Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
EDUCATIE
Adaugat: 22 Iulie 2013

CAZ INCREDIBIL! Iata ce a patit un tanar care a dat admiterea la Universitatea Cuza

 

         Clipe incredibile pentru un tanar care a dat admiterea, anul acesta, la o mare universitate ieseana • Venit de la zeci de kilometri distanta, acesta a fost la un pas sa rateze inscrierea la facultate din cauza birocratilor indolenti de la institutia de invatamant superior • Toate acestea, fara ca nimeni sa-si ceara scuze sau sa-i ofere sprijin in demersul sau 
         Lipsa de organizare si managementul dezastruos de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) lovesc din nou. Cu toate ca institutiile de invatamant superior din tara au dezvoltat diverse forme de marketing si publicitate pentru atragerea absolventilor de liceu la diversele programe de studii propuse la admiterea din acest an, la Cuza totul este pe dos. 
         Jumatate de zi pierduta doar la inscriere 
         Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) au aflat despre cazul incredibil al unui tanar, venit tocmai de la Botosani, pentru a se inscrie la una dintre cele 15 facultati ale universitatii iesene. Astfel, acesta a ramas socat de ceea ce a fost nevoit sa suporte pentru a-si depune dosarul de admitere: ore intregi de asteptare pe holuri, plimbari de la un birou la altul si indolenta celor care ar trebui sa-l indrume. "Saptamana trecuta, am venit la Iasi ca sa imi depun dosarul la admiterea organizata de Universitatea Cuza. Am ajuns de la prima ora, dar va pot spune sincer ca nu m-as fi gandit ca totul este atat de prost organizat! Eu am mai fost inscris la Cuza, acum cativa ani, dar din cauza faptului ca nu am avut bani de taxa, nu mi-am mai continuat studiile. Acum, am venit sa-mi retrag dosarul de la secretariatul facultatii si doream, mai apoi, sa ma reinscriu la alta specializare. In fata mea erau doar cateva persoane... Surpriza, insa! Am reusit sa intru abia dupa jumatate de ora in secretariat... Am fost expediat repede sa-mi fac fisa de lichidare, sa umblu dupa semnaturile aferente. Am alergat dintr-o parte in alta, ba pe la Contabilitate, la Biblioteca Central Universitara sau Serviciul Administrativ... Oare nu s-ar fi putut verifica, intr-o baza de date digitala, ca nu am datorii, nu am luat carti sau ca nu am stat in camin?", a marturisit acesta. Mai departe, si cum nu a fost suficient ca a alergat mai bine de o ora pentru a obtine semnaturile solicitate, cand s-a intors cu fisa de lichidare, nu mai era nimeni la birou. "Am mai asteptat cateva minute bune, dupa care (era deja ora 12.30 - n.r.) am putut sa-mi primesc documentele din dosar... De aici, cale intoarsa si fuga catre un cabinet medical pentru obtinerea adeverintei medicale necesare la dosarul de inscriere. Aici, alta distractie. M-am plimbat pe holurile cabinetului respectiv cateva minute pana am dat de cineva care sa ma ajute! Si aici, dupa cateva minute de discutii si spaguta de 20 de lei, mi-a fost eliberata adeverinta. Am fost trimis apoi la un alt cabinet, unde am fost pus sa astept, iarasi. Cand mi-a venit randul, am intrat in cabinet si unde, contra a 10 lei, am fost consultat de forma la plamani", a mai povestit tanarul. 
         Stai la coada pentru a scoate bani din buzunar 
         Tanarul a fost obligat sa stea la coada pentru a scoate bani din propriul buzunar, care sa se verse in vistieria UAIC. "Dupa aceasta intreaga tevatura, am fost trimis sa caut casieria facultatii unde ma inscriam pentru a plati o taxa de inscriere de 200 lei... Aici am mai stat cateva minute bune pana sa vina casiera si sa platesc banutii (deja era ora 14.00 - n.r.). In sfarsit, am alegat si catre amfiteatrul unde se faceau inscrierile... Insa, aventura mea nu era la final.. Desi aveam dosarul complet, profesorii asistenti m-au trimis sa cumpar un dosar plic, pentru ca cel cu sina al meu cica nu era bun... Nu inteleg de ce! Am mai alergat jumatate de ora pana la o librarie din zona Copou si, intr-un final (ora 15.03 - n.r.), am ajuns sa ma pot inscrie. Este revoltator faptul ca e nevoie de aproape jumatate de zi ca sa te inscrii la Universitatea Cuza, lucru jenant in opinia mea. Acum, astept rezultatele admiterii, dar cu un gust amar si dezamagit de faptul ca asa se lucreaza la cea mai veche universitate moderna din tara", a concluzionat candidatul.

 

Sursa foto: http://www.bzi.ro/public/upload/cache/202/w560xh316_22_tanar_suparat.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0