Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
CONSILIERI LOCALI
Adaugat: 15 Iulie 2013

“Conacul de serviciu” al consilierului Bogatu

 

         George Bogatu (PSD), consilier local si apropiat al administratiei Stavarache isi construieste “conac de serviciu“ in buricul targului. Acesta a refuzat sa dezvaluie valoarea investitiei pe care o deruleaza in plina criza economica, dar a precizat ca “materialele de constructii sunt ieftine in aceasta perioada“. Bogatu este membru de vaza al Comisiei de urbanism din subordinea Consiliului Local, precum si membru in Asociatia Sportiva Gio.
         Acesta mai detine jumatate dintr-un imobil situat in vecinatatea Pietei Centrale, la parterul caruia functioneaza patiseria… Gio.
         Bogatu este unul din cei trei consilieri locali care au initiat – la indemnul primarului Stavarache – proiectul de majorare a pretului apei din Bacau. Pesedistul este consilier local din 2000.
         Autorizatie pe firma
         Alesii bacauani prospera in plina criza economica. George Bogatu, consilier local din partea PSD, a demarat de cateva luni construirea unui adevarat conac in plin centru al Bacaului. Pe 9 iunie 2009, Primaria Bacau a eliberat la cererea societatii Gebo Impex SRL autorizatia de construire nr. 131. Conform datelor consemnate la Registrul Comertului, societatea Gebo apartine integral consilierului pesedist, acesta fiind si unul dintre membrii de vaza ai Comisiei de urbanism din subordinea Consiliului Local. Potrivit autorizatiei de construire, valoarea lucrarilor se ridica la peste 1,57 miliarde lei vechi. Suma nu a fost confirmata de alesul local, acesta evitand sa dezvaluie valoarea totala a investitiei.
         Teren in buricul targului
         Potrivit afirmatiilor lui Bogatu, terenul pe care acum construieste a fost cumparat in urma cu mai multi ani de la o persoana fizica. Bogatu a precizat ca nu stie cand va putea finaliza constructia, dar ca materialele sunt ieftine din cauza crizei. “Nu stiu cand se va termina constructia. Deocamdata stationeaza din lipsa de fonduri. Am cumparat terenul de la un cetatean, in urma cu mai mult timp. E luat pe firma si as vrea sa-l fac sediu. Investitia nu e mare, iar materialele sunt ieftine acum“, a afirmat alesul local. Conform autorizatiei de construire, edificiul are regim de inaltime parter + etaj si suprafata construita de 162 de metri patrati la o suprafata desfasurata de aproximativ 300 de metri patrati.
         A scumpit apa bacauanilor
         Alaturi de Ionel Floroiu (PSD) si Ilie Birzu (PNL), George Bogatu a initiat – la indemnul primarului Romeo Stavarache – majorarea pretului la apa cu 18,5 la suta. Proiectul a fost promovat, intr-o faza initiala, chiar de catre edilul sef Stavarache. Acesta, insa, a dat inapoi pe fondul unui imens scandal care s-a consumat in timpul sedintei de Consiliu Local din 25 februarie, cand actualul primar a fost criticat dur de alesii opozitiei. Ulterior, Stavarache i-a scos la inaintare pe cei trei consilieri, care au semnat – fara menajamente – proiectul de majorare a pretului la apa. “Reinitierea“ a proiectului nu a fost scutita de critici, in conditiile in care angajatii din aparatul municipalitatii au trecut la capitolul initiatori tot grupul de consilieri social-democrati, plus nelipsitul Ilie Birzu. Bogatu este consilier local de 10 ani, fiind ales pe lista PSD cu ocazia alegerilor locale din 2000.
         Vrea farmacii economat
         Pesedistul se gandeste si la cei fara dare de mana. Marturie sta faptul ca la inceputul lunii martie grupul de consilieri locali social-democrati a initiat un proiect de hotarare vizand infiintarea de farmacii economat in municipiul Bacau. Promotorul ideii a fost acelasi nelipsit consilier Bogatu. “Vreau sa propun, pe aceste vremuri de criza, infiintarea a doua magazine si o farmacie de tip economat in municipiul Bacau. De aceea, fac un apel la colegii mei din Consiliul Local sa ma ajute sa putem initia un proiect de hotarare, destinat categoriilor defavorizate“, declara alesul la inceputul lui martie.
         Declaratie de avere subtire
         Printr-o pura coincidenta, ultima declaratie de avere a consilierului pesedist dateaza din… 9 iunie 2009, zi in care Primaria Bacau a eliberat firmei lui Bogatu autorizatie de construire. Din acest motiv, terenul nu apare mentionat in declaratia de avere, aceasta consemnand doar calitatea alesului local de patron al societatii Gebo. Din declaratia de avere mai rezulta ca Bogatu detine jumatate din firma Bomus SRL. De asemenea, pesedistul mai este membru al Asociatiei Sportive Gio, dar si membru in Adunarea Generala a Actionarilor societatii FCM Bacau SA. Bogatu detine jumatate dintr-un imobil situat in vecinatatea Pietei Centrale. La parterul cladirii functioneaza patiseria Gio, nume imprumutat – ulterior – de asociatia sportiva al carei membru este consilierul local. 

 

Sursa foto: http://fermapolitica.ro/wp-content/uploads/2012/08/george-bogatu.jpg

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0