Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 31 Octombrie 2019

        Două victime ale abuzurilor sistemului de justiție din România, Nela Secară (vezi aici povestea antreprenoarei) și Mihaela Marinescu, două femei încercate până la limită de instanțele și parchetele din țara noastră, vor să organizeze un miting de susținere a Secției Speciale, singura speranță a românilor chinuiți, nedreptățiți și aduși în prag de boală, pentru a se face dreptate. 

 

        Cele două au transmis un comunicat de presă în care atrag atenția că Primăria Capitalei nu oferă niciun răspuns, fie el pozitiv sau negativ, cu privire la autorizarea manifestării, dar atunci când „grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism, nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”, potrivit Lumea Justiției.

 

        „O lungă perioadă de timp, grupurile #rezist au ocupat ilegal spațiile publice, au întreprins acte de vandalism asupra unor instituții publice și cu toate acestea din partea organelor statului abilitate să ia măsuri nu s-a întreprins niciun demers. Când se solicită autorizarea unei adunări publice cu respectarea legii, pe un subiect extrem de fierbinte în agenda publică, JUSTIȚIA, constatăm că în mod voit se pun piedici acelora ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist tot mai prezentă în toate instituțiile statului” se arată în comunicatul celor două antreprenoare.

 

        Mitingul este organizat de către Nela Secară, victimă a abuzurilor procurorului Ardelean de la Oradea și de Marinescu Mihaela, organizatoare a unei adunări publice pentru susținerea Jandarmeriei care a oprit lovitura de stat #rezist din 10 august anul trecut, și la rândul său victimă a abuzurilor magistraților incompetenți, se mai arată în comunicat. 

 

        Cele două femei explică faptul că, pe 16 octombrie au formulat și depus o cerere către Primăria București cu privire la organizarea mitingului ce avea „ca temă principală `Susținerea SIIJ`”, cerere care a fost înregistrată în aceeași zi. La circa o săptămână distanță antreprenoarele au primit un răspuns care consta într-o adresă semnată de viceprimarul Aurelian Badulescu, „cu mențiunea `spre știință`”, ce avea ca destinatari direcți Direcția de Jandarmi București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Direcția de Poliție Locală a Municipiului București, acestea fiind informate de miting. În același răspuns, scriu cele două femei în comunicat, „ni s-a comunicat că `s-a decis` că nu mai este necesară prezența la Comisia Consiliului Local ce are în atribuții soluționarea unor astfel de cereri. Dorim să precizăm faptul că ne-am adresat instituțiilor ce au fost menționate (...) și ni s-a răspuns fără echivoc că aprobarea/neaprobarea acestei acțiuni intră în sarcina exclusivă a Comisiei din Primăria Capitalei”.

 

        „Menționăm că toate încercările noastre de a afla un răspuns clar, legal din partea Primăriei București cu privire la autorizarea sau neautorizarea acestei manifestări s-au lovit de un zid al tăcerii. Practic, cu două zile înainte de evenimentul anunțat încă din data de 16.10.2019, nu știm dacă putem să ne adunăm și să manifestăm public cu privire la subiectul abordat. Având în vedere situația existentă, considerăm că toate piedicile puse de către instituțiile statului au ca scop clar impiedicarea liberului drept de exprimare garantat de Constituția României. În România mai este Democrație sau am intrat deja în Dictatură?” au conchis Nela Secară și Mihaela Marinescu.

 

 

Sursa foto: ://stiripentruviata.ro/facias-continua-demersurile-impotriva-celor-care-au-abuzat-o-pe-sorina/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Când s-ar putea deschide restaurantele? Reprezentanții HORECA s-au întâlnit cu guvernanții pentru a stabili ultimele detalii
De aproape patru luni restaurantele stau închise, acest lucru ar pute...
 
Românii au restricție de călătorie în 10 state europene
Din cauza numărului mare de infectări de la noi din țară, mai mult...
 
S-a actualizat lista țărilor din zona verde
Țările pentru care nu mai este necesară măsura carantinei sau izol...
 
Wizz Air introduce 8 noi rute din București cu prețuri sub 150 de lei
Operatorul aerian Wizz Air a anunțat introducerea a noi rute din Bucu...
 
MApN recrutează și selectează cetățeni pentru serviciul militar
Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recr...
 
Rafila: Zonele turistice, posibile surse de infectare cu noul coronavirus
Medicul Alexandru Rafila oferă câteva sfaturi românilor care pleac...
 
Un medic avertizează: A revenit pandemia. Sunt spitale care nu mai fac față
Medicul Virgil Musta a declarat că situația din România este mai mu...
 
Sfaturile unui medic pe timp de caniculă. „Atenție, e alertă de caniculă!”
Medicul Tudor Ciuhodaru dat câteva sfaturi pentru a depăși cu bine ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Simona Halep, declarații surprinzătoare: „Trei luni am fost în depresie”

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Mircea Lucescu, acuzat de blaturi și de legături cu Securitatea

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Păr și piele sănătoase cu ulei de moringa

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cetatea Halmyris din Delta Dunării
TULCEA
» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu: Ne-am preocupat și de modernizarea comunei/ Accesul gratuit la internet, un pas înainte

» 10 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Primăria Bacău a montat scaune stomatologice noi în unitățile de învățământ din municipiu

» 09 Iulie 2020 | Comentarii 0