Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 16 Octombrie 2019    Actualizat: 16 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Deși mai are foarte puține zile în fruntea Ministerului Justiției, Ana Birchall continuă să sugereze desființarea sau „reformarea” Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției, o structură constituțională, validată chiar de CCR. 

 

        În acest context, președinta de onoare a Asociației Magistraților din România, fosta judecătoare Viorica Costiniu, îi atrage atenția ministresei Justiției că așa cum oamenii de rând trebuie să respecte legea, la fel trebuie să o respecte și miniștrii și, foarte important, magistrații din Consiliul Superior al Magistraturii, cei care boicotează validarea Adinei Florea în fruntea SIIJ, probabil din cauză că au dosare în cadrul acestei structuri. 

 

        „Cu părere de rău sunteți într-o mare eroare! Și în calitatea dvs de ministru aveți obligația să respectați legea. Nu-i pasă nimănui ce credeți sau de ce considerați ca SIIJ să nu mai funcționeze cum prevede legea pe care guvernanții actuali au promovat-o și dovedită de a fi și constituțională” a trasnsmis fosta judecătoare Viorica Costiniu, potrivit lumea Justiției. 

 

        Președinta de onoare a Asociației Magistraților din România spune că doar atunci când se va modifica legea, motivat, și se va elabora un proiect de lege care va fi adoptat, promulgat și publicat se va putea modifica ceva în legătură cu existența, competența și funcționarea Secției Speciale. „Până atunci, cum se cere vulgului să respecte legea, așa și miniștrii, și csm-iștii judecători/procurori trebuie să respecte legea” a completat Viorica Costiniu.

 

        „Toată mascarada aceasta generată prin abaterea de la principii, năucește lumea și promovează neîncrederea în justiție, în cei ce o realizează - judecători/procurori. Secția funcționează pe lege și nicio literă sau virgulă asumată de ministru sau de oricine altcineva din CSM nu au nicio valoare și putere normativă. Orice astfel de act care împiedică funcționarea unei instituții legale, cu bună știință, frizează penalul. Ce exemplu se dă omului de rând, justițiabilului când de la nivelul autorității de stat se avansează instigații la nerespectarea unei legi?

 

        Cum să nu respecți, în baza legii, a moralei, a deontologiei, pe cel care și-a câștigat cinstit, prin muncă, prestație profesională locul în ierarhia funcțiilor de conducere? Cât mai vrea politicul, pe cărări dosnice, să conducă justiția prin interpușii din sistem? Să nu amestecă apele! Principiile trebuie să funcționeze, altfel devenim pseudojuriști fără credibilitate! Am credința că nu amestecați lucrurile: una este existența Secției IIJ, alta este competența acesteia și nu în ultimul rând funcționarea ei în baza legii! O opinie!” a subliniat fosta judecătoare.

 

        Viorica Costiniu atrage atenția că este de „noaptea minții” ca „într-o instituție care are în competența să asigure buna funcționare a instanțelor și parchetelor (CSM) în lipsa unui proiect de lege trimis spre o eventuală avizare, se discută: cum să facem ca o instituție din sistem să nu funcționeze că nu sunt eu, om politic care am făcut legea și acum o contest de pe margine, de acord să existe? Și în politică trebuie să existe morală!” a conchis fosta judecătoare Viorica Costiniu, președinta de onoare a Asociației Magistraților din România.

 

 

Sursa foto: ://www.pressalert.ro/2013/09/magistratii-desemnati-sa-rejudece-dosarul-transferurilor-de-jucatori-schimbati-dupa-ce-s-au-abtinut/viorica-costiniu/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Campania USR face victime
Unui bărbat în vârstă cu probleme cardiace i s-a făcut rău în f...
 
Nela Secară, victima unui procuror din Oradea: Secția Specială este singura luminiță pentru a se face o justiție corectă în această țară
De șapte ani de zile se luptă cu un sistem de justiție abuziv, care...
 
Gorbaciov: Lumea, „într-un pericol colosal”
Ultimul lider sovietic avertizează că armele nucleare pun lumea înt...
 
Există probe că dosarul lui Barna pe fonduri europene a fost clasat nelegal de DNA Alba
Jurnalista Sorina Matei a publicat o serie de probe despre relația Ba...
 
RiseProject revine cu documente în cazul Barna. Declarațiile liderului USR, demontate una câte una
RiseProject revine cu documente care demonstrează că afacerile lui B...
 
Două victime ale sistemului de justiție din România vor să organizeze un miting pentru susținerea SIIJ, dar se lovesc de un zid al tăcerii: „Se pun piedici celor ce nu au aceeași părere cu majoritatea #rezist”
Nela Secară și Mihaela Marinescu, două victime ale abuzurilor insta...
 
Magistrații se atacă între ei. Inspecția Judiciară, scrisoare dură pentru Lia Savonea
Inspecția Judiciară critică dur magistrații cercetați disciplinar...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Alocațiile copiilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2020

» 14 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
S-au împăcat! Ce zice Adriana Bahmuțeanu despre Prigoană

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Medic: Orice persoană care se știe că are o boală de fond este bine să se vaccineze

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
POLITICA
 
Florin Roman: Viorica Dăncilă nu a trecut în declarația de avere un ceas de aur, echivalentul a 119 pensii minim garantate

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Atenționări și recomandări pentru Black Friday

» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0