Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 27 Iunie 2013    Actualizat: 27 Iunie 2013
 
Violeta Beclea-Szekely si Ionela Tarlea au deschis drumul, la Ploiesti, "Caravanei Olimpice"
 
     Printre spectatorii din acest an ai Galei laureatilor Festivalului International de Poezie "Nichita Stanescu", desfasurat la Teatrul "Toma Caragiu", s-au aflat si doua personalitati din lumea sportului – campioanele olimpice Violeta Beclea-Szekely si Ionela Tarlea, reprezentante ale Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
     Cele doua aflasera despre manifestare cu o saptamana inainte, in timpul unei vizite facute la Ploiesti pentru a discuta cu reprezentantii Inspectoratului Scolar si ai Primariei Ploiesti despre un proiect destinat tinerilor. Au fost invitate de catre municipalitate si au raspuns cu mare placere invitatiei. Violeta Beclea-Szekely ne-a marturisit ca a fost incantata de manifestare si ca iubeste poezia. Prezenta campioanelor nu a fost trecuta cu vederea de catre organizatorii festivalului. Lucian Sabados, directorul teatrului si amfitrion al galei laureatilor, a mentionat prezenta in sala a celor doua personalitati din lumea sportului, iar laureatul pentru promovarea operei nichitiene, poetul Dan Mircea Cipariu, i-a oferit Ionelei Tarlea buchetul de flori pe care l-a primit o data cu diploma.
      Proiectul pe care cele doua mari sportive il promoveaza se numeste "Caravana Olimpica GDF SUEZ", este initiat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si are ca obiectiv incurajarea tinerilor sa duca o viata sanatoasa, facand miscare, dupa cum ne-a precizat Violeta Beclea-Szekely. Aceasta va incepe pe data de 10 aprilie la Craiova, iar urmatorul oras in care va ajunge caravana va fi Ploiestiul – pe data de 14 mai. Sapte orase din Romania vor fi incluse in traseu, proiectul urmand sa se finalizeze in noiembrie. La Ploiesti, pe Bulevardul Castanilor, vor avea loc: doua crosuri – unul pentru copii si tineri, al doilea pentru celelalte categorii de varsta, un concurs de role pentru tineri, dar si demonstratii de baschet, volei, handbal - in cadrul unor ateliere de lucru ce vor fi interactive. Organizatorii vor aduce la eveniment campioni, iar ploiestenii isi vor putea exersa abilitatile sportive alaturi de acestia, daca vor dori. "Sper sa fie un proiect care sa prinda, sa ne bucuram de participarea multor persoane. Nu numai competitia conteaza, important este sa fii si spectator. Multi dintre cei care au fost spectatori, in cadrul altor proiecte ale noastre, in anii urmatori au fost competitori", ne-a mai precizat Violeta Beclea-Szekely.
 
Suras foto : http://www.ziarulprahova.ro/files/news/40/l_39758.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0