Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 27 Iunie 2013    Actualizat: 27 Iunie 2013
CALVARUL UNEI ATLETE DE TALIE INTERNATIONALA
 
     Violeta Beclea-Szekely se lupta in instanta cu un vecin care-si inalta imobilul din strada Cuisoarei nr.6 obturand ferestrele casei fostei atlete, pentru ca Primaria Sector 2 i-a emis acestuia o autorizatie de constructie fara respectarea legislatiei in vigoare. De doi ani, Parchetul Judecatoriei Sector 2 nu e in stare sa finalizeze ancheta!
 
Dezvaluiri - Anchete
     Credeti ca marii sportivi ai Romaniei, dupa ce s-au retras dintr-o activitate competitionala remarcabila sustinuta de ani de maxim efort, au parte de o viata linistita? Nu. Au grija alti concetateni si autoritatile sa le faca viata cat mai grea si sa ajunga si ei in malaxorul...Justitiei. Cazul de fata, pe care vi-l expunem, priveste calvarul pe care il traieste fosta atleta de renume international Violeta Beclea-Szekely(foto), impreuna cu sotul ei, Adrian Szekely (fost campion national si balcanic la judo) dupa ce vecinul lor, din strada Cuisoarei nr.6, sector 2 si-a construit o casa fara a respecta autorizatia de constructie emisa in 2011 de Primaria Sector 2, autorizatie care si ea a fost emisa fara respectarea legislatiei in vigoare.
     De mai bine de doi ani, sotii Szekely se lupta in instantele de la Bucuresti sa demonstreze ca certificatul de urbanism a fost eliberat de autoritatile locale ale sectorului 2 pe baza unor planuri cadastrale neactualizate, care nu sunt vizate de OCPI, si ca Primaria Sector 2 a emis autorizatia de constructie pentru Tasiu Tanase fara sa existe la dosar acordul vecinilor, adica al familiei Szekely.
Ce s-a intamplat la TMB
     In 2011, vecinul sotilor Szekely s-au trezit ca Tasiu Tanase darama constructia veche si si incepe sa ridice o noua constructie, el primind autorizatie pe limita dreapta a proprietatii si retrasa de calcanul din stanga lui, in conditiile in care la trei metri sunt ferestrele casei in care locuieste familia atletei. Cum s-a dat autorizatia de constructie din strada Cuisoarei nr.6, sector 2, reiese din actele aflate la dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti, care releva faptul ca Primaria Sector 2 a incalcat legislatia in vigoare. La dosar exista o gramada de acte depuse de familia Szekely, care a cerut anularea acestui act administrativ. Exista chiar si o adresa emisa de Ordinul Arhitectilor, in care se mentioneaza ca sotii Szekely nu mai au lumina si soare in casa din cauza constructiei lui Tasiu intrucat atunci cand acesta s-a apucat sa reconstruiasca, acesta din urma nu a respectat PUZ-ul si dispozitiile Legii nr.50/91. De altfel, Violeta Szekely (Beclea) a fost si la primarul Sectorului 2, Nicolae Ontanu, pentru a-i explica situatia in care se afla si neregulile constatate, sesizand primaria ca i se incalca un drept si ca autorizatia data vecinului nu respecta prevederile legale ale PUZ-ului acordat lui Tasiu Tanase. Raspunsul primariei a fost ca respectiva amplasare a constructiei vecinului ei a fost oportuna si-atat. S-a ajuns la tribunal, fiind deschis litigiul.
