Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, susține că majorarea alocației de hrană pentru pacienții din spitale, stabilită de Guvern zilele trecute, este nesemnificativă și, mai mult decât atât, poate crește discrepanțele dintre meniurile spitalelor aflate în subordinea statului și cele aflate sub administrarea primăriilor.
„Este o modificare nesemnificativă. Partea aparent bună este că nu există un plafon superior al acestei alocații, însă modul în care sunt prezentate datele ridică și crește practic discrepanța dintre spitalele care sunt în subordinea Ministerului Sănătății și cele care sunt în subordinea administrațiilor locale. Este prevăzută sursa de finanțare posibilă pentru spitalele din subordinea autorităților locale, primăriile pot să aducă bani suplimentari la bugetele spitalelor pentru a acoperi această normă de hrană suplimentară, iar spitalele din subordinea MS nu au această posibilitate. Dacă mă refer strict la Institutul Marius Nasta, fondurile proprii sunt extrem de greu de realizat pentru a asigura suplimentarea. Există și a treia posibilitate, prevăzută, ca pacientul să-și plătească suplimentar o porție de mâncare sau supliment la meniul zilnic pe care îl asigurăm în spitale.
Atunci când vorbim de un pacient bolnav și un pacient care are nevoie nu doar de tratament medical, ci și de o nutriție adecvată, este extrem de important ceea ce mănâncă, orele la care mănâncă, pentru că hrana și vitaminele trebuie să facă parte din meniul zilnic. În acest moment, cel puțin la categoria fructe și desert, nu putem asigura” a explicat Beatrice Mahler.
Citește și: Andrei Baciu spune cum se va face vaccinarea anti-Covid în mediul rural!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/pacientii-ieseni-vor-primi-alt-fel-de-mancare-la-spital--21780.html