Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a analizat eticheta unor cozonaci produși în patiserii sau în magazine și a transmis, printr-un comunicat, că unele ingrediente ar trebui să ne îngrijoreze. În această perioadă, mulți români preferă să cumpere tradiționalul produs, scutind astfel timpul alocat preparării lui, însă făcând asta pot „omite aspecte importante în ceea ce privește produsul”.
„Analizând etichetele mai multor cozonaci din comerț, se constată existența unor E-uri care ar trebui să îngrijoreze consumatorul și să îl determine să nu acorde încredere produsului doar pe baza ambalajului sau aspectului. Printre substanțele regăsite se numără și tartazina (E102), coloranți artificiali, precum E122, E123 sau E127, care au efecte dăunătoare și care ar trebui să alarmeze consumatorul cu privire la produsele care le conțin” se arată într-un comunicat al ANPC, potrivit Digi24.
Mihai Culeafă, președintele Protecției Consumatorului, avertizează și asupra lipsei etichetei produselor tradiționale, mai ales în această perioadă a târgurilor cu specific. Eticheta este foarte importantă în alegerea alimentelor, deoarece ea trebuie să conțină lista ingredientelor, indicațiile, valabilitatea produsului, valoarea nutrițională, condițiile de păstrare, prezența alergenilor, procentajul unor ingrediente. Totodată, trebuie acordată atenție și ambalajului, starea acestuia poate indica dacă produsul este de calitate sau nu, ori dacă a fost depozitat corespunzător.
Citește și: Voucherele de vacanță vor fi emise pe suport magnetic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.stelianmuscalu.ro/anpc-cu-salarii-mai-mari-dar-cu-aceiasi-oameni/