Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
GIMNASTICA
Adaugat: 15 Octombrie 2013    Actualizat: 15 Octombrie 2013

Monica Roșu

     Monica Roșu (n. 11 mai 1987, Bacău) este o gimnastă româncă de valoare mondială, actualmente retrasă din activitatea competițională, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia).
     Monica a început gimnastica la vârsta de patru ani și s-a antrenat în primii ani la CSS Bacău. O gimnastă puternică și muncitoare, Monica a fost selecționată în echipa națională de junioare, părăsindu-și familia pentru a se antrena la Onești, la vremea respectivă fiind centrul de antrenament pentru junioare. Lumea gimnasticii a făcut pentru prima dată cunoștință cu Monica la un turneu de gimnastică organizat laCharleroi (Belgia), la începutul anului 2000. Două dintre junioare s-au retras în mod neașteptat, câteva zile înainte de începerea competiției iar Monica a fost selecționată ca o înlocuitoare de ultimă oră. Turneul de la Charleroi este unul din turneele internaționale cele mai importante pentru junioare. Concurînd accidentată, performanțele Monicăi nu au lăsat cea mai bună impresie. După câteva căzături, a terminat pe locul al 12-lea în concursul la individual compus și puțini au fost cei care au crezut că o vor mai vedea concurând.
     Hotărâtă să își îmbunătățească performanțele, Monica a concurat în 2001 în Olanda și Slovacia. O foarte bună acrobată, a reușit să își îmbunătățească foarte mult execuțiile la sărituri și sol, fiind mutată la Deva, centrul național de antrenament. În anul 2002 a făcut parte din echipa României la Campionatele Europene pentru Juniori unde a câștigat medaliile de bronz la sărituri și sol.
     În următorii doi ani dobândește mai multă experiență participând la câteva competiții naționale și internaționale. Concurează la Campionatele Mondiale 2003 de la Anaheim (SUA), unde câștigă medalia de bronz cu echipa și se plasează pe locul patru la sărituri.
     Momentul de vârf al carierei sale îl constituie Jocurile Olimpice de vară din 2004 (Atena, Grecia). A făcut parte din echipa României care a reușit să își apere titlul olimpic, la o diferență de aproape un punct față de următoarea clasată. Monica a fost cea mai puternică concurentă la sărituri, reușind să câștige medalia de aur în finalele pe aparate, la o diferență de aproape două zecimi față de ocupanta locului doi, având cele mai dificile sărituri din competiție. Participă și la Campionatele Europene de Gimnastică din 2004 (Amsterdam, Olanda) unde câștigă medalia de aur la sărituri.
     Din păcate, se accidentează în 2005. Datorită performanțelor slabe nu reușește să ocupe un loc în echipa României, participantă la Campionatele Mondiale din 2005, și se retrage din activitatea competițională.

Medalii olimpice
Aur - Atena 2004 - echipe    
Aur - Atena 2004 - sărituri    

Sursa foto: http://monarosu.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/rosu-.jpg

Bacau, BACAU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
SANATATE
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0