Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis că Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat că la o fermă avicolă din Constanța a fost depistată prezența Salmonella typhimurium. Din păcate, tot efectivul de pui broiler din exploatație a fost vândut. O anchetă a fost începută în acest sens.
„Concret, comercializarea puilor s-a făcut fără a avea un rezultat al analizelor de laborator pentru probele prelevate, fără a se consemna date cu privire la cumpărători, fără elementele privind certificarea stării de sănătate a efectivului și a mijloacelor de transport utilizate” se arată în comunicatul ANSVSA.
Au fost înștiințate toate DSVSA județene, primăriile constănțene, Circumscripțiile Veterinare în legătură cu puii infectați cu Salmonella și vânduți fără analizele corespunzătoare.
Autoritățile competente au notificat, de asemenea, și Prefectura Constanța, dar și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în contextul „gravității consecințelor determinate de comercializarea unor pui contaminați cu Salmonella”.
„Menționăm că nu există risc pentru sănătatea publică, ci doar pentru alte efective de păsări cu care aceștia vin în contact, puii comercializați fiind de vârstă mică, destinați pentru creștere, nu pentru abatorizare” au precizat inspectorii ANSVSA.
Te-ar putea interesa: Vești proaste de la BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi dacă apare ceva nou!
Sursa foto: https://jurnalul.ro/stiri/observator/alerta-alimentara-carne-de-pui-contaminata-cu-salmonella-inspectori-veterinari-638678.html