     In ciuda intregii documentatii depuse, Tribunalul Bucuresti-Sectia a IX-a Civila s-a pronuntat asupra actiunii in contencios administrativ formulata de sotii Szekely Violeta si Adrian in contradictoriu cu Primaria Sector 2 si primarul Nicolae Ontanu, precum si a lui Tasiu Tanase, in cauza ce priveste anularea Autorizatiei de Constructie nr. 316/46/31.05/2011, desfiintarea constructiilor deja facute si aducerea terenului la situatia anterioara.  In actiune s-a aratat ca Primaria Sector 2 "si-a exercitat abuziv dreptul de apreciere , incalcand drepturile si libertatile cetatenilor, facand un exces de putere". Tribunalul a respins actiunea formulata de sotii Szekely, neluand in considerare criticile reclamantilor si retinand ca "Edificarea constructilor pe un alt amplasament sau cu nerespectarea autorizatiei de construire atrage culpa constructorului si nu a autoritatii emitente". Decizia a fost data in 4.12.2012, in conditiile in care judecatorul a respins, ca proba, raportul de expertiza depus de avocatul Violetei Beclea-Szekely.
Politia locala Sector 2 si-a facut datoria si a castigat in instanta in procesul cu Tasiu Tanase
     Pana si politia politia locala a fost sesizata si a venit in teren, constantand la o luna de la sesizare, ca Tasiu Tanase  nu respecta autorizatia contestata azi de familia Szekely in instanta. Politia a facut proces verbal, i s-a impus lui Tasiu sa inre in legalitate pana pe 3.11.2011, sau pana pe 3.12.2011 sa aduca constructia la forma initiala. nici vorba, insa, de asa ceva. Tasiu Tanase nu a sistat lucrarile. Cu toate ca in proces a venit ca parte si Primaria Sector 2, achiesand la sistarea lucrarilor si cu toate ca familia Szekely a castigat pe fond, Tasiu Tanase si, culmea, si Primaria au facut recurs. Drept urmare, o intoarce de 180 de grade a atitudinii Primariei sector 2! Recursul a avut loc la Curtea de Apel in octombrie 2012, instanta desfiintand decizia de la fond. Desi sotii Szekely au cerut termen pentru lipsa de aparare, intrucat citatia le sosise cu trei zile inainte, cererea le-a fost respinsa. 
Parchetul de pe langa judecatoria Sector 2 tergiverseaza lucrarea!
     Cu toate ca Tasiu Tanase a deschis actiune de anulare a procesului verbal al Politiei, politia a castigat. Instanta Judecatoriei Sector 2 -Sectia Civila a constatat, prin incheierea din 19.06.2012 in dosarul 33114/300/2011 ca "procesul verbal contestat este legal si temeinic, iar sanctiunea aplicata este corect individualizata".
      A urmat o alta situatie socanta: familia Szekely s-a trezit ca pentru Tasiu Tanase a fost emis un certificat nou de urbanism, in octombrie 2012, in conditiile in care legea constructiilor stipuleaza ca se pot emite mai multe certificate de ubanism dar nu cu solutii diferite. Recent, Violeta Szekely s-a dus la Primaria Sector 2 si a dat nas in nas cu primarul Nicolae Ontanu, care l-a chemat pe arhitectul sef si  i-a spus sa deschida actiunea de demolare a constructiei lui Tasiu Tanase. Actiunea de demolare a fost deschisa, numai ca ea are termen 2013 si pana atunci Tasiu Tanase isi vede linistit de lucrari. 
     Au trecut aproape doi ani de cand Sectia 7 Politie, unde se afla cauza privind nepunerea in executare a masurilor de sistare a lucrarilor impuse in procesul verbal al politiei locale, aflata sub supravegherea procurorului Anisoara Preda de la Parchetul Sector 2, nu finalizeaza cercetarile. Cat timp va mai trebui sa treaca pana ce aceasta situatie aberanta in care s-a ajuns va fi transata definitiv? Tergiversarile, modul in care masurile care se iau la nivel local afecteaza cetatenii, continua sa faca viata amara cetatenilor. Si daca unui ditamai campion precum este si va ramane in istoria atletismului romanesc Violeta Beclea-Szekely i se intampla asa ceva, ne intrebam ce fac cetatenii simpli si cum li se face lor dreptate atunci cand se trezesc cu astfel de probleme majore care le afecteaza dreptul la un trai decent intr-o tara democratica?
 
Sursa foto : http://www.luju.ro/static/images/2013/mai/25/violeta_beclea.jpg

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0