Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 19 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Haosul de la Murgeni continua

 

         PERSEVERENTÃ Scandalul de la Murgeni pare sã nu mai ajungã la final. Primarul orasului, Ioan Buta, nu se lasã cu una cu douã atunci când vine vorba de obtinerea puterii administrative, acesta ducând o luptã acerbã pentru a reusi sã punã în întregime mâinile pe frâiele puterii. În acest scop, pe ordinea de zi în sedinta extraordinarã de mâine a Consiliului Local, printre altele, a fost introdusã si revocarea consilierului PP-DD Despa Carmen si înlocuirea acestuia cu urmãtorul membru de pe listã, votul noului consilier fiind decisiv în mentinerea lui Mihai Bors în functia de viceprimar al orasului Murgeni.

         Consilierul local Despa Carmen este plecat de câteva luni în Italia, si nu a mai participat în acestã perioadã de timp la nicio sedintã. Desi în mod normal validarea noilor consilieri se face doar în sedintele ordinare, se pare cã primarul nu mai are rãbdare si doreste cu orice chip sã îl înlocuiascã pe acesta cu un alt om care sã se supunã doleantelor sale. Mai mult, unele surse sustin cã desi urmãtorul pe listã ar fi Costel Hamza, acesta a fost la rândul lui sanctionat întrucât nu i-ar fi tinut hangul lui Ioan Buta, fiind în cele din urmã dat la o parte. Contactat telefonic, edilul a spus cã desi nu este urgentã validarea noului consilier PP-DD, nu mai are rost amânarea acesteia, întrucât Despa Carmen nu se va prezenta la urmãtoare sedintã ordinarã. Întreabarea fireascã este: de ce nu mai poate astepta aceastã actiune pânã la urmãtoarea sedintã ordinarã, dacã timp de cinci luni ea a fost amânatã? Rãspunsul stã în faptul cã pentru mentinerea în functia de viceprimar al lui Mihai Bors, primarul ar mai avea nevoie de un vot, sase consilieri fiind pentru schimbarea acestuia cu fostul primar Jenicã Panica si sase pentru mentinerea lui. “Nu este nicio grabã. Consilierul care trebuie înlocuit nu s-a mai prezentat de aproximativ cinci luni la nicio sedintã ordinarã, fiind plecat din tarã împreunã cu familia. L-am contactat telefonic si ne-a confirmat faptul cã nu va veni în România curând, de aceea, este necesarã înlocuirea lui.”, a declarat Ioan Buta, primarul orasului Murgeni.

         Alexandru Filiutã face legea

         Alexandru Filiutã, secretarul orasului Murgeni, un sustinãtor înfocat a lui Ioan Buta pare sã fi uitat care îi este locul si care îi sunt îndatoririle. Acesta se comportã de parcã ar fi pe propria mosie desi rolul lui este acela de a fi arbitru, de a supraveghea buna desfãsurare a lucrurilor. Secretarul actioneazã ca un jucãtor dupã bunul plac, dând afarã oamenii din sedinte si luând hotãrâri pe care nu are niciun drept legal sã le ia. Obiectivitatea acestuia lipseste cu desãvârsire si, ca un adevãrat judecãtor, acesta hotãrãste ce este bine si ce nu. Dupã ce secretarul Filiutã a recunoscut în sedinta din 19 ianuarie cã a gresit, interpretând rãu adresa prin care i se retrãgea sprijinul politic lui Eugen Plãcintã, acesta a comis-o din nou informându-l pentru a doua oarã consecutiv pe Plãcintã cã nu mai este consilier întrucât a fost exclus din partid. Ca si prima datã, consilierul UNPR nu a primit comunicarea excluderii, neavând timp sã depunã constestatie. Prin actiunile sale Alexandru Filiutã se strãduieste parcã sã demonstreze cã nu îsi cunoaste meseria.

         Eugen Plãcintã luptã în continuare

         Revocat din functia de consilier pentru a doua oarã consecutiv Eugen Plãcintã nu renuntã si luptã în continuare împotriva “abuzurilor si ilegalitãtilor pe care le-au comis UNPR Vaslui si Alexandru Filiutã.” Acesta a fãcut o nouã plângere Prefecturii si Tribunalului Vaslui, prin care cere sã i se facã dreptate. “În sedinta din 19 ianuarie am fost înstiintat cã am fost exculs din partid si cã am pierdut functia de consilier. Potrivit art. 28, lit. h si art.19 hotãrârea de sanctionare poate fi contestatã în termen de maxim 15 zile de la comunicare. Sanctiunea aplicatã de UNPR Vaslui nu mi s-a comunicat nici pânã azi nerespectându-se astfel procedurile prevãzute în statutul partidului si a regulamentului de aplicare a statutului. De aceea, cer repunerea în functia de consilier local al orasului Murgeni si retributia indemnizatiei de consilier local de la data încetãrii plãtii si pânã la data pronuntãrii Instantei.”, a declarat Eugen Plãcintã.

Murgeni, VASLUI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0