Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 16 Mai 2013    Actualizat: 07 Iulie 2013

Dramatica campanie a PPDD în Argeş

 

         Vineri, 14 decembrie, Consiliul Judeţean Argeş. Proaspeţii parlamentari ai judeţului au venit să-şi ridice hârtiile care atestă prezenţa lor pentru următorii patru ani în Camera Deputaţilor şi Senat. Printre cei 17 reprezentanţi ai judeţului în parlamentul suprapopulat al României se numără şi trei PPDD-işti. Ioana Dumitru şi Mihai Deaconu - deputaţi şi Iulian Cristache sunt oamenii lui Dan Diaconescu care au prins pe nepusă masă câte un mandat. Vădit timoraţi şi plini de emoţii, aceştia s-au prezentat la rândul lor să-şi ridice adeverinţele de parlamentari la care cu câteva zile în urmă poate că nici nu visau.
         Mihai Deaconu - deputat din întâmplare
         O spunem, pentru că acesta a ajuns absolut accidental pe listele cu candidaţi ale PP-DD. În urmă cu câteva luni, în cărţi pentru a candida pe colegiul Mioveni era Alexandru Grumaz, fost consul, fost decorat la nivel naţional. Acesta însă, deşi şi-a anunţat intenţia de a candida, s-a retras la scurt timp. Ce l-a pus pe Grumaz pe fugă? Scorul obţinut de primarul Ion Georgescu la locale, dar şi faptul că nu voia să-și asume să fie bătut măr de o femeie, în persoana Simonei Bucura-Oprescu. În lipsă acută de candidaţi, a apărut în schemă Mihai Deaconu, un profesor la ţară, la Muşăteşti, care la un moment dat şi-a încercat norocul şi la Primăria Curtea de Argeş, fără succes, evident. Acesta a fost membru al PNŢCD până în 2004, iar la PP-DD este membru fondator. Ca să-l înscrie pe liste, şefii PP-DD Argeş au fost nevoiţi să facă chetă pentru taxa de înscriere la parlamentare, bietul profesor neavând bani să intre într-o bătălie electorală care îl depăşea complet. Mai mult, omul de afaceri Mario Păun, care ulterior a pierdut Colegiul Costeşti, i-a trimis maşină să-l aducă la Piteşti să semneze actele de candidatură. Redistribuirea l-a trimis pe Mihai Deaconu de la Şcoala Muşăteşti direct în parlament, asta în vreme ce Alexandru Grumaz blesteamă ziua în care a renunţat la candidatură, iar Mario Păun, primul sub linie la redistribuire, regretă cu siguranţă că a pus umărul la înscrierea pe liste a celui de-al doilea deputat de Mioveni.
         Ioana Dumitru vorbeşte doar cu acordul soţului
         Ioana-Jenica Dumitru este de departe cea mai mare surpriză a acestor alegeri parlamentare. Iniţial, fără machiajul şi photoshopul din afişele de campanie, abia am recunoscut-o la înmânarea adeverinţelor de parlamentari, adevărata Ioana Jenica Dumitru fiind complet diferită de pozele care au făcut-o celebră în toată presa naţională ce a menţionat-o printre cele mai sexy noi parlamentare. Nu a venit singură, ci însoţită de soţul ei, un individ cunoscut sub porecla Tătaru. Acesta nu a scăpat-o din ochi nici în momentul în care toţi parlamentarii au fost invitaţi să ia loc la masa centrală, Tătaru făcând marcaj om la om şi postându-se în spatele soţiei, pe care consideră că el a scos-o deputat (n.red. – lui nu i-a spus nimeni că la alegerile parlamentare de anul acesta s-au votat partide, şi nu oameni?) Cu ocazia festivităţii de la Consiliul Judeţean, a avut grijă ca soţia lui să nu vorbească cu nimeni fără să fie prezent. Ca să vă faceţi o idee din ce „material” e croit omul, iată o întâmplare istorisită de un membru al Biroului Electoral Judeţean: după închiderea urnelor, soţul Ioanei Dumitru s-a înfiinţat la BEJ, pentru a se interesa de soarta redistribuirii. În momentul în care i s-a comunicat că soţia sa a câştigat un mandat, Tătaru ar fi replicat: „E deputat. Acum vă f...t pe toţi!”
         Iulian Cristache senator
         La cei 58 de ani, Iulian Cristache este senator PP-DD în Colegiul Ştefăneşti- Mioveni. A luat 11.362 de voturi şi prin redistribuire a ajuns în parlament. Născut în Călăraşi şi absolvent de ASE la Bucureşti, a intrat în PP-DD de mai puţin de un an, activînd până atunci la PRM şi la PDL. Iulian Cristache a candidat şi la Primăria Ştefăneşti, dar s-a ales cu un mandat de consilier local. Acum, hodoronc tronc, fără să fi avut vreo speranţă, ţinând cont că se bătea cu unul dintre cei mai puternici şi cunoscuţi candidaţi ai USL, Şerban Valeca, a ajuns senator după ce majoritatea campaniei şi-a făcut-o singur.
         Singurul supărat fleaşcă la reuniunea de săptămâna trecută de la CJ a fost Marian Fulga, preşedintele PPDD. Deşi atât el, cât şi soţia sa au avut prioritate la alegerea colegiilor, s-au dovedit neinspiraţi de vreme ce ambii au pierdut cu brio, candidând în colegii cu număr mic de votanţi. Mai mult, Marian Fulga a avut cele mai puţine voturi din toţi candidaţii argeşeni ai PP-DD. Vineri a venit pur şi simplu să facă prezenţa, pe chip citindu-i-se ciuda că nu a prins un mandat, în vreme ce cei trei pe care mai mult i-a obligat să candideze în colegii sinucigaşe au reuşit să intre în parlament. Pentru domnul Fulga avem un sfat pentru viitoarele alegeri, şi anume să candideze el şi cu soţia pe toate cele 13 colegii de senator şi deputat, poate aşa va reuşi şi familia Fulga să pună mâna pe un mandat în parlamentul României. Până atunci însă spor la muncă, pentru că face treabă bună, organizaţia PPDD Argeş ieşind pe locul al patrulea la aceste alegeri în ceea ce priveşte procentul.

ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Udrea și dosarul Microsoft: Zile petrecute în arest, ani buni de judecată, imaginea distrusă, clasare pe motiv că fapta nu există
Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft după ani buni de judecată...
 
Modificări cu privire la purtatul măștii: Când ai voie să NU o folosești
A fost modificat ordinul de ministru cu privire la purtatul măștii d...
 
Rafila: Suntem în zona galbenă! E bine, ai speranță că ții epidemia sub control
Alexandru Rafila spune că suntem în zona galbenă în ceea ce prive...
 
Medic: Timpul îndelungat de purtare a măștii va avea efecte adverse!
Un medic dermatolog avertizează că purtatul măștii un timp îndelu...
 
Casa Națională de Pensii Publice își reia gradual activitatea. Ce servicii vor fi disponibile la ghișee
Casa Națională de Pensii Publice anunță că, odată cu încetarea ...
 
Victor Slav, despre noua iubită: „Ea este o fată normală... Avem planuri mari împreună”
Fostul soț al Biancăi Drăgușanu se iubește cu o blondă superbă ...
 
Ministrul Sportului spune când vor putea cluburile sportive să reînceapă pregătirea fizică și în ce condiții
Ministrul Tineretului și Sportului susține că se poate relua activi...
 
OMS: Țările în care numărul infecțiilor cu Covid-19 este în scădere, se pot confrunta cu un „al doilea vârf”
Organizația Mondială a Sănătății spune că țările care acum î...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ce categorii de persoane pot primi șomaj tehnic și după 1 iunie

» 31 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Rafila, atac la guvernanți: Mi se pare un soi de neasumare a unei responsabilități! Sănătatea publică este într-o situație riscantă

» 30 Mai 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
6 schimbări simple pentru o alimentație mai sănătoasă

» 31 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Parcul Monument din Brăila
BRAILA
» 31 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Trei comune din Ialomița vor primi bani pentru dezvoltare de la Consiliul Județean

» 31 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Primăria Giurgiu a alocat bani pentru pregătirea școlilor și liceelor de activitățile care urmează să înceapă

» 30 Mai 2020 | Comentarii 0