Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 16 Iulie 2013

Dr. Elena Muntean, acuzată de tot mai multe infracțiuni

 

         11 persoane audiate de procurori susțin că au dat mită doctoriței Elena Muntean, medic specialist în Secția de Neurologie – Psihiatrie Pediatrică. Cercetările aflate în desfășurare confirmă, susțin procurorii, că medicul aflat acum în arest preventiv condiționa actul medical de primirea unor sume de bani sau produse alimentare. Șase persoane au declarat că nu au beneficiat de medicamentele prescrise, existând suspiciuni că rețetele au fost falsificate. Procurorii au mai descoperit nereguli și la nivelul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, care a aprobat documentația pentru decontarea unor dispozitive medicale cu eludarea prevederilor legale
         După arestarea preventivă a dr. Elena Muntean, procurorii au extins cercetările și, în urma audierilor, 11 persoane ar fi declarat că au dat bani, bunuri sau produse alimentare doctoriței Elena Muntean. Pe 17 septembrie 2012, medicul ar fi primit 500 de euro de la C.H. pentru a-și exercita influența la membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap pentru menținerea gradului de handicap al fiicei după majoratul acesteia. Din această sumă, arată procurorii, 300 de lei au fost dați medicului Costel Sălbaticu, președintele Comisiei. Tot în septembrie, dr. Elena Muntean ar fi pretins de la A.M.B. 3.000 de lei pentru eliberarea certificatului medical necesar constituirii dosarului de reevaluare a încadrării în grad de handicap a copilului minor. Pe 18 octombrie, dr. Elena Muntean ar fi primit 1.000 lei ca primă tranșă de la C.B. pentru eliberarea unui certificat medical pentru fiica minoră. Tot în octombrie, medicul ar fi primit bani și produse alimentare de la S.L. pentru a-i elibera bilete de trimitere pentru investigații medicale necesare reevaluării minorei E.H.
         Totodată, G.M. susține că doctorița i-a pretins 600 de lei pentru a modifica gradul de handicap al băiatului minor. Pe de altă parte, în urma a două percheziții făcute acasă și la cabinetul privat, procurorii au ridicat cantități impresionante de medicamente. Acestea urmează să fie inventariate pentru identificarea loturilor, stabilirea furnizorilor și a modului de punere în circulație, cu sprijinul reprezentanților Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitive Medicale. Procurorii spun că există indicii clare că medicul se face vinovat și de comiterea infracțiunii de înșelăciune. Șase persoane ar fi declarat fie că nu au beneficiat de medicamentul Strattera în toate concentrațiile și cantitățile prescrise, existând suspiciuni că rețetele au fost falsificate prin adăugare, după ce beneficiarul își completa datele de identitate și semna de primire, fie că au beneficiat de medicamentul Strattera prin eliberare directă de către dr. Muntean din cabinet, din stocurile pe care aceasta le avea create prin fals și uz de fals, cu sprijinul unei farmaciste.
         Nereguli și la Casa de Asigurări de Sănătate
         Afaceri ilegale ar fi fost făcute și cu dispozitive medicale. În colaborare cu o firmă din Bihor, cu punct de lucru în Bacău, susțin procurorii, dr. Elena Muntean a completat cereri de atribuire fotolii rulante pe numele unor persoane care în realitate nu au beneficiat de acestea, însă contravaloarea lor a fost decontată din bugetul de stat prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Din convorbirile telefonice interceptate cu pacienți (martori) și cu reprezentanții firmei de distribuție, reiese că dr. Muntean favoriza interesele financiare ale distribuitorului de dispozitive, prin prejudicierea bugetului CJAS. Și la nivelul acestei instituții s-au găsit nereguli. Procurorii spun că dr. Elena Muntean formula cereri la CJAS pentru decontarea dispozitivelor medicale, cereri care erau înaintate personal de doctoriță, fără știința beneficiarilor, deși potrivit prevederilor legale acest demers poate fi făcut doar de reprezentantul legal al minorului. “În aceste condiții, documentațiile depuse de dr. Elena Muntean au fost aprobate la nivelul CJAS cu eludarea prevederilor legale. Referitor la atribuirea de fotolii rulante în baza unor cereri fictive, precum și prescrierea de tratamente fictive urmează să se extindă cercetările și față de alte persoane care au sprijinit inculpata, prin eludarea legii”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
         Conducerea CJAS susține că decontarea dispozitivelor medicale se face direct către furnizorii care sunt în relații contractuale cu CJAS. “Conform legii, asigurații sau împuterniciții acestora depun documentele la CJAS, iar funcționarii sunt instruiți în acest sens. Nu știm să fie situații în care medicul să fi înaintat personal cereri. Sunt sigură că nu s-a întâmplat așa pentru că nu aceasta este procedura. Noi am răspuns la toate solicitările Parchetului și am pus la dispoziție toate actele cerute”, susține președintele CJAS, Viorica Drăgănuță.
         În apărarea dr. Elena Muntean, avocatul Cozmin Umbrărescu susține că “inculpata a adunat medicamente din 1993, greșeala ei fiind că nu le-a aruncat”. De asemenea, s-a ridicat și problema stării de sănătate a medicului: “Dr. Elena Muntean a făcut o criză, a făcut depresie psihică, stă în condiții foarte grele cu care nu a fost obișnuită. Chiar trebuie să se țină un doctor arestat ca să se facă spectacol în presă? Acest dosar are ramificații mult mai mari decât se dorește și toată această tevatură în presă… Mă întreb dacă este necesar ca orice percheziție, orice act procedural să apară în presă pentru a se cauza scandal față de inculpată.”


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0