Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 07 August 2013

În România ca la nimeni! Șeful "mafiei pădurilor" s-a reangajat la Direcția Silvică Cluj         Fostul şef al Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, condamnat pentru corupţie, este din nou în fruntea instituţiei. Ministul pădurilor, Lucia Varga a declarat de mai multe ori la Cluj că a anihilat "mafi a pădurilor".
         Traian Mariş a fost arestat de procurorii DNA, fiind acuzat că a pus la cale un sistem prin care fiecare pădurar de la Direcţia Silvică Cluj, era obligat să cotizeze anual suma de 20.000 de euro, pentru a putea rămâne în funcţie. Acum, Mariş s-a întors ca inginer la Direcţia Silvică Cluj, la Ocolul Silvic Gilău, pe care l-a condus până să fie numit ca şi director al Direcţiei Silvice Cluj, cu susţinerea PNL.
         Directorul arestat este acuzat că de către DNA, că a cerut mită de la trei pădurari de la Ocolul Silvic Someşul Rece, pentru a nu îi retrograda în funcţie. Procurorii DNA au au descins acasă la directorul Mariş, în luna aprilie 2013, unde au găsit suma de 10.000 de lei, primită drept mită de la cei trei pădurari. Procesul a durat doar trei termene de judecată şi asta pentru că Mariş şi-a recunoscut vinovăţia, fiind condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare.
         Actualul Director al Direcţiei Silvice Cluj, Dorel Oros a declarat că fostul director a fost reîncadrat ca şi inginer silvic, exact în ocolul de unde fura în stil mare lemne din pădurile statului, deoarece Codul Muncii îi permite. "Regulile noastre interne permit ca un angajat care a fost condamnat să se întoarcă la serviciu. Domnul Mariş este într-o funcţie de execuţie şi nu are gestiune", spune directorul Oros.
         Oameni indispensabili sistemului mafiot
         Lucrurile ciudate de la Direcţia Silvică Cluj, continuă să se întîmple în ciuda declaraţiilor sforăitoare făcute, la Cluj, de ministrul Pădurilor, Lucia Varga, care a susţinut că jaful este de ordinul milioanelor de euro, iar cei vinovaţi au fost pedepsiţi exemplar. Simple vorbe. Pădurile din Munţii Apuseni, cele din judeţul Cluj, sunt concentrate în Ocoalele Silvice Gilău şi Someşul Rece.Cele două ocoale au fost conduse de Traian Mariş şi Vasile Vesa.
Interesant este faptul că după ce Traian Mariş a fost arestat, colegul său, Vasile Vesa şi-a dat demisia, dar a fost din nou numit ca inginer silvic în cadrul ocolului silvic pe care l-a condus, semn că acesta este un personaj indispensabil pentru sistem.
         Un alt angajat indispensabil este inginerul silvic Adrian Balaş, fostul şef al pazei în cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece. De pe raza acestui ocol au dispărut peste 61.000 de metri cubi de lemn, în valoare de cinci milioane de euro. După control, Balaş a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 30 la sută şi transferat la Ocolul Silvic Turda.
         Mariş este cercetat pentru crimă organizată
         În prezent, DNA Cluj a extins cercetările cu privire la alţi angajaţi ai Direcţiei Silvice Cluj, printre care şi Vasile Vesa şi Adrian Balaş.
         Nici Traian Mariş nu poate dormi liniştit deoarece este anchetat de DIICOT Alba, fiind implicat, în perioada în care era şeful Ocolului Silvic Gilău, întro reţea de criminalitate organizată. În acest nou dosar, Mariş este acuzat că, alături de unul dintre colegii lui, Valer Prigoană, care a decedat în timpul anchetei, a pus la cale un jaf la nivel industrial al pădurilor pe care trebuia să le păzească. În schimbul implicării în această reţea cei doi pădurari au primit sume consistente de bani.


​Sursa foto: http://www.floresti-gilau.ro/wp-content/uploads/2013/04/traian-maris2-300x199.jpg

CLUJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0