Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 09 Iunie 2013    Actualizat: 11 Iunie 2013

Propunerea cu care Nadia Comăneci vrea SĂ REVOLUŢIONEZE gimnastica mondială
 

     Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din toate timpurile a declarat că își dorește și speră ca, în curând, nota 10 să fie reintrodusă în concursurile de gimnastică.

     Prezentă pe terenul central de la Arenele BNR, pentru a urmări meciul de simplu al lui Victor Hănescu, Nadia Comăneci a avut amabilitatea de a acorda un interviu în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.Nadia Comăneci s-a declarat încrezătoare în șansa ca nota zece, care a făcut-o celebră în întreaga lume, va fi reintrodusă în sistemul de notare al concursurilor de gimnastică. ”Este mai ușor pentru public să înțeleagă concursul dacă nota zece se reintroduce. Deocamdată 10 se păstrează doar pentru execuție. Eu sper să se găsească o modalitate ca să se readucă acest zece pentru că aparține gimnasticii. Cred că este posibil, însă nu știu cine va avea ecuația potrivită pentru acest zece”, a declarat Nadia Comăneci pentru exclusivNEWS.ro.

     Cât privește schimbarea noului cod de punctaj din gimnastică, Nadia a precizat: se va schimba mereu, nu tot timpul se schimbă în bine. Se încearcă și dacă nu le convine atunci ceva se scoate, iară se adaugă. Important este faptul că gimnastele noastre au început să se acomodeze cu noua schimbare și acest lucru este pozitiv.

     Rezultatele obținute de Larisa Iordache și Diana Bulimar la Europenele de la Moscova, au surprins-o în mod plăcut pe Nadia care are doar cuvinte de laudă pentru cele două gimnaste. ”M-am bucurat enorm pentru rezultatul lor. Și cel mai mult m-a bucurat faptul că Larisa și-a revenit foarte bine după accidentarea pe care a avut-o și a dovedit adevăratul talent pe care îl are și pe care nu a putut să-l dovedească anul trecut la Olimpiadă. Europeanul este o competiție grea. Mă bucur că au început anul acesta cu o victorie frumoasă. Acum ne uităm spre octombrie, la Campionatul Mondial, pentru ca este prea departe ca să ne gândim la Olimpiada din 2016”, a declarat Nadia Comăneci. Zeița de la Monteal spune că Bulimar și Iordache formează în prezent nucleul de bază de la lotul de gimnastică și speră să li se alăture în scurt timp și alte gimnaste la fel de talentate. Nadia Comăneci s-a declarat extrem de surprinsă în mod plăcut de faptul că Larisa și-a revent în scurt timp și a putut să concureze la un nivel foarte ridicat la Europenele de la Moscova. ”Nu am știut la ce să mă aștept din partea Larisei pentru că nu am știut exact în ce formă este ea. Am vorbit înainte de europene cu Mariana Bitang și îmi spusese că ea și-a revenit și că nu mai are probleme cu accidentările și acesta era lucrul cel mai important. M-a surprins faptul că a participat așa de bine într-un timp așa de scut și ideea lor de a nu participa la Cupa Americii a fost foarte bună, pentru că ea a avut timp suficient să se pregătească pentru europene”, a mai precizat Nadia Comăneci pentru exclusivNEWS.ro.

     Cât privește faptul că bârna rămâne aparatul preferat al româncelor, Nadia a precizat: este aparatul nostru care ar trebui să rămână și în continuare. Mă gândeam la faptul că dacă aruncai americancele și chinezoiacele la acest concurs de la europene, la bârnă era medalia tot a lui Larisa. Ea are la sol un exercițiu foarte frumos și faptul că a făcut dublu, dublu, element pe care și l-a sos la Londra, este important, are exercițiu de medalie. Însă este foarte greu la sol, pentru că și americancele sunt foarte bune. Dar ea are șanse să intre în joc pentru medalie la mondiale.

     Victoria gimnastelor românce la Europenele de la Moscova vine la distanță de 23 de ani de când în aceeași sală s-a desfășurat Olimpiada de vară din 1980, unde Nadia a fost dezavantajată de arbitraj în favoarea unei rusoaice. ”Da au trecut 23 de ani de la Olimpiada din 80. Da a fost acest scandal cu bârna, dar să nu uităm că am ratat în calificări la paralele și atunci se cumula punctajul cuc el din finală.  Mă bucur de victoria româncelor. E totuși destul de greu să concurezi la ruși unde și ei sunt foarte buni. Ești acasă, îți dorești și tu să câștigi. Era foarte multă presiune și pentru ei. E și publicul cu tine. Ele și-au arătat adevărata valoare și știi cum e, valoarea spune tot”, a mai precizat Nadia Comăneci.

    În privința faptului că româncele încă schioapătă la paralele aparat care i-a adus faima, Nadia a spus: este greu de găsit o soluție. Totul vine de la bază, acolo unde copii învață paralelul. Pentru că dacă ei sunt trimiși la lot și au foarte multe lipsuri atunci este foarte greu să o iei de la început. Baza este importantă, acolo trebuie lucrat ca să ai o gimnastă bună.

     Prezența Nadiei în tribunele arenei centrale se pare că i-a purtat noroc lui Victor Hănescu, românul reușind să se califice în turul doi al probei de simplu.

Sursa foto : http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201208/w728/nadia_73578600.jpg


 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
„Izvor de Bunătăți” în Parcul Izvor, începând de mâine și până pe 1 Mai

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0