InfoCons a realizat un studiu pe mai multe sortimente de supă la plic, iar rezultatele au fost de-a dreptul îngrijorătoare. Supa la plic conține până la 10 E-uri și un maximum de 12,8 grame de sare, cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.
Au fost analizate 29 de produse aflate pe piața din România. În ceea ce privește ingredientele, 89,66% conțin tăiței/paste cu un procent cuprins între 44,9% și 93% din compoziția produsului, iar 44,83% conțin legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% și 28,5% din compoziția produsului. La capitolul aditivi, 93,10% au E-uri în compoziție.
„Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă și ușor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic? Am citit noi etichetele pentru tine, am făcut o radiografie și, înainte de a cumpăra, măcar citiți studiul pentru produsele supă la plic, descărcați aplicația gratuită InfoCons, scanați codul de bare și alegeți în cunoștință de cauză dacă vreți o supă la plic cu cât mai puține E-uri, aditivi, coloranți, conservanți și sare” a explicat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, potrivit Agerpres.
Te-ar putea interesa: Peskov: Livrarea de arme către Ucraina nu face decât „să prelungească suferința ucrainenilor”!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.stirilekanald.ro/supa-la-plic-10-e-uri-exces-sare-20282230