Patronii restaurantelor transmit că vor fi nevoiți să reducă prețurile, pentru a atrage clienții atunci când vor redeschide locațiile. Deși vor avea cheltuieli mai mari pentru a asigura protecția necesară împotriva răspândirii noului coronavirus, patronii localurilor se gândesc că această criză provocată de Covid-19 i-a afectat economic și pe români.
„O să trebuiască să avem niștre prețuri mai mici pentru că oamenii suferă din punct de vedere al bugetelor alocate pentru industria HoReCa, pe de altă parte orice măsură iei, va costa foarte mult. Antreprenorul trebuie să cumpere termometru, care e 100 de euro cel mai ieftin, mănuși, măști, sanitarizant, deci va avea niște cheltuieli suplimentare” a explicat Dragoș Petrecu, președintele patronatului HORA, potrivit Mediafax.
În afară că prețurile vor fi mai mici, clienții se vor putea bucura și de o atmosferă mai intimă, datorată măsurilor de distanțare socială. „Între mese or să fie 2 metri. O să limităm, să spun, aglomerarea!” a mai spus Petrescu.
Chiar dacă aceste condiții sunt dificil de implementat din mai multe puncte de vedere, cei din industria ospitalității vor să-și deschidă afacerile cât mai repede. În cazul în care autoritățile nu vor permite deschiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor pe 1 iunie, patronii spun că vor iniția proteste.
Citește și: Alexandru Rafila, despre al doilea val de Covid-19: Nu va mai fi de aceeași intensitate!
Urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre dacă ți-a plăcut articolul sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.pinterest.com/pin/113504853091612677/