Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Două victime ale abuzurilor sistemului de justiție din România, Nela Secară (vezi aici povestea antreprenoarei) și Mihaela Marinescu, două femei încercate până la limită de instanțele și parchetele din țara noastră, vor să organizeze un miting de susținere a Secției Speciale, singura speranță a românilor chinuiți, nedreptățiți și aduși în prag de boală, pentru a se face dreptate. 

 

        Cele două au transmis un comunicat de presă în care atrag atenția că Primăria Capitalei nu oferă niciun răspuns, fie el pozitiv sau negativ, cu privire la autorizarea manifestării, dar atunci când „grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism, nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”, potrivit Lumea Justiției.

 

        „O lungă perioadă de timp, grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism asupra unor instituții publice și cu toate acestea din partea organelor statului abilitate să ia măsuri nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, pe un subiect extrem de fierbinte în agenda publică, JUSTIȚIA, constatăm că în mod voit se pun piedici acelora ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist tot mai prezentă în toate instituțiile statului” se arată în comunicatul celor două antreprenoare.

 

        Mitingul este organizat de către Nela Secară, victimă a abuzurilor procurorului Ardelean de la Oradea și de Marinescu Mihaela, organizatoare a unei adunări publice pentru susținerea Jandarmeriei care a oprit lovitura de stat #rezist din 10 august anul trecut, și la rândul său victimă a abuzurilor magistraților incompetenți, se mai arată în comunicat. 

 

        Cele două femei explică faptul că, pe 16 octombrie au formulat și depus o cerere către Primăria București cu privire la organizarea mitingului ce avea „ca temă principală `Susținerea SIIJ`”, cerere care a fost înregistrată în aceeași zi. La circa o săptămână distanță antreprenoarele au primit un răspuns care consta într-o adresă semnată de viceprimarul Aurelian Badulescu, „cu mențiunea `spre știință`”, ce avea ca destinatari direcți Direcția de Jandarmi București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția de Poliție Locală a Municipiului București, acestea fiind informate de miting. În același răspuns, scriu cele două femei în comunicat, „ni s-a comunicat că `s-a decis` că nu mai este necesară prezența la Comisia Consiliului Local ce are în atribuții soluționarea unor astfel de cereri. Dorim să precizăm faptul că ne-am adresat instituțiilor ce au fost menționate (...) și ni s-a răspuns fără echivoc că aprobarea/neaprobarea acestei acțiuni intră în sarcina exclusivă a Comisiei din Primăria Capitalei”.

 

        „Menționăm că toate încercările noastre de a afla un răspuns clar, legal din partea Primăriei București cu privire la autorizarea sau neautorizarea acestei manifestări s-au lovit de un zid al tăcerii. Practic, cu două zile înainte de evenimentul anunțat încă din data de 16.10.2019, nu știm dacă putem să ne adunăm și să manifestăm public cu privire la subiectul abordat. Având în vedere situația existentă, considerăm că toate piedicile puse de către instituțiile statului au ca scop clar impiedicarea liberului drept de exprimare garantat de Constituția României. În România mai este Democrație sau am intrat deja în Dictatură?” au conchis Nela Secară și Mihaela Marinescu.

 

 

Sursa foto: ://stiripentruviata.ro/facias-continua-demersurile-impotriva-celor-care-au-abuzat-o-pe-sorina/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ministrul Afacerilor Interne: Au fost descoperite multe anomalii la Inspectoratele de Poliție Județene
Ministrul Marcel Vela face dezvăluiri uluitoare despre jongleriile pe...
 
Oana Băluță: „Îi bat obrazul public lui Dacian Cioloș”
Cioloș vrea să implementeze în Europa un program care n-a fost în ...
 
Europarlamentar: A venit timpul ca românii să știe că instituțiile europene sunt mințite de grupuri de interese din România care subminează democrația
Europarlamentarul Cristian Terhes critică dur ONG-urile care au trans...
 
Fost director operativ al SIE: Serviciile secrete au influență în politică pentru că vrea politicul
Un fost șef al Serviciului de Informații Externe a făcut dezvăluir...
 
Ce sărbătorim pe 1 Decembrie - Istoria Zilei Naționale
În zilele noastre Ziua Națională a României înseamnă, în mare p...
 
ANAF vrea să verifice apartamentele românilor pentru a depista veniturile nedeclarate
Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis că intențio...
 
Adelina Pestrițu, mărturisiri despre relația cu Virgil Șteblea: „Dacă sunt femei în apropierea soțului meu...”
Adelina Pestrițu recunoaște că este geloasă atunci când soțul ei...
 
Cioloș, criticat dur de un fost ministru al Educației: „Ipocrizie și/sau necunoaștere. Nu căutați să vă faceți capital politic cu educația!”
Daniel Funeriu îl critică dur pe liderul PLUS pentru declarațiile p...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Claudia Pătrășacanu a lansat o piesă nouă după ce s-a despărțit de Gabi Bădălău: „Tată de duminică”. Video

» 13 Decembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Tot mai multe cazuri de obezitate în rândul copiilor. Ce spun medicii

» 13 Decembrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Cîțu a anunțat care sunt obiectivele strategiei fiscal bugetare 2020-2022

» 13 Decembrie 2019 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Un polițist le-a spus colegilor că nu se mai dau cătușe gratis doar ca să cumpere de la el cu 50 de lei

» 13 Decembrie 2019 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Kîrgîstan i-a ridicat statuie din aur lui Putin

» 13 Decembrie 2019 | Comentarii 0