Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 14 Decembrie 2018

      În timpul studenției, Dacian Cioloș a participat activ la dezvoltarea Asociației ``Junimea Vatra Românească``, transmit reporterii de la Gazeta de Cluj. Într-un material bine elaborat, jurnaliștii prezintă, cu dovezi, începuturile politice ale lui Cioloș. Se pare că imaginea de tehnocrat, fără trecut politic a lui Dacian Cioloș nu este nici pe departe adevărată. `` `Trădători de neam și țară` așa se spunea mai demult. Astăzi, trădătorii sunt mulți și doresc subminarea României, punând chiar umărul la sabotarea țării ce i-a crescut. În mod cert un astfel de exemplu este Dacian Julien Cioloș care ne-a arătat în repetate rânduri că nu se comportă ca și un cetățean al României.`` scrie Gazeta de Cluj.

 

      Asociația Junimea Vatra Românească, ale cărei baze au fost puse și cu ajutorul lui Cioloș reprezenta organizația de tineret a Uniunii Vatra Românească - organizație neguvernamentală naționalistă de extremă dreapta înființată în 7 februarie 1990 la Târgu Mureș. Jurnaliștii de la Gazeta de Cluj explică faptul că, cele două organizați au fost expresia politică a Securității ceaușiste, mai mult, există documente care atestă că Cioloș plătea cotizație ca membru al Uniunii Vatra Românească Cluj și era președintele comisiei de cenzori din cadrul Asociației Junimea Vatra Românească. La scurt timp, drept dovadă implicarea sa, Cioloș a urcat pe scara ierarhică devenind vicepreședinte al Junimii din Cluj, conform unor hotărâri judecătorești. 

 

      Publicația Adevărul scria, acum ceva timp, că suportul politic al organizației Vatra Românească a fost partidul PUNR - Partidul Unității Naționale Române - al cărui ultim lider a fost Mircea Chelaru, care la începutul anilor `90 era conducătorul unei divizii SRI. Vatra Românească a fost acuzată de instigarea populației românești în timpul tulburărilor etnice de la Târgu Mureș - care s-au soldat cu victime - manifestații folosite drept paravan pentru înființarea Serviciului Român de Informații. De asemenea, principiile politice ale Uniunii Vatra Românească erau cvasi-fascismul, radical-naționalismul, xenofobia, era considerată anti-maghiară, anti-țigănistă și anti-semită.

 

      În 1995 a fost înființată și organizația de tineret a Partidului Unității Naționale Române, bineînțeles parte a structurii PUNR. Cioloș, un oprtunist - așa cum este descris de sursa Gazetei de Cluj - a ajuns președinte al organizației de tineret. În urma primei conferințe ținute de Cioloș la Cluj-Napoca s-a decis ca mai mulți membri PUNR, în frunte cu Cioloș, să plece în delegație în China, drept răspuns la o invitație făcută de Liga Tineretului Comunist din China.

 

      Contactat telefonic de jurnaliștii Gazetei de Cluj, Cioloș a evitat să răspundă întrebărilor motivând că nu dă interviuri prin telefon. De fapt, fostul extremist dorea să aibă timp de gândire... pentru a spune o minciună cât mai credibilă. În acest sens le-a oferit jurnaliștilor o adresă de email ca să-și poată redacta bine răspunsurile.

 

      ``Nu am fost niciodată membru PUNR și în niciuna dintre organizațiile acestui partid. În primele zile după revoluție, împreună cu mai mulți colegi studenți, am participat la câteva acțiuni de protejare a unor obiective culturale din Cluj. Unele acțiuni de acest fel erau organizate și de Junimea Vatra Românească, una dintre primele organizații civice apărute după 1990 care, în contextul de atunci, oferea studenților posibilitatea de a se manifesta civic în acele momente. Am fost pentru scurt timp, împreună cu alți colegi studenți la întâlniri ale acestei organizații, dar nu am mai continuat din momentul în care au început discuțiile despre constituirea unei organizații politice de tineret PUNR. (...) Nu am fost membru de partid, deci evident nu am deținut nicio funcție în partid. (...) Nu aveam cum să țin legătura cu organizații în care nu eram membru, nici în țară, nici în străinătate. (...) Ceva ce nu există nu poate fi ascuns. Nu e nimic de ascuns.`` a răspuns Cioloș, prin email. Ce altceva mai `omiți` să spui, Cioloș? De ce ai mințit în legătură cu trecutul tău? Cumva ți-e jenă, sau nu vrei să afle românii ce intenții ai? Cum o să explici dovezile `negru pe alb` că ai făcut parte dintr-o organizație cvasi-fascistă? 

 

 

Sursa foto: ://adevarul.ro/news/politica/surse-conducerea-pnl-intalneste-ciolos-discuta-despre-programul-guvernare-1_580db9d35ab6550cb8dab688/index.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0