât orașul în care a început epidemia, cât și întreaga țară se confruntă cu `condiții de război` și că `nu trebuie să existe dezertori pentru că vor fi puși la stâlpul rușinii istoriei pentru totdeauna`.

        Parcă ar vorbi domnul Tedros Adhanom de la OMS. Folosind alte cuvinte” a scris pe Facebook fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

 

        Medicul spune că într-un videoclip difuzat de Daily Mail, realizat în Wuhan, se vede clar cum persoanele suspecte de Covid-19 „sunt tratate brutal din casele lor de către oficiali” care erau bine echipați și care nu țineau cont că „bărbați și femei strigau și încercau (fără succes) să se elibereze”. Tot într-o filmare din Wuhan se poate vedea cum autoritățile aleargă cu bastoane un bărbat pe străzile pustiite ale orașului în timp ce, în alte zone, ușile oamenilor sunt blocate din exterior „pentru a-i ține pe cei suspectați de a fi infectați în interior”. „Autoritățile chineze au introdus sisteme de supraveghere, cenzură (inclusiv pe internet), au încurajat oamenii să facă denunțuri, oferind recompense de bani celor care raportează suspiciuni cu privire la vecinii despre care cred că ar putea fi infectați. Birocrații de la OMS, admiratori ai măsurilor din China, nu au comentat aceste dezvăluri. De ce?

 

        Astăzi, speriați de epidemie, oamenii par să se fi resemnat cu noile intruziuni ale autorităților în viața lor și, uneori, chiar acceptă cu bucurie limitarea drepturilor cetățenești și introducerea unui sistem diabolic de supraveghere și control. În concluzie, dacă nu reacționăm la exagerări, la măsurile autoritare nejustificte, dacă frica ne întunecă rațiunea, atunci coronavirusul va crea o oportunitate pentru instituirea statului polițenesc!” a mai scris medicul Vasile Astarastoae.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.stiripesurse.ro/medicul-vasile-astarastoae-a-invins-dna-fostul-presedinte-al-colegiului-medicilor-achitat-definitiv_1409145.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De mâine, cei care nu au declarație pe propria răspundere când ies din casă iau 2.000 de lei amendă
Cei care nu respectă regimul stării de urgență vor plăti amenzi d...
 
Magistrat: Să nu ne amăgim, virusul nu va schimba nimic. Vom mai fi pioși o lună-două
Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a transmis un me...
 
Reprezentant BNR: Românii, scutiți de la plata creditelor pe perioada pandemiei de Covid-19
Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României a declarat c...
 
Streinu-Cercel, detalii despre virusul Covid-19: Ce îl inactivează și cum se transmite
Profesorul Adrian Streinu Cercel a oferit o serie de detalii despre tr...
 
Când vom putea ieși din case? Reprezentantul României la OMS spune când ar putea fi ridicate unele restricții
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a...
 
Valabilitatea rovinietei nu se prelungește automat în perioada stării de urgență
Rovinietele nu se incadreaza in categoria "documentelor eliberate...
 
Spania cere ajutorul NATO fiind copleșită de răspândirea coronavirusului
Spania a înregistrat un record în ceea ce privește numărul decesel...
 
Ordonanța Militară 4 - cele mai importante prevederi
Duminică seara, ministrul Afacerilor Interne a prezentat Ordonanța M...
 
 
 
 
POLITICA
 
Mandatele aleșilor locali vor fi prelungite până la cel mult 31 decembrie 2020

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Cabral, are o mare problemă cu fiica lui: „Caut metode să obosesc dragonul ăsta mic”

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să îți albești dinții fără să mergi la medic

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cetatea Ardud și legenda fantomei fiicei lui Rakoczi, principe al Transilvaniei
SATU-MARE
» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Deputat: Președintele CJ Ialomița își arogă merite care nu îi aparțin

» 06 Aprilie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primarul Timișoarei promite că se va dezinfecta fiecare stradă din municipiu

» 05 Aprilie 2020 | Comentarii 0