Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 18 Decembrie 2019

        Judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a transmis un mesaj extrem de important referitor la așa-zisa luptă anticorupție din România, mai ales după anul 2013. Magistratul susține că este imperativ să se facă un bilanț adevărat al anchetelor DNA care să-i cuprindă pe cei cărora Direcția Anticorupție le-a distrus viața, uneori chiar până la moarte, mai ales sub conducerea Laurei Kovesi, potrivit Lumea Justiției.

 

        Mesajul judecătoarei vine în contextul decesului avocatului Ioan Sava care ani de zile a fost hăituit și vânat de procurorii DNA Oradea, în frunte cu Ciprian Man, cel care i-a fost stagiar și pe care avocatul l-a primit în casa și la masa sa. Deși lupta avocatului pentru adevărata dreptate s-a încheiat, ea trebuie dusă mai departe de cei care au fost abuzați de justiția bolnavă din România, mai spune judecătoarea Florica Roman.

 

        „Avocatul Ioan Sava - încă o victimă `colaterală` a abuzurilor procurorilor DNA și a pretinsei lupte anticorupție din România. (...) Avocatul Sava a fost una dintre `țintele` împotriva cărora procurorii de la DNA Oradea, conduși de procurorul Ciprian Man, s-au mobilizat începând cu anul 2012 cu tot ce au avut ca să îl execute și extermine. Au mobilizat contra lui și a soției sale Daniela arsenalul clasic al DNA, în tandem cu SRI: inventarea unor infracțiuni, denunțuri mincinoase, transcrieri trunchiate ale unor interceptări, fabricarea de probe, încălcarea grosolană a legii. 

        Sava nu s-a plâns niciodată și a luptat până la capăt să i se facă dreptate. Cazul Sava este unul simptomatic pentru aroganta și formalista justiție din România, care ascunde sub preș abuzurile și erorile, în loc să și le asume și să le corecteze. 

        Pentru însănătoșirea justiției și a României este imperativ să se facă un bilanț imparțial, adevărat, bazat pe fapte, al rezultatelor așa numitei `lupte anticorupție`, mai ales după anul 2013. Un inventar care să îi cuprindă pe cei cărora anchetele DNA le-a nenorocit destinul, le-a distrus viața privată, familiile, afacerile ori chiar le-a adus moartea.

        Inventarul este necesar pentru ca românii să afle câtă nedreptate, dramă, durere și suferință umană se ascunde în spatele bilanțurilor triumfaliste ale DNA prezentate de fostul procuror Laura Codruța Kovesi în fața românilor și a ambasadelor străine. 

        Românii trebuie să știe că lupta anticorupție și anchetele DNA au fost NU doar despre aflarea adevărului, despre impunerea legii, despre ordinea de drept și protejarea acesteia, astfel cum într-un stat de drept, democratic, ar trebui, în mod exclusiv, să fie. 

        În multe dintre anchetele DNA s-au încălcat grosolan drepturile celor anchetați, legea și Constituția, iar până în prezent niciun procuror nu a răspuns pentru abuzuri” a transmis judecătoarea.

 

        Florica Roman vrobește despre „mentalități deformate” ale unor procurori din cadrul DNA și îl dă exemplu pe Ciprian Man care a făcut o declarație halucinantă referitor la o achitare definitivă dată de Înalta Curte într-un dosar instrumentat de el, o declarație care arată că „există magistrați care cunosc aprioric `realitatea`, adică știu ei cine este corupt” și astfel se folosesc de „funcția ocupată să dovedească respectiva `realitate` prin orice mijloace, inclusiv prin încălcarea legii, cu denunțuri smulse sub presiune, martori mincinoși, interceptări `editate`, orice, în scopul dovedirii `realității` lor”. Prin cele spuse de Man, se demonstrează clar că lupta anticorupție s-a făcut „conform butadei lui Visinski, procurorul general al URSS (...): `Dați-mi un om și voi găsi crima`” mai spune Florica Roman.

 

        „În tot acest joc meschin, abuziv și ipocrit aplaudat de presă, o parte a societății civile și decorat de ambasadele străine, viețile unor oameni au fost iremediabil distruse. Avocatul Sava este unul dintre românii care au cunoscut personal ce înseamnă să lupți cu un stat moloh, cu uriașe resurse de a-i călca în picioare pe oameni, un stat care, prin funcționarii săi, și-a folosit efectiv acest potențial distructiv împotriva propriilor cetățeni, iar pentru aceste abuzuri și vieți distruse nu a răspuns nimeni încă.

        Un astfel de stat român este susținut de partide politice, a fost și este promovat de un imens aparat de propagandă care i-a manipulat pe români și i-a făcut să creadă că, în numele ideologiei `luptei anticorupție`, victimele nu contează, acestea fiind `pagube colaterale` acceptabile.

        Acest stat profund defect și nedemocratic (...) a fost susținut de ambasadele străine la București și de instituțiile europene. Un asemenea stat, în care drepturile oricărui om, fiecărui om, nu contează, iar cei care le încalcă drepturile nu sunt trași la răspundere, este un stat fără niciun viitor. 

        România se va putea numi stat democratic, în care domnește legea, doar atunci când toți cei care au încălcat legea, funcționari din instituțiile de represiune ale statului, vor fi deferiți justiției pentru abuzurile pe care le-au făcut în exercitarea funcției contra semenilor lor.

        Dacă lupta lui Sava pentru dreptate pe acest pământ s-a încheiat, a noastră continuă!” a scris judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. 

 

 

Sursa foto: ://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/condamnati-pentru-trafic-de-influenta-avocatul-ioan-sava-a-fost-exclus-din-baroul-bihor-125331.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0