Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 28 Noiembrie 2013

     Chirurgul Dan Oprea, cel care a avut curajul să vorbească despre neajunsurile și bătăia de joc din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, reflectând în scrisoarea trimisă presei locale o situație a sistemului medical românesc, în general, l-a înfuriat pe managerul unității Adrian Strâmbeanu. Ca să iasă basma curată, managerul spitalului încearcă acum să-l discrediteze pe doctorul Dan Oprea, pe care-l trimite la psihiatru.
     Măsura a fost anunţată încă de marţi, în presa centrală, de directorul Adrian Strâmbeanu, care în loc să prezinte măsurile luate pentru corectarea mizeriilor care se desfășoară sub ochii, cu știința și, în unele cazuri, chiar la îndrumarea lui, declară sus și tare că afirmațiile lui Dan Oprea este o „afirmaţie izolată”, „o părere care trebuie confruntată cu a colegilor, cu a şefilor de secţii, cu a directorului medical şi cu realităţile existente”. Poate că ar trebui să le confrunte și cu alte pacienților, aparținătorilor, care de când a izbucnit acest scandal nu contenesc cu mărturiile despre clipele groaznice prin care au trecut în “spitalul groazei”.
     Ce face Strâmbeanu? Îi sfidează pe toți, susținând că afirmațiile medicului Oprea au fost făcute într-o “într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă”.„Am o adresă de la domnul doctor, o solicitare către manager, care a fost făcută în aceeaşi zi sau la o zi diferenţă după acest memoriu, în care îmi spune că e epuizat fizic şi psihic, că starea de sănătate nu-i mai permite să intervină operator vizavi de pacienţii de urgenţă şi că doreşte să nu mai fie prins în gărzile de la Spitalul Judeţean pe chirurgie”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru Mediafax. „Sunt afirmaţii ale domnului doctor. Faptul că ele au fost făcute într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă, aşa cum scrie dânsul negru pe alb în adresa pe care mi-o trimite mie, ca manager, rămâne ca medicul de medicina muncii şi specialiştii în domeniile de specialitate unde vor fi făcute examene pentru a stabili starea de sănătate a domnului doctor vizavi de posibilitatea de a mai intra în gărzi sau a nu mai intra în gărzi, vor fi factorii care, adunaţi, vor duce la concluzia firească”, a mai afirmat managerul Adrian Strâmbeanu.
     Medicul Dan Oprea a confirmat, pentru presa locală, că la nivelul spitalului se derulează o anchetă internă, dar a povestit şi cum colegii săi sunt supuşi unor presiuni extraordinare... Încearcă acum să mă bage într-o comisie medicală, să ceară expertiză psihiatrică şi test psihologic. Eu mă duc, cu tot cu registrele de operaţie pe ultimii zece ani, ca să vadă şi ei ce operaţii am făcut şi fac”, a mai declarat dr. Dan Oprea.

     Sursa foto: telegrama.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0