Un kilogram de carne de miel este, în acest moment, aproximativ 18,5 lei+TVA, dar de Paște prețul se va dubla, transmit fermierii români, și ar urma să ajungă la 40-45 lei/kg. Scumpirile se vor datora creșterii prețurilor la combustibili și cereale.
Fermierii sibieni au transmis la Agrointel că o creștere de 30% a prețurilor la carnea de miel i-ar putea ajuta să-și acopere doar parțial costurile de producție, care sunt tot mai mari din cauza prețului carburanților.
„Prețurile la miei sunt în prezent 18,5 lei plus TVA. Nu știm cât va ține prețul. La Paști un kilogram va fi 40-45 de lei. Majorarea costurilor este principala vinovată pentru un meniu de Paște mai scump cu până la 20-30 de procente față de anul trecut. Și de două ori mai mare decât este acum. S-a scumpit și grâul și porumbul și furajele, toate s-au scumpit, motorină, benzină, toate au mărit prețurile. Prețul la carnea de miel va fi 40 și 45 de lei tăiat, carcasă, și în jur de 20 de lei la viață. Așa preconizăm, altfel nu o să ne putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă” a spus Mihai Șopa, crescător de ovine din Sibiu.
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.mediafax.ro/social/paste-2019-pretul-carnii-de-miel-in-pietele-si-magazinele-din-tara-cele-mai-bune-oferte-pe-facebook-multi-fermieri-prefera-exportul-18102355