Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
POLITICA
Adaugat: 09 Octombrie 2019

        Dacă activitatea parlamentară nu-l face un politician cu normă întreagă, cum scriam recent, la capitolul afaceri cu statul, Dan Barna a fost foarte implicat pentru a obține, să spunem... rezultate. Cu puțin timp în urmă, Evenimentul Zilei a publicat un articol ce conține contractele de milioane de euro încheiate de firma lui Dan Barna, cu statul.

 

        Pentru a face bani, ușor și mulți, Dan Barna s-a specializat în fonduri europene și, prin una din firmele sale care oferă consultanță pentru obținerea banilor europeni, a obținut contracte puternice de pe urma statului român. În iunie 2016, după ce a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, candidatul USR la prezidențiale, a ieșit din firma pe care o înființase în 2007 împreună cu Dumitru Dragoș Jaliu, acesta rămânând unicul asociat al Grupului de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL București. 

 

        În timp ce se afla în mijlocul afacerilor, în mass-media s-a `scurs` informația că SRL-ul lui Barna, al cărui administrator era soția acestuia, a „derulat contracte cu ministere și cu un consiliu local controlate de Partidul Social Democrat”, după cum spunea Jurnalul Național. 

 

Iată lista contractelor cu statul de milioane de euro:

 

        În ianuarie 2010, firma lui Barna primea din partea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeiganu” din Cluj-Napoca un contract în valoare de 163.580,8 lei cu TVA (circa 41.000 euro), pentru prestarea unor activități de formare profesională. 

 

        În septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor atribuie firmei prezidențiabilului Barna un lot de 992.194 lei cu TVA (puțin peste 220.000 euro), pentru servicii de elaborare și tipărire a ghidului de procedură, machetare și tipărire fluturași, în cadrul unui program denumit „Dezvoltarea Capacității Instituționale a MAI în domeniul gestionării dosarelor europene”.

 

        În iunie 2014, firma lui Barna primește Contractul de prestare servicii nr. 120 încheiat între MDRAP și SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA, pentru prestarea de servicii de realizare a unui studiu al sistemului de indicatori ai PODCA pentru atingerea țintelor de program planificate, valoare contract 53.900,00 lei, fără TVA.

 

        În iulie 2015, încheie Contractul de prestări servicii nr. 216 între MDRAP și SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA ce avea ca obiect achiziția de servicii de consultanță pentru DDCA, privind abordarea principiilor orizontale la nivelul POCA 2014-2020 și se ridica la suma de 140.000 lei, fără TVA.

 

        Acordul-cadru de prestări servicii nr. 197 încheiat între MDRAP și promitenții prestatori: SC ACZ CONSULTING SRL, ASOCIEREA SC CVITTA STRATEGY&CONSULTING SA (lider asociere) și CULT MARKET RESEARCH SRL, INSTITUTUL ROMÂN PENTRU EVALUARE și STRATEGIE (IRES) SRL, cu următoarele valori rezultate din propunerile financiare: SC ACZ CONSULTING SRL 1.118.625,00 lei fără TVA, respectiv 1.331.163,75 lei cu TVA, ASOCIEREA SC CIVITTA STRATEGY & CONSULTING SA (LIDER ASOCIERE) și CULT MARKET RESEARCH SRL 1.489.900,00 lei fără TVA, INSTITUTUL ROMÂN PENTRU EVALUARE și STRATEGIE (IRES) SRL 1.540.049,00 lei fără TVA.

 

        32.900,00 lei fără TVA a primit firma lui Barna din comanda nr. 3938145/15.03.2012, ce avea ca obiect servicii de educare a adulților în domeniul achizițiilor publice, nivel avansat, cu obținerea certificatului de expert achiziții publice.

 

        Acordul-cadru nr. 231/02.08.2018: achiziționarea de servicii de formare a personalului AM POCA și a direcțiilor suport din cadrul MDRAP, în care operatorul economic are calitatea de promitent - prestator, cu o ofertă în valoare de 885.640,07 lei fără TVA.

 

        Notă de comandă nr. 3942305/31.05.2019, emisă de Ministerul Afacerilor Interne către Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, în valoare de 15.900,00 lei fără TVA pentru educare adulți în domeniul achizițiilor publice, nivel avansat, cu obținerea certificatului de expert achiziții publice. 

 

        Notă de comandă nr. 3942299/31.05.2019, emisă de MAI către Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, în valoare de 61.875,00 lei, fără TVA pentru educare adulți în domeniul managementului de proiect pentru un număr de 45 de salariați din Autoritatea de Management a PODCA, precum și din alte direcții ale MAI. 

 

        Contractul de servicii nr. 79/20.05.2013 încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL; obiect - prestare servicii privind organizarea evenimentului anual de informare pentru beneficiarii, partenerii și potențialii beneficiari ai PODCA, pentru anul 2012.

 

        În 2014 firma prezidențiabilului Barna primește un contract în valoare de 352.626,2 lei cu TVA (puțin peste 78.000 euro) cu Ministerul Justiției. 

 

        În 2010, primește un contract de la Consiliul Județean Ialomița, condus atunci de pesedistul Vasile Ciprian Ciupercă, pentru prestarea unor servicii, care s-a ridicat la suma de 90.528,7 lei cu TVA (peste 22.500 euro).

 

        Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, firma a fost înființată în data de 26 februarie 2007, și avea patru asociați persoane fizice care aveau fiecare câte 25% din capitalul social: Ana Laura Buzatu, George Horia Ion Ionescu, Dumitru Dragoș Jaliu și Ilie Dan Barna. Obiectul de activitate: consultanță juridică, contabilă și în domeniul fiscal. Administrator: soția liderului USR, Olguța Dana Totolici. În 2009, Buzatu și Ionescu ies din firmă și cesionează părțile sociale asociaților Barna și Jaliu care au rămas cu câte 50% fiecare. De-a lungul timpului, contractele de consultanță și de atragere a fondurilor europene cu instituțiile statului au venit pe bandă rulantă. În vara lui 2016, după alegerile locale, prezidențiabilul Barna decide să se arunce în politica mare și își cesionează acțiunile partenerului de afaceri. Cu toate acestea, rămân împreună ca asociați ai firmei SC Rusky Business SRL, scrie psnews.ro.

 

        De menționat este că 90% dintre instituțiile publice care i-au atribuit contracte firmei lui Dan Barna erau conduse, la momentul încheierii lor, de către membri PSD, adversarii politici ai candidatului USR la prezidențiale, „ciuma roșie”.

 

 

Sursa foto: ://www.gds.ro/politica/2019-08-28/dan-barna-cere-demisia-guvernului-dancila/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0