Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 26 Iulie 2013

Conducerea APIA a fost adjudecată de „Careul de Aşi”

 

         Deşi PSD-ului i-a fost atribuită, în cadrul negocierilor din interiorul USL, conducerea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), instituţia are deja un director dar care nu provine din cadrul acestui partid
         Beneficiind de lipsa unui lider activ şi implicat, PSD s-a văzut vitregit de una dintre funcţiile importante în judeţ, directorul APIA Călăraşi. Conform negocierilor, postul îi fusese repartizat lui Sergiu Manole, cel care a mai deţinut funcţia de director al APDRP, în 2009. Cu toate astea, la nivelul acestei instituţii s-a produs deja numirea noului director, în persoana Marinelei Dinulescu, susţinută puternic de „careul de aşi” din agri-politică Ion Mihai/Jenel Şerban/Vasile Iliuţă/Ion Ciulinaru. Chiar dacă numirea pe post s-a făcut prin delegaţie, informaţiile care circulă la această oră dau ca sigură rămânerea acesteia pe post. Conform unor surse, concursul pentru ocuparea definitivă a postului va fi pentru promovare, din interior, şi nu de recrutare. Cu alte cuvinte, şansele sunt considerabil mai mari ca Marinela Dinulescu să promoveze, susţinută de cei patru „băieţi deştepţi”, decât ca reprezentantul PSD să fie numit.
         De altfel, Sergiu Manole nu îndeplineşte în momentul de faţă o condiţie esenţială – nu este funcţionar public, iar până în prezent nici nu a fost făcut niciun demers de angajare a acestuia în cadrul unei instituţii pentru a căpăta această calitate pentru a fi ulterior numit director, aşa cum se practică de obicei. Este lesne de înţeles de ce este un interes aşa de mare pentru şefia APIA, instituţia în cauză fiind cea care gestionează acordarea fondurilor şi subvenţiilor în agricultură, iar fermierii din Călăraşi, în special cei care sunt implicaţi şi în politică, şi pe care i-am amintit deja, au tras sforile pentru ca în fruntea acesteia să fie o persoană pe care o agreează şi cu care să nu aibă probleme pe viitor. Judeţ agricol, Călăraşiul aduce venituri de milioane de euro celor care activează în acest domeniu, iar cei care deja şi-au înfipt adânc rădăcinile în agri-politică vor să controleze tot ce mişcă în sistem.

CALARASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0