Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 16 Mai 2013    Actualizat: 07 Iulie 2013

Dramatica campanie a PPDD în Argeş

 

         Vineri, 14 decembrie, Consiliul Judeţean Argeş. Proaspeţii parlamentari ai judeţului au venit să-şi ridice hârtiile care atestă prezenţa lor pentru următorii patru ani în Camera Deputaţilor şi Senat. Printre cei 17 reprezentanţi ai judeţului în parlamentul suprapopulat al României se numără şi trei PPDD-işti. Ioana Dumitru şi Mihai Deaconu - deputaţi şi Iulian Cristache sunt oamenii lui Dan Diaconescu care au prins pe nepusă masă câte un mandat. Vădit timoraţi şi plini de emoţii, aceştia s-au prezentat la rândul lor să-şi ridice adeverinţele de parlamentari la care cu câteva zile în urmă poate că nici nu visau.
         Mihai Deaconu - deputat din întâmplare
         O spunem, pentru că acesta a ajuns absolut accidental pe listele cu candidaţi ale PP-DD. În urmă cu câteva luni, în cărţi pentru a candida pe colegiul Mioveni era Alexandru Grumaz, fost consul, fost decorat la nivel naţional. Acesta însă, deşi şi-a anunţat intenţia de a candida, s-a retras la scurt timp. Ce l-a pus pe Grumaz pe fugă? Scorul obţinut de primarul Ion Georgescu la locale, dar şi faptul că nu voia să-și asume să fie bătut măr de o femeie, în persoana Simonei Bucura-Oprescu. În lipsă acută de candidaţi, a apărut în schemă Mihai Deaconu, un profesor la ţară, la Muşăteşti, care la un moment dat şi-a încercat norocul şi la Primăria Curtea de Argeş, fără succes, evident. Acesta a fost membru al PNŢCD până în 2004, iar la PP-DD este membru fondator. Ca să-l înscrie pe liste, şefii PP-DD Argeş au fost nevoiţi să facă chetă pentru taxa de înscriere la parlamentare, bietul profesor neavând bani să intre într-o bătălie electorală care îl depăşea complet. Mai mult, omul de afaceri Mario Păun, care ulterior a pierdut Colegiul Costeşti, i-a trimis maşină să-l aducă la Piteşti să semneze actele de candidatură. Redistribuirea l-a trimis pe Mihai Deaconu de la Şcoala Muşăteşti direct în parlament, asta în vreme ce Alexandru Grumaz blesteamă ziua în care a renunţat la candidatură, iar Mario Păun, primul sub linie la redistribuire, regretă cu siguranţă că a pus umărul la înscrierea pe liste a celui de-al doilea deputat de Mioveni.
         Ioana Dumitru vorbeşte doar cu acordul soţului
         Ioana-Jenica Dumitru este de departe cea mai mare surpriză a acestor alegeri parlamentare. Iniţial, fără machiajul şi photoshopul din afişele de campanie, abia am recunoscut-o la înmânarea adeverinţelor de parlamentari, adevărata Ioana Jenica Dumitru fiind complet diferită de pozele care au făcut-o celebră în toată presa naţională ce a menţionat-o printre cele mai sexy noi parlamentare. Nu a venit singură, ci însoţită de soţul ei, un individ cunoscut sub porecla Tătaru. Acesta nu a scăpat-o din ochi nici în momentul în care toţi parlamentarii au fost invitaţi să ia loc la masa centrală, Tătaru făcând marcaj om la om şi postându-se în spatele soţiei, pe care consideră că el a scos-o deputat (n.red. – lui nu i-a spus nimeni că la alegerile parlamentare de anul acesta s-au votat partide, şi nu oameni?) Cu ocazia festivităţii de la Consiliul Judeţean, a avut grijă ca soţia lui să nu vorbească cu nimeni fără să fie prezent. Ca să vă faceţi o idee din ce „material” e croit omul, iată o întâmplare istorisită de un membru al Biroului Electoral Judeţean: după închiderea urnelor, soţul Ioanei Dumitru s-a înfiinţat la BEJ, pentru a se interesa de soarta redistribuirii. În momentul în care i s-a comunicat că soţia sa a câştigat un mandat, Tătaru ar fi replicat: „E deputat. Acum vă f...t pe toţi!”
         Iulian Cristache senator
         La cei 58 de ani, Iulian Cristache este senator PP-DD în Colegiul Ştefăneşti- Mioveni. A luat 11.362 de voturi şi prin redistribuire a ajuns în parlament. Născut în Călăraşi şi absolvent de ASE la Bucureşti, a intrat în PP-DD de mai puţin de un an, activînd până atunci la PRM şi la PDL. Iulian Cristache a candidat şi la Primăria Ştefăneşti, dar s-a ales cu un mandat de consilier local. Acum, hodoronc tronc, fără să fi avut vreo speranţă, ţinând cont că se bătea cu unul dintre cei mai puternici şi cunoscuţi candidaţi ai USL, Şerban Valeca, a ajuns senator după ce majoritatea campaniei şi-a făcut-o singur.
         Singurul supărat fleaşcă la reuniunea de săptămâna trecută de la CJ a fost Marian Fulga, preşedintele PPDD. Deşi atât el, cât şi soţia sa au avut prioritate la alegerea colegiilor, s-au dovedit neinspiraţi de vreme ce ambii au pierdut cu brio, candidând în colegii cu număr mic de votanţi. Mai mult, Marian Fulga a avut cele mai puţine voturi din toţi candidaţii argeşeni ai PP-DD. Vineri a venit pur şi simplu să facă prezenţa, pe chip citindu-i-se ciuda că nu a prins un mandat, în vreme ce cei trei pe care mai mult i-a obligat să candideze în colegii sinucigaşe au reuşit să intre în parlament. Pentru domnul Fulga avem un sfat pentru viitoarele alegeri, şi anume să candideze el şi cu soţia pe toate cele 13 colegii de senator şi deputat, poate aşa va reuşi şi familia Fulga să pună mâna pe un mandat în parlamentul României. Până atunci însă spor la muncă, pentru că face treabă bună, organizaţia PPDD Argeş ieşind pe locul al patrulea la aceste alegeri în ceea ce priveşte procentul.

ARGES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0