Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

        Două victime ale abuzurilor sistemului de justiție din România, Nela Secară (vezi aici povestea antreprenoarei) și Mihaela Marinescu, două femei încercate până la limită de instanțele și parchetele din țara noastră, vor să organizeze un miting de susținere a Secției Speciale, singura speranță a românilor chinuiți, nedreptățiți și aduși în prag de boală, pentru a se face dreptate. 

 

        Cele două au transmis un comunicat de presă în care atrag atenția că Primăria Capitalei nu oferă niciun răspuns, fie el pozitiv sau negativ, cu privire la autorizarea manifestării, dar atunci când „grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism, nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”, potrivit Lumea Justiției.

 

        „O lungă perioadă de timp, grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism asupra unor instituții publice și cu toate acestea din partea organelor statului abilitate să ia măsuri nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, pe un subiect extrem de fierbinte în agenda publică, JUSTIȚIA, constatăm că în mod voit se pun piedici acelora ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist tot mai prezentă în toate instituțiile statului” se arată în comunicatul celor două antreprenoare.

 

        Mitingul este organizat de către Nela Secară, victimă a abuzurilor procurorului Ardelean de la Oradea și de Marinescu Mihaela, organizatoare a unei adunări publice pentru susținerea Jandarmeriei care a oprit lovitura de stat #rezist din 10 august anul trecut, și la rândul său victimă a abuzurilor magistraților incompetenți, se mai arată în comunicat. 

 

        Cele două femei explică faptul că, pe 16 octombrie au formulat și depus o cerere către Primăria București cu privire la organizarea mitingului ce avea „ca temă principală `Susținerea SIIJ`”, cerere care a fost înregistrată în aceeași zi. La circa o săptămână distanță antreprenoarele au primit un răspuns care consta într-o adresă semnată de viceprimarul Aurelian Badulescu, „cu mențiunea `spre știință`”, ce avea ca destinatari direcți Direcția de Jandarmi București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția de Poliție Locală a Municipiului București, acestea fiind informate de miting. În același răspuns, scriu cele două femei în comunicat, „ni s-a comunicat că `s-a decis` că nu mai este necesară prezența la Comisia Consiliului Local ce are în atribuții soluționarea unor astfel de cereri. Dorim să precizăm faptul că ne-am adresat instituțiilor ce au fost menționate (...) și ni s-a răspuns fără echivoc că aprobarea/neaprobarea acestei acțiuni intră în sarcina exclusivă a Comisiei din Primăria Capitalei”.

 

        „Menționăm că toate încercările noastre de a afla un răspuns clar, legal din partea Primăriei București cu privire la autorizarea sau neautorizarea acestei manifestări s-au lovit de un zid al tăcerii. Practic, cu două zile înainte de evenimentul anunțat încă din data de 16.10.2019, nu știm dacă putem să ne adunăm și să manifestăm public cu privire la subiectul abordat. Având în vedere situația existentă, considerăm că toate piedicile puse de către instituțiile statului au ca scop clar impiedicarea liberului drept de exprimare garantat de Constituția României. În România mai este Democrație sau am intrat deja în Dictatură?” au conchis Nela Secară și Mihaela Marinescu.

 

 

Sursa foto: ://stiripentruviata.ro/facias-continua-demersurile-impotriva-celor-care-au-abuzat-o-pe-sorina/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A fost promulgată legea care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor. Amenzi pentru operatorii economici care nu vor respecta prevederile
Președintele Iohannis a promulgat luni legea care interzice vânzarea...
 
Un senator PNL solicită ANRE să ia măsuri față de „atitudinea batjocoritoare a Electrica”
Senatorul Vlad Pufu solicită ANRE să facă verificări la compania d...
 
Adelina Pestrițu spune ce părere are soțul ei că și-a scos silicoanele: Rezultatul o să fie cel la care visez
Adelina Pestrițu și-a scos, în urmă cu 3 săptămâni, implanturil...
 
Este oficial! Examenul teoretic pentru permisul de conducere se va putea susține oriunde în țară
Examenul teoretic pentru permis se va putea da în orice localitate, n...
 
ANPC, recomandare pentru clienții unei bănci: Să meargă și să-și recupereze banii
„Le recomandăm să se prezinte la bancă pentru a intra în posesia...
 
Ministrul Sănătății, despre procesul cu Pfizer: N-am mai vrut să luăm un vaccin la care eficiența era total diferită
Alexandru Rafila a vorbit despre procesul pe care compania Pfizer l-a ...
 
Un fost rival al lui Putin spune că acesta este capabil să folosească arma nucleară pentru a câștiga în Ucraina
Mihail Hodorkovski susține că Putin poate folosi arma nucleară dac...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
CNAIR atrage atenția asupra unui fake news: „Lista aceea este a camerelor pentru rovinietă”

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA CORPULUI
 
Alimente și băuturi care usucă pielea

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cinci lucruri interesante despre singura cetate din România construită pe un con vulcanic

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!

» 18 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina

» 15 Martie 2024 | Comentarii 0