Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 18 Iulie 2013

A “sărăcit” Ţigăeru: a pierdut din venituri, dar recuperează din afacerile cu statul
 

         Veniturile din afaceri şi chirii ale deputatului au scăzut la jumătate faţă de precedenta declaraţie de avere, la fel ca şi sumele din conturi. De la caştiguri la cateva sute de mii de euro în 2011, anul trecut Laurenţiu Ţigăeru Roşca a obţinut puţin peste 50.000 de euro din chirii.Deputatul spune că de vină este contractarea economiei de anul trecut, dar crede că în acest an situaţia se va îmbunătăţi.De cand a intrat în politică, parlamentarul liberal a început să “deguste” şi din banul public şi vinde detergenţi şi dezinfectanţi instituţiilor publice

         Noua declaraţie de avere a deputatului USL Laurenţiu Ţigăeru Roşca arată că faţă de anul trecut, situaţia financiară a acestuia s-a înrăutăţit. Să nu care cumva să credeţi că liberalul a ajuns la sapă de lemn, însă veniturile din afacerile şi chiriile sale s-au redus la jumătate, la fel şi sumele pe care le are în conturi. Deputatul liberal a menţionat în declaraţia de avere actualizată în urmă cu cateva zile că a încasat din chirii suma de 248.533, lei, împreună cu soţia sa, pe parcursul anului trecut. În 2011, aceste venituri se ridicau însă la nu mai puţin de 426.403 lei. De asemenea, dividendele de la firma R-Distribuţie i-au adus familiei Ţigăeru Roşca suma de 190.864 lei. În total, afacerile i-au adus deputatului de Mărăşeşti 617.267 lei în anul 2011, faţă de “doar” 248.533 lei în 2012. Împreună cu soţia sa, acesta are acţiuni la nu mai puţin de şase firme. Printre acestea, se află şi Larma Eood Bulgaria, la care parlamentarul are dividende neîncasate în cuantum de 174.528 euro obţinute tot în anul 2011.

         Afacerile nu merg nici în guvernarea USL

         Laurenţiu Ţigăeru Roşca spune că această scădere a veniturilor este cauză de înrăutăţirea situaţiei economiei în 2012 în comparaţie cu anul 2011. “Societăţile comerciale nu merg în acelaşi ritm în fiecare an. În anul 2012, tot mediul economic s-a contractat. Am multe operaţiuni în zona de comerţ, iar comerţul s-a contractat”, a explicat parlamentarul. De afacerile acestuia se ocupă în prezent o firmă de management. Laurenţiu Ţigăeru Roşca crede că în acest an situaţia se îmbunătăţi. “În anul 2011 am luat măsuri cand s-a înrăutăţit situaţia economică. Acum, toate aceste măsuri, plus relaxarea pe zona de investiţii şi legislativă vor duce spre finalul anului la o creştere, care va deveni mai vizibilă anul viitor. Anul viitor va fi şi an electoral, cand nu se iau măduri dure”, a declarat parlamentarul liberal. Reducerea veniturilor se reflectă şi în situaţia sumelor avute la bănci de Laurenţiu Ţigăeru Roşca şi soţia sa. În cele zece conturi deputatul are peste 615.000 lei, sumă aproximativă avand în vedere că acesta are depozite atat în lei, cat şi în euro şi dolari. Cu un an înainte, valoarea economiilor era dublă, de circa 1,280 milioane lei, în timp ce numărul conturilor era de 12. Laurenţiu Ţigăeru Roşca are de rambursat un credit de 320.000 de franci elveţieni. În această primăvară, deputatul a vandut o suprafaţă de teren de 1 hectar la Slobozia Ciorăşti şi a rămas cu trei terenuri în Focşani. Lista bunurilor familiei mai numără trei apartamente, două în Bucureşti şi unul în Focşani.

         Ţigăeru vinde detegent şi dezinfectant la stat

         De cand a intrat în politica liberală, Laurenţiu Ţigăeru a intrat şi în afacerile pe bani publici prin intermediul firmei Proiect Care SRL, profilată pe materiale sanitare, care a avut anul trecut nu mai puţin de 28 de contracte încheiate cu Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Direcţia de Sănătate Publică, spitale civile şi militare, unităţi şcolare, valorile nefiind însă foarte mari, de la 150 de lei la 2.100 de lei per contract. Sumele tind să crească, ştiută fiind apetenţa afaceristului care a intrat în politică pentru a trăi, desigur, pe picior şi mai mare. Un semn este că firma liberalului a început să vandă şi în judeţele învecinate Buzău, Bacău şi chiar pe la Cluj. Deputatul liberal de Mărăşeşti este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari locali. De cand a intrat în politică, acesta şi-a adus la partid şi angajaţii de la firme, cel mai bun exemplu fiind consilierul local Elena Cucu, economist şef la una dintre companiile sale. Pe lista bogaţilor din Parlament se mai numără social – democraţii Victor Roman, Ciprian Nica sau Cristian Dumitrescu, la care se adaugă şi democrat – liberalul Florin Secară. Ceilalţi parlamentari vranceni nu şi-au actualizat însă declaraţiile de avere, dar vă vom ţine la curent cu evoluţia afacerilor aleşilor şi în guvernarea PSD/PNL.

VRANCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
ANAF: Dacă nu ți se dă bon la frizerie, poți cere să fi tuns gratuit!
ANAF continuă campania de conformare voluntară în domeniul servicii...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0