Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 20 August 2019

       În România, cel puțin în sistemul de justiție, incompetența se plătește cu funcțiile cele mai mari, susține fostul procuror Max Balasescu. Într-o postare pe contul personal de Facebook, Balasescu face referire la unele cazuri scandaloase în care magistrații au încălcat legea dar au fost răsplătiți cu funcții importante și avertizează că nu ar trebui să avem așteptări prea mari de la cei care conduc sistemul judiciar. 

 

       Potrivit Lumea Justiției, Maximilian Balasescu îi critică pe judecătorul Vasilică Danileț (fost consilier al Monicăi Macovei la Ministerul de Justișie), procurorul ex-DNA Viorel Cerbu (cel care a efectuat ilegal percheziția la domiciliul soților Bîrsan, și între timp a ajuns procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București), judecătoarea ICCJ Geanina Cristina Arghir (cea care i-a dat lui Cerbu mandat de percheziție) dar și pe procurorul Marius Iacob (menținut ilegal în funcția de adjunct al DNA, deși a fost sancționat definitiv de Inalta Curte).

 

       „România răsplătește incompetența

       Un polițist care răspunde la 112 nu reușește să își dea seama ce este „Bold” când o fată de 15 ani spune că este sechestrată și bătută pentru că de fapt el nu cunoaște zona... dar răspunde la telefonul de urgență care ar trebui să salveze vieți pentru că de aceea este acolo... deci incompetența este plătită.

 

       Un judecător mediocru, care știe să supraviețuiască - nu datorită cunoștințelor profesionale, ci datorită pupincurismului - se pune în slujba unei individe care a fost o comunistă înrăită și care peste noapte devine o anticomunistă (pentru că este aruncată din sistem ca o măsea stricată) și devine membru CSM după ce detractează la ambasade străine despre colegii lui judecători, pentru a fi mai ușor de șantajat, informații aflate ilegal doar pentru că pupa în c_r o bețivă... își face un ONG care este finanțat de organizații care nu au nicio legătură cu sistemul judiciar și în continuare este JUDECĂTOR... pentru că incompetența o plătește statul român.

 

       Un procuror solitică ilegal de la un judecător mandat de percheziție la un Judecător al CEDO... efectuează ilegal percheziția... și după un timp este lăsat să dea concurs pentru funcția de Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și din 01.06.2019 devine Procurorul General al PCAB... ce să creadă subalternii... poți să încalci legea ca să ajungi ȘEF... deci incompetența se promovează în cele mai înalte funcții în sistemul judiciar.

 

       Judecătorul care a emis mandatul de percheziție ilegal este în continuare judecător la ICCJ... incompetența este în continuare plătită. 

 

       Un procuror șef DNA este sancționat de ICCJ și luni de zile este lăsat în funcție pentru că demisia se pierde pe culoarele de la MJ... și ministrul se face că nu știe... dar incompetența este plătită de România” a scris fostul procuror pe Facebook.

 

       Toate aceste situații scandaloase sunt catalogate de către Max Balasescu drept „MAFIE”, despre care ar mai fi multe de spus. Cert este că, spune Balasescu, „procurorii care și-au făcut meseria de-a lungul timpului au fost marginalizați, au fost promovați în funcții de conducere doar cei” neînsemnați și incompetenți care sunt interesați doar „să apară într-o lumină favorabilă în ochii opiniei publice și ai altor ȘEFI CARE ÎI MENȚIN PE FUNCȚII... pentru că funcțiile la stat mențin confortul familiei...”.

 

       „România răsplătește incompetența cu funcții și salariile cele mai mari - cel puțin în sistemul judiciar (cel pe care în cunosc de cel puțin 24 de ani)... nu vă așteptați la prea multe pentru că cei care conduc sistemul judiciar... nici ei nu știu prea multe... îi mai salvează câțiva oameni... dar și când ăștia se satură sau sunt eliminați... să te ții.

 

       P.S. Am auzit (pe surse?) că Oana Smith Haineala a fost delegată în cauza din Caracal... dacă ea se ocupă de caz atunci trebuie să fiți siguri că nu se va afla nimic niciodată... degeaba se zbate Cumpănașu, că o perfecționare la Mossad este mai importantă decât un ONG-ist pentru bunul mers al sistemului (este singurul procuror din România care a urmat un curs de perfecționare la serviciul de informații al Israelului și de peste 15 ani nu a soluționat niciun DOSAR PENAL)... sistemul funcționează... deci de peste 15 ani femeia asta este plătită cu foarte mulți bani ca să nu facă nimic din ceea ce ar trebui să facă un procuror și ca ea sunt zeci...” a mai scris fostul procuror Maxmilian Balasescu.

 

 

Sursa foto: ://www.g4media.ro/30-de-judecatori-care-conduc-tribunale-cer-csm-sa-opreasca-protestele-magistratilor.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
4.000 de locuințe vor fi expropriate pentru realizarea drumului expres Arad – Oradea
CNAIR a anunțat decizia de a expropria aproximativ 4000 de imobile pe...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Ministerul Investițiilor, detalii despre tichetele sociale și cardurile de energie
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când va...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
S&P a reconfirmat ratingul suveran al României. Boloș: Autostrăzi, școli, spitale, rețele de apă și canalizare…

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Ambasadorul Israelului în România: Iran trebuie să plătească pentru ce a făcut!

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Este vremea bujorilor în Rezervația naturală Hagieni

» 16 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primăria Satu Mare anunță începerea acțiunilor de dezinsecție

» 12 Aprilie 2024 | Comentarii 0