Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 11 Septembrie 2013

Comentarii 0 Comentarii

Imperiul lui Felix se clatină. O firmă de-a lui Dan Voiculescu, executată silit de creditori
 


         SC Logicons SA, firmă controlată de Dan Voiculescu şi unde ministrul Daniel Constantin a fost director general şi administrator, are conturile poprite din cauza datoriilor. Pentru a-şi recupera banii, creditorii vânează un autoturism al fi rmei prin Bucureşti.
         Dan Voiculescu are probleme nu numai cu Justiţia, ci şi cu afacerile. De mai bine de doi ani, SC Logicons SA refuză să plătească mai multe facturi către diverse firme care au prestat servicii companiei. Reprezentanţii firmei Pelyvo Consult, una dintre creditoare, au declarat pentru EVZ că, timp de doi ani, nu au mai încasat niciun ban de la Logicons.

         "Noi le-am prestat servicii de consultanţă, pentru care nu ne-am încasat banii. Am vorbit cu ei şi le-am cerut să ne plătească facturile, dar cei de la Logicons ne-au declarat că nu au bani. Prin urmare, ne-am adresat unei firme de recuperat creanţe", au precizat reprezentanţii Pelyvo Consult. Firma care s-a ocupat de acest dosar este SC Urban şi Asociaţii SRL, care i-a acţionat în instanţă pe cei de la Logicons, după ce negocierile au eşuat.

         Au pierdut în instanţă

         Instanţa Judecătoriei Răcari, din judeţul Dâmboviţa, a decis că debitoarea Logicons trebuie să plătească firmei Pelyvo Consult 18.546 de lei, bani ce reprezintă contravaloarea facturilor fiscale neachitate, plus penalităţile. "Logicons nu vrea să plătească sub nicio formă. Prin urmare, am demarat executarea silită, proces cu ocazia căruia am descoperit că firma are un singur cont, care e deja poprit de ANAF şi de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1. Singurul bun pe care îl mai are firma este un autoturism Volvo din 2008, pe care încercăm, cu ajutorul Poliţiei, să-l prindem în trafic şi să-l vindem, ca să ne recuperăm banii" a declarat, pentru EVZ, Iulian Urban, patronul SC Urban şi Asociaţii SRL.

         "Au dat o ţeapă"

         SC Logicons SA este deţinută în proporţie de 99,977% de către SC GRIVCO SA, grup de firme controlat de familia lui Dan Voiculescu. În perioada 2006 - 2009, actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a fost directorul general şi administratorul acestei societăţi. Firma se ocupă cu accesarea fondurilor europene, iar în ultimii ani a demarat, potrivit propriului site, mai multe proiecte finanţate din bani europeni. "Atât timp cât ei ascund maşina şi alte bunuri ale firmei, înseamnă cu nu vor să-şi plătească datoriile, că au vrut să dea şi ei o ţeapă", e de părere Iulian Urban.

         Cei de la Logicons tac

         EVZ i-a contactat, ieri, de mai multe ori pe reprezentanţii firmei Logicons, dar aceştia nu mai răspund la niciun telefon. Nici celor de la firma de recuperare nu le-a răspuns nimeni.

         Soţii şefilor Logicons, angajaţi de Daniel la Ministerul Agriculturii

         Imediat după ce a fost instalat la conducerea Ministerului Agriculturii, Daniel Constantin, fostul director general şi administrator al SC Logicons SA, s-a grăbit să-i angajeze în posturi călduţe din cadrul Ministerului pe soţii şefilor de la fosta sa firmă. Astfel, printre primii angajaţi a fost Cristian Ionuţ Popa, care a primit, fără concurs, un post de consilier personal. Acesta este soţul directoarei generale a SC Logicons SA, Roxana Gabriela Popa.

         Din ultima declaraţie de avere a consilierului de la Minister, aflăm că Logicons şi-a plătit, anul trecut, directorul general cu 120.000 de lei. Un alt consilier la Agricultură este Carmen Georgiana Ioaniţescu, soţia unui şef de departament de la Logicons. Şi acesta a încasat anul trecut de la Logicons 42.768 de lei. Anul trecut, în faţa vilei ministrului Agriculturii, reporterii EVZ au identificat o maşină de teren, Volkswagen, care aparţinea firmei SC Logicons SA. Vecinii ministrului Daniel Constantin ne-au declarat că această maşina este condusă de membrii familiei ministrului Constantin.

