Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 18 Iulie 2013

A “sărăcit” Ţigăeru: a pierdut din venituri, dar recuperează din afacerile cu statul
 

         Veniturile din afaceri şi chirii ale deputatului au scăzut la jumătate faţă de precedenta declaraţie de avere, la fel ca şi sumele din conturi. De la caştiguri la cateva sute de mii de euro în 2011, anul trecut Laurenţiu Ţigăeru Roşca a obţinut puţin peste 50.000 de euro din chirii.Deputatul spune că de vină este contractarea economiei de anul trecut, dar crede că în acest an situaţia se va îmbunătăţi.De cand a intrat în politică, parlamentarul liberal a început să “deguste” şi din banul public şi vinde detergenţi şi dezinfectanţi instituţiilor publice

         Noua declaraţie de avere a deputatului USL Laurenţiu Ţigăeru Roşca arată că faţă de anul trecut, situaţia financiară a acestuia s-a înrăutăţit. Să nu care cumva să credeţi că liberalul a ajuns la sapă de lemn, însă veniturile din afacerile şi chiriile sale s-au redus la jumătate, la fel şi sumele pe care le are în conturi. Deputatul liberal a menţionat în declaraţia de avere actualizată în urmă cu cateva zile că a încasat din chirii suma de 248.533, lei, împreună cu soţia sa, pe parcursul anului trecut. În 2011, aceste venituri se ridicau însă la nu mai puţin de 426.403 lei. De asemenea, dividendele de la firma R-Distribuţie i-au adus familiei Ţigăeru Roşca suma de 190.864 lei. În total, afacerile i-au adus deputatului de Mărăşeşti 617.267 lei în anul 2011, faţă de “doar” 248.533 lei în 2012. Împreună cu soţia sa, acesta are acţiuni la nu mai puţin de şase firme. Printre acestea, se află şi Larma Eood Bulgaria, la care parlamentarul are dividende neîncasate în cuantum de 174.528 euro obţinute tot în anul 2011.

         Afacerile nu merg nici în guvernarea USL

         Laurenţiu Ţigăeru Roşca spune că această scădere a veniturilor este cauză de înrăutăţirea situaţiei economiei în 2012 în comparaţie cu anul 2011. “Societăţile comerciale nu merg în acelaşi ritm în fiecare an. În anul 2012, tot mediul economic s-a contractat. Am multe operaţiuni în zona de comerţ, iar comerţul s-a contractat”, a explicat parlamentarul. De afacerile acestuia se ocupă în prezent o firmă de management. Laurenţiu Ţigăeru Roşca crede că în acest an situaţia se îmbunătăţi. “În anul 2011 am luat măsuri cand s-a înrăutăţit situaţia economică. Acum, toate aceste măsuri, plus relaxarea pe zona de investiţii şi legislativă vor duce spre finalul anului la o creştere, care va deveni mai vizibilă anul viitor. Anul viitor va fi şi an electoral, cand nu se iau măduri dure”, a declarat parlamentarul liberal. Reducerea veniturilor se reflectă şi în situaţia sumelor avute la bănci de Laurenţiu Ţigăeru Roşca şi soţia sa. În cele zece conturi deputatul are peste 615.000 lei, sumă aproximativă avand în vedere că acesta are depozite atat în lei, cat şi în euro şi dolari. Cu un an înainte, valoarea economiilor era dublă, de circa 1,280 milioane lei, în timp ce numărul conturilor era de 12. Laurenţiu Ţigăeru Roşca are de rambursat un credit de 320.000 de franci elveţieni. În această primăvară, deputatul a vandut o suprafaţă de teren de 1 hectar la Slobozia Ciorăşti şi a rămas cu trei terenuri în Focşani. Lista bunurilor familiei mai numără trei apartamente, două în Bucureşti şi unul în Focşani.

         Ţigăeru vinde detegent şi dezinfectant la stat

         De cand a intrat în politica liberală, Laurenţiu Ţigăeru a intrat şi în afacerile pe bani publici prin intermediul firmei Proiect Care SRL, profilată pe materiale sanitare, care a avut anul trecut nu mai puţin de 28 de contracte încheiate cu Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţia de Sănătate Publică, spitale civile şi militare, unităţi şcolare, valorile nefiind însă foarte mari, de la 150 de lei la 2.100 de lei per contract. Sumele tind să crească, ştiută fiind apetenţa afaceristului care a intrat în politică pentru a trăi, desigur, pe picior şi mai mare. Un semn este că firma liberalului a început să vandă şi în judeţele învecinate Buzău, Bacău şi chiar pe la Cluj. Deputatul liberal de Mărăşeşti este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari locali. De cand a intrat în politică, acesta şi-a adus la partid şi angajaţii de la firme, cel mai bun exemplu fiind consilierul local Elena Cucu, economist şef la una dintre companiile sale. Pe lista bogaţilor din Parlament se mai numără social – democraţii Victor Roman, Ciprian Nica sau Cristian Dumitrescu, la care se adaugă şi democrat – liberalul Florin Secară. Ceilalţi parlamentari vranceni nu şi-au actualizat însă declaraţiile de avere, dar vă vom ţine la curent cu evoluţia afacerilor aleşilor şi în guvernarea PSD/PNL.

VRANCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Udrea și dosarul Microsoft: Zile petrecute în arest, ani buni de judecată, imaginea distrusă, clasare pe motiv că fapta nu există
Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft după ani buni de judecată...
 
Modificări cu privire la purtatul măștii: Când ai voie să NU o folosești
A fost modificat ordinul de ministru cu privire la purtatul măștii d...
 
Medic: Timpul îndelungat de purtare a măștii va avea efecte adverse!
Un medic dermatolog avertizează că purtatul măștii un timp îndelu...
 
S-au stabilit măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. Iată care sunt
Consiliul Național pentru Situații de Urgență a stabilit care sunt...
 
Victor Slav, despre noua iubită: „Ea este o fată normală... Avem planuri mari împreună”
Fostul soț al Biancăi Drăgușanu se iubește cu o blondă superbă ...
 
Tarom a introdus zboruri din București spre Roma, Milano și retur. Prețuri și condiții de desfășurare
Compania Națională a anunțat că începând de astăzi a introdus o...
 
Ministrul Sportului spune când vor putea cluburile sportive să reînceapă pregătirea fizică și în ce condiții
Ministrul Tineretului și Sportului susține că se poate relua activi...
 
Epidemiolog australian: Covid-19, „aproape perfect adaptat pentru om”
Un epidemiolog din Australia lansează niște teorii incredibile care ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Andreea Bălan a trecut prin momente cumplite din cauza lui George Burcea: „M-a durut foarte tare”

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Firmele vor primi sprijin financiar pentru angajarea românilor rămași fără job în străinătate

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum să faci paella vegetariană

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Se redeschide Muzeul I. L. Caragiale
PRAHOVA
» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Buziaș a anunțat construirea unei baze sportive moderne

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu, primarul din Poiana Câmpina, a oferit, și în acest an, daruri de 1 Iunie copiilor din comună

» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0