Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă românilor ca în perioada sărbătorilor de iarnă să achiziționeze carne de porc numai din unități și spații autorizate sanitar veterinar.
Este necesar ca odată cu sacrificarea porcului să se facă și controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului, precum și a salubrității zonei în care este obținută carnea; lipsa verificării poate avea consecințe grave asupra sănătății. Carnea de porc poate fi infectată cu trichineloză sau altă boală infecțioasă, iar vânzarea ei necontrolată poate duce la infectarea oamenilor sau a altor animale, fapt care se pedepsește conform legii. Dacă medicul veterinar a stabilit că porcul este bolnav de trichineloză, nu se recomandă vânzarea și consumul cărnii.
Sacrificarea porcilor și comercializarea cărnii în târgurile de animale sau în apropierea lor este strict interzisă. De asemenea, este interzisă vânzarea/cumpărarea porcilor vii, necontrolați sanitar veterinar, din locuri neaprobate și de la persoane dubioase. Comercializarea cărnii de porc netestată sanitar veterinar se pedepsește cu amendă între 20.000 și 40.000 de lei.
Citește și: Program special la Kaufland în preajma Sărbătorilor!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://maramedia.ro/inspectorii-dsvsa-recomanda-testul-trichineloscopic-inainte-de-a-consuma-pomana-porcului/