         Voiculescu, interese de 60 de milioane de euro

         În momentul în care s-a luat în discuţie de către liderii USL împărţirea posturilor din cabinetul Victor Ponta, un singur portofoliu avea titular sigur: cel de la Ministerul Agriculturii. Acesta fusese deja adjudecat de către Dan Voiculescu. Mogulul a insistat ca pupilul său, Daniel Constantin, să preia acest post.

         O posibilă explicaţie a acestei insistenţe ar putea consta în faptul că Dan Voiculescu este vizat direct de un dosar penal care a ajuns în instanţă, unde Ministerul Agriculturii îi cere 60,58 de milioane de euro daune, în celebrul dosar ICA (Institutul de Cercetări Alimentare). Dan Voiculescu este acuzat de "folosirea de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani".

         Procurorii cer 12 ani de puşcărie

         Dosarul privind privatizarea frauduloasă a ICA a mai fost închis, în 2005, când Parchetul General şi Direcţia de Investigare a Fraudelor s-au văzut puse în imposibilitatea de a declanşa urmărirea penală, deoarece Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a refuzat să se constituie parte civilă, considerând că nu a fost prejudiciată în niciun fel de pe urma privatizării institutului.

         Director juridic al ADS din acea perioadă era Jean-Cătălin Sandu, membru al PUR (astăzi PC) şi administratorul altei firme controlate de Voiculescu.

         Abia în octombrie 2008, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă. În acest dosar, Voiculescu a încercat prin tot felul de tertipuri să amâne luarea unei decizii a judecătorilor. Procurorii au cerut 12 ani de închisoare. Sentinţa se va da mâine.

         Daniel Constantin, dator vândut la Voiculescu

         Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a împrumutat de la Dan Voiculescu, pe persoană fizică, 295.000 de euro. Prima tranşă, de 100.000 de euro, a luat-o în 2007 şi a promis că va returna banii în rate, în perioada 2008 - 2016. Cea de-a două tranşă, de 195.000 de euro, a luat-o în 2008, cu condiţia că va înapoia banii, tot în rate, până în 2017.

         Potrivit ultimei declaraţii de avere, datată 17.01.2013, ministrul Agriculturii susţine că nu a înapoiat niciun ban lui Dan Voiculescu. Aşadar, în momentul de faţă, Daniel Constantin are către mogulul Antenelor o datorie de 295.000 de euro.

         Această datorie vine în contextul în care Daniel Constantin, ca ministru al Agriculturii, trebuie să recupereze de la creditorul său, în numele statului, 60,58 de milioane de euro. Marea problemă a ministrului Agriculturii constă în faptul că venitul său şi al soţiei sale nu-i permite să-i returneze împrumutul lui Dan Voiculescu.

         Conform declaraţiei sale de avere, Daniel Constantin şi soţia sa, Ramona Elena, câştigă mai puţin de 2.000 de euro lunar. Majoritatea banilor provin din leafa de ministru a lui Daniel Constantin. Soţia sa figurează ca angajat al firmei Event Trade Consulting SRL, unde este şi acţionară. Această firmă este o florărie.


​Sursa foto: http://www.ziuaveche.ro/wp-content/uploads/2012/01/dan_voiculescu_felix.jpg


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un medic explică de ce se moare de gripă și oferă sfaturi pentru perioada epidemiei
„Reținem: prudență, vaccinare, calm, prevenție, educație medica...
 
S-a stabilit structura anului școlar 2020-2021
Când începe școala și cum sunt programate vacanțele pentru anul ...
 
Tania Budi, poze sexy la 52 de ani
Tania Budi se menține extraordinar la vârsta pe care o are, aparent....
 
Procedură de evaluare în cazul șefului Poliției Sector 4 – nu poate justifica 60.000 de euro
Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că șeful Poliției...
 
Băsescu, atac dur la adresa unui proaspăt membru USR: „E o panaramă”
Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe Moise Guran, proa...
 
Gîrbovan: A fost nevoie de înființarea SIIJ pentru că existau „abuzuri ale procurorilor DNA”
Judectoarea Dana Gîrbovan explică de ce a fost nevoie de înființar...
 
Alexandra Stan, declarații despre viața personală: „Nu-mi place să fiu îmblânzită”
Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan a făcut o serie de mărturisi...
 
 
 
 
SPORT
 
Ce spune Ion Țiriac despre viitorul Simonei Halep în tenis. „E femeie și își dorește copii”

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Noi doze de vaccin antigripal vor fi disponibile în farmacii

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Statutul de autoritate publică al profesorilor, atacat la Curtea Constituțională a României

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Rusia interzice chinezilor să pătrundă pe teritoriul său

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Jandarmeria, obligată să plătească daune de peste 150.000 de lei din cauza unui fost angajat

» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0