Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 28 Februarie 2020

        Fostul președinte al Colegiului Medicilor ,Vasile Astarastoae, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare în care atrage atenția asupra efectelor pe care le are epidemia de coronavirus în ceea ce privește drepturile omului. Medicul a subliniat faptul că, speriați de virusul ucigaș, oamenii au început să nu mai reacționeze la intruziunea brutală a autorităților în viața lor și devin, treptat, victimele unui sistem diabolic de supraveghere și control, pe care Organizația Mondială a Sănătății îl aprobă, potrivit Lumea Justiției.

 

        „(...) Într-o postare anterioară afirmam, legat de epidemia cu coronavirus, că există o isterie globalizată. Scriam: `această panică isterică se explică prin faptul că nu avem studii legate de noul virus (oamenii se tem de necunoscut), de viteza de propagare a epidemiei și de faptul că nu există vaccin`. Astăzi, adaug un al patrulea motiv: atitudinea OMS. 

 

        Pe 11 februarie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că focarul de coronavirus din China reprezintă `o amenințare foarte gravă pentru restul lumii. Ca să fiu sincer, un virus este mai eficient în a genera tulburări politice, economice și sociale decât orice atatc terorist... Un virus poate avea concecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă`.

 

        Mai mult, OMS a lăudat China, care s-a remarcat, în opinia organizației, pozitiv. Pentru birocrații de la OMS, luarea unor măsuri, care afectează zeci de milioane de oameni (pentru că sunt bolnave câteva mii) pare un lucru nu doar necesar, ci și binevenit, de aplaudat. OMS-ul o spune cu un ton admirativ-apreciativ, fără niciun semn că, totuși, un asemenea comportament autoritar (ca să nu spun dictatorial) ar comporta niște riscuri. Riscuri legate de o încălcare fără limite a drepturilor cetățenești.

 

        În realitate, ce nu observă birocrații de la OMS, e că liderii Partidului Comunist Chinez au folosit combaterea epidemiei ca pe o ocazie de a demonstra superioritatea sistemului lor social și politic. Ce s-a întâmplat și se întâmplă acum în China șochează prin proporțiile acestei desfășurări incredibile de măsuri discreționare (luate sub pretextul controlului epidemiei) și aplaudate de regimurile democratice.

 

        Wuhan, cu peste 11 milioane locuitori, a devenit un oraș fantomă, supermarketurile au fost luate cu asalt, spitalele sunt și ele asaltate de oameni bolnavi sau speriați, iar autoritățile și-au propus să răspundă spectaculos, construind în câteva zile un nou spital și lagăre/ tabere de carantină. S-a apelat la veșnica și ineficienta carantină. A încerca să ieși din oraș se poate solda cu o execuție pe loc. `Autoritățile chineze au lansat o campanie continuă de verificare, din casă în casă, pentru a lua temperatura tuturor celor care se aflau în Wuhan și reține prin forță orice persoană găsită bolnavă sau suspectă de a fi bolnavă și apoi a hotărî izolarea acestora în centre de carantină, de fapt în lagărele de carantină improvizate, cu îngrijiri medicale minime` (The New York Times, 6 februarie 2020).

 

        Un înalt oficial chinez a anunțat că atât orașul în care a început epidemia, cât și întreaga țară se confruntă cu `condiții de război` și că `nu trebuie să existe dezertori pentru că vor fi puși la stâlpul rușinii istoriei pentru totdeauna`.

        Parcă ar vorbi domnul Tedros Adhanom de la OMS. Folosind alte cuvinte” a scris pe Facebook fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

 

        Medicul spune că într-un videoclip difuzat de Daily Mail, realizat în Wuhan, se vede clar cum persoanele suspecte de Covid-19 „sunt tratate brutal din casele lor de către oficiali” care erau bine echipați și care nu țineau cont că „bărbați și femei strigau și încercau (fără succes) să se elibereze”. Tot într-o filmare din Wuhan se poate vedea cum autoritățile aleargă cu bastoane un bărbat pe străzile pustiite ale orașului în timp ce, în alte zone, ușile oamenilor sunt blocate din exterior „pentru a-i ține pe cei suspectați de a fi infectați în interior”. „Autoritățile chineze au introdus sisteme de supraveghere, cenzură (inclusiv pe internet), au încurajat oamenii să facă denunțuri, oferind recompense de bani celor care raportează suspiciuni cu privire la vecinii despre care cred că ar putea fi infectați. Birocrații de la OMS, admiratori ai măsurilor din China, nu au comentat aceste dezvăluri. De ce?

 

        Astăzi, speriați de epidemie, oamenii par să se fi resemnat cu noile intruziuni ale autorităților în viața lor și, uneori, chiar acceptă cu bucurie limitarea drepturilor cetățenești și introducerea unui sistem diabolic de supraveghere și control. În concluzie, dacă nu reacționăm la exagerări, la măsurile autoritare nejustificte, dacă frica ne întunecă rațiunea, atunci coronavirusul va crea o oportunitate pentru instituirea statului polițenesc!” a mai scris medicul Vasile Astarastoae.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.stiripesurse.ro/medicul-vasile-astarastoae-a-invins-dna-fostul-presedinte-al-colegiului-medicilor-achitat-definitiv_1409145.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0